Krantenkoppen

Beschietingen in vier landen vergroten angst voor uitbreiding van de Gaza-oorlog

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Daar is ze!” Agenten filmen hoe ze 5-jarig meisje uit moeras redden in Florida

Het is een verhaal dat evengoed verschrikkelijk tragisch had kunnen aflopen. Maar gelukkig is het goed uitgedraaid: agenten in Florida hebben maandagavond een 5-jarig meisje gered nadat ze uit haar huis was geslopen en een moeras in was gedwaald. Dankzij onder meer de inzet van een hittecamera kon de politie het kleine meisje snel vinden. Bodycambeelden tonen hoe agenten het

Lees meer »

Rioleringswerken op einde van Hellestraat in Wervik zijn begonnen

Op de hoek van de Hoogweg en Hellestraat in Wervik zijn maandagmorgen de werken gestart om een bredere riolering te voorzien, om hiermee wateroverlast te vermijden in de Esdoornstraat wat verderop. Het doorgaand verkeer in de Hoogweg is wel mogelijk in de beide richtingen.
The post Rioleringswerken op einde van Hellestraat in Wervik zijn begonnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enkele topstukken op veiling heemkring Gestella

Op zaterdag 9 maart palmt heemkring Gestella zaal de Tap in voor z’n jaarlijkse veiling van historische en geschiedkundige stukken. De veiling van Gestella is intussen een begrip in de regio en weet elk jaar tientallen geïnteresseerden te lokken. Om fiscale redenen moet je lid zijn van de heemkring om mee te kunnen bieden.
The post Enkele topstukken op veiling

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS zetten 14 olietankers uit Russische “spookvloot” op zwarte lijst – Tientallen landen roepen Rusland op oorlog te stoppen in aanloop naar VN-Veiligheidsraad

Aan de vooravond van de tweede verjaardag van de inval in Oekraïne hebben de Verenigde Staten vrijdag sancties opgelegd aan veertien tankers uit de “spookvloot” die door Rusland worden gebruikt om het westerse prijsplafond op Russische olie te omzeilen. En de Oekraïense luchtmacht beweert donderdag boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Deskundigen zien heel wat psychopathische kenmerken bij Oudaha

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) heeft de gerechtspsychiater zijn bevindingen toegelicht. Dokter Paul Lodewyck stelde bij Ridoan Oudaha (43) heel wat psychopathische kenmerken vast. Volgens de deskundigen is er dan ook een grote kans dat de beschuldigde nieuwe feiten zal plegen.
The post Assisen scalpelmoord – Deskundigen zien heel wat psychopathische kenmerken bij Oudaha appeared

Lees meer »

Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel”

Sinds dinsdag 6 februari was er aan de Carrefour Market in Beernem een drukte van jewelste. Aannemers en leveranciers reden af en aan om de winkel na een complete renovatie op tijd open te krijgen. Vandaag, vrijdag, openden Xavier Nollé (54) en Kathy De Cocker (46) hun winkel plechtig met tal van promoties.
The post Carrefour Market in Beernem ondergaat

Lees meer »

Diksmuide krijgt OverKop-huis

Een OverKop-huis is een veilige plaats waar jongeren aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp wanneer ze zich niet zo goed voelen, ook voor een goed gesprek weg van alle taboes, stigmatisering of labels. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakte bekend dat Diksmuide één van de 23 Vlaamse en Brusselse

Lees meer »

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »