Krantenkoppen

Betoging tegen extreemrechts in München mag niet doorgaan door te grote opkomst: “Dit heb ik nog nooit gezien”

In verschillende Duitse steden trekken vandaag opnieuw tienduizenden mensen op straat om te betogen tegen de opmars van extreemrechts. In München mag de demonstratie zelfs niet doorgaan van de politie, omdat de opkomst te groot is. "Protesten van zo’n omvang, dat heb ik nog nooit gezien", vertelt VRT NWS-Duitslandkenner Jeroen Reygaert.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier

Tuinhier Meulebeke houdt de traditie om met Lichtmis alle leden te trakteren op lekkere koffiekoeken. 170 leden gingen op de uitnodiging in en genoten van een boeiende avond.
The post Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man blijft maand langer in de cel voor moord op ex-vriendin in Knokke-Heist

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met een maand verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.
The post Man blijft maand langer in de cel voor moord op ex-vriendin in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team dat Ruiseleedse 80-plussers bezoekt in de bloemetjes gezet

Tijdens een speciale plechtigheid werd een team van 36 vrijwilligers in de bloemetjes gezet. De leden brachten vorig jaar liefst 423 verjaardagsbezoeken aan 80-plussers. Als blijk van waardering ontvingen ze een waardebon van een lokale handelaar.
The post Team dat Ruiseleedse 80-plussers bezoekt in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Prof over de ‘echte’ kost van ons eten: “Voeding duur? We hebben nog nooit zo weinig betaald als vandaag”

Wat we vandaag betalen in de supermarkt is maar een fractie van de echte kost van onze voeding, zegt professor Pierre-Alexandre Billiet (42). In zijn nieuwe boek — een aanklacht tegen overconsumptie — telt hij ook de kosten voor het klimaat en de gezondheidszorg mee van ongezonde en niet-duurzaam geproduceerde voeding in onze winkels. En van dat prijskaartje zouden veel

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor – Witte Huis: “Gesprekken over vrijlating van gijzelaars verlopen goed”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Het beleidsdocument stelt in vage bewoordingen dat de Gazastrook bestuurd zou moeten worden door “lokale beambten” met “administratieve ervaring” die niets te maken hebben met “landen of entiteiten die terrorisme steunen”. De Verenigde

Lees meer »

België zal klimaatdoelstellingen niet halen: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”

De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL. Krijgen we na de rust nog een winnaar?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Gehaaste klant ziet niet dat glazen deur gesloten is en valt erdoor

Een man uit het Chinese Jiangxi was donderdag net iets te gehaast toen hij lunch wilde halen. De klant kwam aangelopen en zag daardoor niet dat er een glazen deur was. Hij liep ertegenaan en viel op honderden scherven. Medewerkers kwamen de man snel helpen, maar hij had zich gelukkig niet bezeerd. De winkeleigenaar zei later dat er al borden

Lees meer »

Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job- en scholenbeurs

Op 29 februari organiseert scholengroep Stroom, na het succes van vorig jaar, opnieuw een jobbeurs voor iedereen die werk zoekt in het onderwijs. Daags nadien, op 1 en 2 maart, gaat de jaarlijkse scholenbeurs door, waar de leerlingen van het lager onderwijs kunnen kennismaken met de secundaire scholen en studierichtingen van scholengroep Stroom.
The post Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job-

Lees meer »

Opnieuw man neergeschoten in Vorst

In de Brusselse gemeente Vorst is vanavond opnieuw een man neergeschoten. Dat bevestigt de burgmeester van Vorst, Mariam El Hamidine. De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) geeft voorlopig geen commentaar en verwijst voor alle communicatie door naar het Brusselse parket.

Lees meer »

Na de belofte van Acid om geld te doneren: wat is de Sanda Dia Foundation?

YouTuber Nathan Vandergunst, beter gekend als Acid, werd donderdag veroordeeld voor belaging nadat de ouders van een ex-Reuzegommer hem voor de rechter sleepten. Als straf moet hij, onder andere, een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Vlak na het proces startte hij een crowdfunding om dat bedrag bijeen te sprokkelen. Intussen staat de teller op meer dan 120.000 euro. Ruim genoeg

Lees meer »

Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft maandag zijn derde seizoenszege geboekt in de openingsetappe van de UAE Tour, een zevendaagse rittenkoers voor de WorldTour in de Verenigde Arabische Emiraten. In de straten van aankomstplaats Liwa was Merlier de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier sprint in openingsetappe van UAE Tour naar derde seizoenszege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen

Renee Lodewijckx maakte ‘De goede rechters’ naar het werk van Ensor en wil er deze zomer mee op pad voor een performance. Het is de komende weken alvast te zien in ’t Kroegske en twee handelszaken met oog voor kunst.
The post Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen appeared first on KW.be.

Lees meer »