Krantenkoppen

Burgemeester van Temse wordt ereburger van Syldavië, het onbestaande land van Kuifje

De consul van Syldavië heeft burgemeester Hugo Maes (CD&V) van Temse, tot ereburger benoemd. Het is geen echt ereburgerschap, want Syldavië bestaat ook niet echt. Het is een land dat voorkomt in de albums van Kuifje. Stripfanaten doen alsof het wel echt bestaat, daarom zijn er overal ter wereld zogezegde consuls van Syldavië. In Temse is dat Dirk Lauwers. Het hele verhaal past bij de gemeente Temse die zich als stripgemeente promoot.

Meer krantenkoppen in België

Zwemwerking BOAS zet crowdfunding op voor stage met mensen met beperking:“Iedereen heeft recht op vakantie”

Al zo’n 20 jaar bestaat de Kortrijkse zwemwerking BOAS (Belgian Organisation for Adapted Swimming), een sociaal-sportieve organisatie die via haar clubs de levenskwaliteit van mensen met een beperking wil optimaliseren. “We helpen onze leden om hun zwemtalent te ontplooien én om zich te ontwikkelen als mens. Met jullie hulp wil BOAS haar leden meenemen op hun eerste winterstage”, zegt communicatieverantwoordelijke

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Kom je? Er liggen twee doden naast mijn auto”: zo verliep de dronken nacht van Bjorn B. voor hij twee wielertoeristen doodreed

Voor hij twee wielertoeristen doodreed had Bjorn B. (45) er een lange en vooral dronken nacht op zitten. Na een hevige ruzie zette hij zijn vriendin met haar valies op straat en trok hij op kroegentocht. De ene pint na de andere. Wij spraken met de mensen die hem toen tegen het lijf zijn gelopen en konden zo een gedetailleerde

Lees meer »

Basta lanceert nieuwe campagne voor herbruikbare verpakkingen in Tielt

Sinds 2022 kan je bij verschillende Tieltse horecazaken kiezen voor een herbruikbare verpakking voor afhaalmaaltijden. Voor dat Basta-project, waarvoor vzw WOP! de krachten bundelt met de stad Tielt, wordt nu een nieuwe promotiecampagne gelanceerd.
The post Basta lanceert nieuwe campagne voor herbruikbare verpakkingen in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Middelkerkse collega’s bedelven elkaar onder complimenten

Op vrijdag 1 maart verwacht het gemeentebestuur een heuse complimentenregen. Ter gelegenheid van de jaarlijkse complimentendag verdeelt de dienst participatie namelijk unieke complimentenkaartjes en affiches die collega’s onder elkaar kunnen uitwisselen. Die leuke actie bedankt alle collega’s van alle diensten voor hun dagelijkse inzet.
The post Middelkerkse collega’s bedelven elkaar onder complimenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt Oekraïens gezin twee jaar na inval van Rusland

Zaterdag 24 januari 2022, twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Om deze trieste gebeurtenis niet zomaar te laten voorbij gaan, ging bisschop van Brugge Lode Aerts op bezoek bij een Oekraïens gezin. “Vorig jaar was ik in Oekraïne zelf, waar de mensen zeer gastvrij waren ondanks de moeilijke omstandigheden. Nuwillen we hen zelf een maaltijd aanbieden”, vertelt

Lees meer »

Nieuwe lokalen voor rijschool

De Rijschool VTI Ieper neemt vanaf vrijdag 23 februari nieuwe lokalen in gebruik om zo hun groeiende werking optimaal te kunnen verzekeren. De secundaire school op dezelfde site heeft hiervoor ruimte afgestaan waardoor ze nu over extra kantoor-, eet- en opbergruimte beschikken.
The post Nieuwe lokalen voor rijschool appeared first on KW.be.

Lees meer »