Krantenkoppen

Afwezige Conner Rousseau is hét gespreksonderwerp op nieuwjaarsreceptie Vooruit: “Hij had de energie niet om te komen”

Vooruit houdt zondag haar nieuwjaarsreceptie in Brugge, de provinciehoofdstad van voorzitster Melissa Depraetere. Toch is het een Oost-Vlaming die op ieders lippen brandt. Conner Rousseau had nochtans op voorhand aangekondigd niet te zullen afzakken naar het Congrescentrum. “Hij had de energie niet om naar hier te komen”, zegt Depraetere. “En hij wil mij ook niet in de schaduw stellen.”

Meer krantenkoppen in België

Dries krijgt het voor het eerst moeilijk en een nieuwe leider staat op in ‘Kamp Waes’: “Ik heb me nog nooit zo misselijk gevoeld in mijn leven”

Onderwaterscooters, warmtecamera’s en nachtkijkers. De zesde aflevering van ‘Kamp Waes’ leek bij momenten wel een Bondfilm. Daarin startten de vijf overgebleven rekruten met een spectaculaire driedaagse missie, waarin maaginhouden hun weg naar buiten vonden, een nieuwe leider werd geboren en drilinstructeur Fly zelfs lovende woorden over zijn lippen kreeg. “Ze doen het ongelooflijk.”

Lees meer »

Code oranje voor windstoten van ruim 100 km/u: “Dankzij ‘kanaalrat’ kan dit zelfs nog hoger liggen”, 1722 geactiveerd

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in grote delen van Vlaanderen en Henegouwen. In de rest van het land geldt code geel.

Lees meer »

Al 100.000 euro in 15 uur tijd: crowdfun­ding van Acid om schadevergoeding te betalen is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Wit-Russische president waarschuwt voor WOIII: “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”

De bezorgdheid over een Derde Wereldoorlog is gerechtvaardigheid. Dat zei de leider van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko dinsdag. Hij roept op om “zo goed als mogelijk voorbereid” te zijn op een toekomstige confrontatie. “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”, klinkt het. Ook de buurlanden van Wit-Rusland (en Rusland) bereiden zich voor op een confrontatie.

Lees meer »

Leden van gloednieuwe Stadslijst Menen verzamelen in Lauwe: “Mensen zijn politieke spelletjes beu”

In Lauwe verzamelden de leden van de gloednieuwe Stadslijst voor het eerst. De politieke strekking, die het bestuur vooral erg zakelijk wil aanpakken, is klaar voor een deelname aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. “De mensen zijn de politieke spelletjes beu.”
The post Leden van gloednieuwe Stadslijst Menen verzamelen in Lauwe: “Mensen zijn politieke spelletjes beu” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aannemer veroordeeld tot achttien jaar cel voor nalatigheid die leidde tot 34 overlijdens bij zware aardbeving in Turkije

Een Turkse aannemer is donderdag veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar, voor het “veroorzaken van dood en verwondingen door grove nalatigheid”, meldt de Turkse staatszender TRT. Het is de eerste veroordeling in de nasleep van de bijzonder zware aardbevingen, die iets meer dan een jaar geleden in Turkije en Syrië meer dan 60.000 mensenlevens kostte.

Lees meer »

“Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde zette het lokaal bestuur de Koninklijke Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen (S.O.W.) officieel in de bloemetjes. De vereniging mag dit jaar maar liefst 65 verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post “Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland zet offensief bij Avdiivka verder” – Oekraïne beschuldigt Rusland van executie krijgsgevangenen

“Als Oekraïne aan zijn lot overgelaten wordt, zal Rusland ons vernietigen.” Daar heeft president Zelensky voor gewaarschuwd in de marge van de veiligheidsconferentie in München. Volgens de Amerikaanse president Joe Biden is de nederlaag in Avdiivka te wijten aan “de passiviteit” van het Amerikaanse Congres. En door Russische aanvallen op steden in het oosten van Oekraïne zijn zeker drie mensen

Lees meer »

Nu het debat naar meer Europese atoombommen oplaait: hoeveel hebben we er momenteel en is dat genoeg?

Europese toppolitici streven naar een herziening van het nucleair landschap in Europa, als reactie op Russische dreigingen en de baldadige retoriek van Donald Trump. Professor Sven Biscop belicht de huidige situatie rond kernwapens in Europa. Hoeveel zijn er? Is een uitbreiding aanbevolen? Zullen nieuwe landen investeren in atoombommen? “Dit debat is niet nieuw. Ik durf er geen eed op te

Lees meer »

Het is weer koers

De koers is weer in het land. Nadat de renners zich hebben voorbereid in het zuiden, trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich komend weekend op gang, met de Omloop het Nieuwsblad – zaterdag – en Kuurne-Brussel-Kuurne – zondag. Donderdag verkenden heel wat ploegen het parcours van de Omloop. Een van de topfavorieten is Wout van Aert. Vorig jaar paste hij voor

Lees meer »

Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier

Tuinhier Meulebeke houdt de traditie om met Lichtmis alle leden te trakteren op lekkere koffiekoeken. 170 leden gingen op de uitnodiging in en genoten van een boeiende avond.
The post Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier appeared first on KW.be.

Lees meer »