Krantenkoppen

Betogingen in heel Frankrijk tegen migratiewet

In heel Frankrijk zijn zondag duizenden mensen op straat gekomen uit protest tegen de omstreden nieuwe migratiewet. Ruim honderd betogingen waren gepland in verschillende steden, zo meldt televisiezender franceinfo.

Meer krantenkoppen in België

Oquin (30) en Lana (28) verwelkomen ‘schrikkelbaby’ Billie in AZ Oostende: “Naarmate die 29ste dichter kwam, begon de stress te groeien”

AZ Oostende zag op 29 februari maar liefst zes zogenaamde schrikkelbaby’s geboren worden en een zevende was bij het ter perse gaan nog op komst. De eerste was Billie, het vierde kindje van Oquin Bouillart (30) en Lana Impincs (28) uit Gistel. “We hadden nog zo gehoopt dat Billie niet op 29 februari geboren zou worden, tevergeefs”, zegt een toch

Lees meer »

Paintsil overladen met lof na debuut tegen Inter Miami, Messi voorkomt pas in blessuretijd eerste nederlaag

Joseph Paintsil heeft zijn debuut in de MLS niet gemist. De kwieke Ghanees speelde een uitstekende wedstrijd en maakte het Lionel Messi en Inter Miami knap lastig. Op sociale media werd de voormalige Genk-speler overladen met lof. Lionel Messi kroonde zich in blessuretijd andermaal tot held van de avond door een eerste nederlaag van het seizoen te vermijden.

Lees meer »

De situatie van KV Oostende door de ogen van topsupporter Kamagurka: “Waar is Paul Conway nu? Iemand hem nog gezien?”

Samen met Herr Seele pakt Kamagurka (67) op 21 maart uit met de kunstexpo ‘Vive La Sociale’ in kader van het James Ensor-jaar. Maar dit is toch ook zowat hét jaar van de waarheid voor de duizenden KVO-fans. Als clubambassadeur – en zelfs ooit bestuurslid – volgt Kama ‘zijn’ Wèreldploegsje nog altijd van dichtbij. “Deze club heeft lokale gezichten nodig.”<br

Lees meer »

Opvangcentrum voor Oekraïense vrouwen en kinderen in Peer verhuist: oude VDAB-gebouwen worden school

De Oekraïense vluchtelingen die in Peer opgevangen worden, verhuizen in september. Sinds maart 2022 was er een opvanglocatie opgestart in de voormalige VDAB-gebouwen in de Noordervest. Die gebouwen krijgen een nieuwe functie als secundaire school. De vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, zullen ondergebracht worden in een tiental containerwoningen in Bovenmeel.

Lees meer »

Tower of London heeft nieuwe Ravenmeester: lot van Britse koninkrijk ligt in handen van Michael Chandler

Michael "Barney" Chandler is de nieuwe Ravenmeester van de Tower of London. Hij is verantwoordelijk voor de raven die leven in het eeuwenoude fort. Zijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat er te allen tijde 6 raven in de Tower zijn, anders zal het Britse koninkrijk instorten. Toch als we de legende mogen geloven. "Ik neem de verantwoordelijkheid heel serieus",

Lees meer »

Karen Damen en Ruth Beeckmans gaan afwisselend de boze stiefmoeder spelen in ‘Sneeuwwitje’

Sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ voegt twee nieuwe toe aan de cast. Karen Damen (49) en Ruth Beeckmans (41) zullen afwisselend de rol van de koningin spelen. Voor Ruth betekent het haar musicaldebuut. “Het is natuurlijk superspeciaal dat de allereerste musical van Studio 100 terugkomt. Ik ben benieuwd hoe die er nu, 25 jaar later, zal uitzien”, aldus Karen Damen.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Dominee Panda

06:00 In november nemen we afscheid van Tian Bao, Bao Di, en Bao Mei. Zij keren gedwongen terug naar het land van hun ouders, een eerste succes voor het nieuwe uitwijzingsbeleid van Nicole de Moor. Van wie …

Lees meer »

Dirk Denis (54) uit Wenduine al drie dagen vermist op de Azoren

Een Belgische toerist is sinds zondag vermist op de Azoren, een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Dat melden lokale media dinsdag op basis van de politie. Het zou gaan om de 54-jarige Dirk Denis uit Wenduine. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man verdween langs een wandelpad op het eiland São Miguel.
The post Dirk Denis (54) uit

Lees meer »