Krantenkoppen

Afwezige Rousseau is hét gespreksonderwerp op nieuwjaarsreceptie Vooruit: “Hij had de energie niet om te komen”

Vooruit houdt zondag haar nieuwjaarsreceptie in Brugge, de provinciehoofdstad van voorzitster Melissa Depraetere. Toch is het een Oost-Vlaming die op ieders lippen brandt. Conner Rousseau had nochtans op voorhand aangekondigd niet te zullen afzakken naar het Congrescentrum. “Hij had de energie niet om naar hier te komen”, zegt Depraetere. “En hij wil mij ook niet in de schaduw stellen.”

Meer krantenkoppen in België

Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok
The post Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias

Lees meer »

Organisatie Songfestival onderzoekt Israëlische inzending, die zou verwijzen naar aanval van Hamas

De organisatie van het Songfestival voert "een grondig onderzoek" naar de Israëlische inzending. De tekst is gelekt in Israëlische media en zou duidelijke verwijzingen bevatten naar de grootschalige aanval van Hamas op 7 oktober. Het Songfestival omschrijft zichzelf als een niet-politiek evenement. Voor Gianni Paelinck, Songfestivalkenner bij VRT NWS, komt het onderzoek van de EBU niet onverwacht. "Dit zou wel

Lees meer »

KIJK. DJ Khaled eist dat hij gedragen wordt door bodyguards om zijn schoenen niet vuil te maken

DJ Khaled (48) heeft op Instagram een video gedeeld waarin twee bodyguards hem moeten dragen van zijn auto naar het podium. De DJ moest optreden in Miami Beach en wou duidelijk niet dat er zand in zijn schoenen kwam. “Ik wil mijn Jordans niet vuilmaken, kan iemand me komen helpen?”, roept hij vooraleer de twee bodyguards komen toegesneld. Ondertussen maakt

Lees meer »

Groen vraagt in Torhout om voorrangsregels voor fietsers te verduidelijken

Fietsers die zich op een doorlopend fietspad bevinden, vaak aangeduid met stippellijntjes op het wegdek, hebben altijd voorrang, ook ten opzichte van het verkeer dat van rechts komt. Groen-raadslid Ruben Vangheluwe vroeg tijdens de Torhoutse gemeenteraad om die regel nog eens extra bij de bevolking te verduidelijken. Hij sprak in naam van zijn partijgenote Sien Lagae die zich voor de

Lees meer »

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »

“Moeder worstelde met verslaving en op 17de ging ik huis uit”: Ziggy uit ‘K2 zoekt K3’ praat voor het eerst over jeugdtrauma’s

Ooit getrakteerd op hoongelach en afwijzing bij ‘K2 zkt K3′, nu krijgt Ziggy Krassenberg (22) een staande ovatie in ‘American Idol’. De blijk van erkenning door wereldsterren als Katy Perry en Lionel Richie doet hem duidelijk deugd, want na het K3-avontuur heeft de kleurrijke artiest heel diep gezeten. “Allemaal de schuld van Studio 100”, vertelt hij ons. In dit openhartig

Lees meer »

Ruiselede en Wingene peilen naar hoe inwoners naar fusiegemeente kijken

De gemeenten Ruiselede en Wingene gaan met hun inwoners, via een digitale bevraging, op zoek naar wat hen kenmerkt. “De eigenheid van beide gemeenten is erg belangrijk voor ons”, zegt burgemeester Greet De Roo. Op woensdag 3 april volgt er een workshop, waar iedereen welkom is om die eigenheid binnen de fusiegemeente Wingene concreet en praktisch uit te werken.
The

Lees meer »