Krantenkoppen

Botvinkententoonstelling in Oostrozebeke is een groot succes

Volkscafé Vrij Polen liep zondag vol voor de derde editie van de botvinkententoonstelling. Aan deze unieke tentoonstelling van wildkleur en mutaties konden de organisatoren 150 deelnemende vogels inschrijven, in tegenstelling tot 88 deelnemers vorig jaar.

Volgens voorzitter Philip Ampe hadden ze zo’n enorme deelname niet verwacht. De tentoonstelling werd bekeken door een officiële jury die na afloop de winnaars bekend maakte.

De winnaar in wildkleur in kooi is Marc Willems, in wildkleur in open kooi Marc Willemyns, in mutaties in kooi Linda Booghmans, en in mutaties in tentoonstellingskooi Freddy Vandeputte. Op de foto zien we de deelnemers aan de tentoonstelling omringd door de organisatoren.

(CLY/foto CLY)

The post Botvinkententoonstelling in Oostrozebeke is een groot succes is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vakbonden van huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met “pek en veren”. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Japan houdt conferentie voor wederopbouw van Oekraïne, is dat niet wat vroeg?

In Japan is een conferentie afgerond voor de economische samenwerking met en wederopbouw van Oekraïne. Vooral dat laatste doet bij velen de wenkbrauwen fronsen, want nu Rusland enkele belangrijke overwinningen haalt aan het front lijkt het einde van de oorlog allesbehalve in zicht. Waarom organiseerde Japan nu al een conferentie voor de Oekraïense wederopbouw?

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel wordt alsmaar grimmiger: demonstranten gooien met dranghekken naar politie, die reageert met waterkanon en traangas

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »

Chauffeur die wielertoeristen doodreed in Gent had 2,6 promille alcohol in zijn bloed: “‘Ik kruip nooit meer in een auto’, zegt hij, dat had hij beter voordien gedacht”

De 45-jarige man die twee wielertoeristen doodgereden heeft in Gent, had op dat moment 2,6 promille alcohol in zijn bloed. Dat bevestigen bronnen dicht bij het onderzoek aan VRT NWS. Zelf zegt hij dat hij zich niets herinnert van het ongeval, zegt zijn advocaat Marc Schollier. "Hij heeft de slachtoffers wel zien liggen, en was daar verschrikkelijk door aangedaan."

Lees meer »

Code oranje en 1722 geactiveerd voor storm Louis: “Rukwinden tot 110 km/u of lokaal zelfs meer zijn mogelijk”

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel.

Lees meer »

Keti’s Chiro Trezebees verkopen ‘duivelse’ badges

Samen plezier maken en toffe activiteiten beleven, dat is het succes van Chiro Trezebees. Maar koken en leuke dingen doen, kost meestal geld en daarom bedacht de Keti-bende een idee om extra geld in het laatje te brengen. Dat schijnt intussen al aardig te lukken met de verkoop van hun nieuwe, ‘duivelse’ badges.
The post Keti’s Chiro Trezebees verkopen ‘duivelse’

Lees meer »

Hoe echt is reality-tv écht? “De bus van ‘Extreme Makeover’ reed liefst negen keer voor- en achteruit”

De onthullingen bij ‘Extreme Makeover’, de ruzies in ‘Temptation Island’, de vriestemperaturen bij ‘De expeditie: Groenland’ en nu ook het veelbesproken ‘Astrid en Natalia: Back to Reality’. 23 jaar na de eerste editie van ‘Big Brother’ stikt het van de realityshows op tv. Maar hoe ‘echt’ zijn die eigenlijk? “De kijker weet altijd wel een beetje dat niet alles is

Lees meer »

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franssprekende skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeert weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandt, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »

Coach Frank Depestele en aanvoerder Lowie Stuer verlaten Menen na dit seizoen

Frank Depestele (46) is vanaf volgend seizoen coach van volleybalclub Aalst. Hij verlaat Menen, waar hij momenteel nog aan het roer staat. Menen maakte verder ook bekend dat libero en aanvoerder Lowie Stuer op het einde van het seizoen de club verlaat.
The post Coach Frank Depestele en aanvoerder Lowie Stuer verlaten Menen na dit seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »