Krantenkoppen

Cipiers aangevallen in gevangenissen van Merksplas en Antwerpen: “Beide incidenten staan los van elkaar”

In de gevangenissen in Merksplas en Antwerpen zijn zaterdag cipiers aangevallen door gedetineerden. Bij het incident in Merksplas raakte de geviseerde cipier ook fysiek gewond. "De veiligheid en bewaking moeten verhoogd worden", vindt ACV-afgevaardigde Hans Tielens.

Meer krantenkoppen in België

HLN ONDERZOEK. Een spits die illegaal in het land is, zwart geld en vechtpartijen in de kantine. Wat is er aan de hand bij Eendracht Aalst?

Een spits die illegaal in het land is, spelers en trainers die in het zwart betaald worden, een veroordeelde bestuurder en vechtpartijen in de kantine: sinds twee Turkse investeerders voetbalclub Eendracht Aalst kochten, loopt het daar helemaal mis. De onderzoekscel van HLN legde het vergrootglas over de club van ex-Gouden Schoen Gilles De Bilde en kwam tot schokkende ontdekkingen.

Lees meer »

‘Goldfinger’ bestaat 60 jaar, maar bijna was Sean Connery niet ‘James Bond’: “Deze ruwe rouwdouwer wil ik niet”

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat ‘Goldfinger’ voor het eerst in de bioscoop te zien was. Het betekende de definitieve doorbraak van Sean Connery als James Bond-acteur, alhoewel hij het een beetje beu werd om altijd met de geheim agent geassocieerd te worden, weet ‘Primo’. Als het aan Ian Fleming (56), de geestelijke vader van James Bond, gelegen

Lees meer »

Hij doet het weer: Haaland bezorgt City drie punten tegen stug Brentford

Manchester City mag Erling Haaland andermaal bedanken. Dankzij de Noor zijn zeventiende doelpunt van het seizoen wonnen de Citizens de inhaalwedstrijd tegen een scherp Brentford. City nadert zo tot op één punt van leider Liverpool. Jérémy Doku kreeg een halfuur speeltijd, maar kon niet flitsen. Kevin De Bruyne kreeg een rustdag van Pep Guardiola.

Lees meer »

Kaatje Masschaele wil met Vlamvo A bekerverlies doorspoelen

Kaatje Masschaele verloor met Vlamvo Vlamertinge A in de kwartfinales van de beker voor dames nationaal. Het werd 3-2 (21/25, 25/18, 18/25, 25/13, 15/9) voor Torhout. “Een jammere uitschakeling. Bij 2-2 weet je dat het alle kanten kan uitgaan. Helaas viel het dubbeltje niet aan onze kant”, vertelt Kaatje. “In de competitie lukte het wel twee keer om hen de

Lees meer »

Vrijwilligers gezocht voor stem- en telbureaus

Op zondag 9 juni zijn er Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Om alles in goede banen te leiden, is men in Langemark-Poelkapelle nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om een taak te vervullen in een stem- of telbureau.
The post Vrijwilligers gezocht voor stem- en telbureaus appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ACID PROCES. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt straf “belachelijk” – Acid reageert: “Ik zal dit voor de rest van m’n leven moeten meedragen”

Youtuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven

Lees meer »

Oekraïense militairen getuigen over chaotische terugtrekking uit Avdiivka: “Mogelijk 1.000 militairen gevangengenomen of vermist”

De val van Avdiivka, in het oosten van Oekraïne, zou wel eens een grotere nederlaag voor Oekraïne kunnen zijn dan aanvankelijk gedacht. Uit getuigenissen blijkt dat de chaotische terugtrekking van het Oekraïense leger met heel wat doden gepaard ging. Mogelijk zijn ook honderden militairen gevangengenomen of vermist. Een extra opdoffer voor een leger dat al met een groot tekort aan

Lees meer »

Voorstelling DODO van Giovanni Baudonck gaat in première op donderdag 7 maart in Antigone

Antigone brengt drie voorstellingen van de visuele muziektheaterproductie DODO op donderdag 7 en vrijdag 8 maart. Giovanni Baudonck en muzikant Jonas Van den Bossche wanen zich in Mauritius. Via spoken word, slam poetry, rap en zang herspelen en heroveren ze de geschiedenis van wat ooit een eiland was dat enkel door de intussen uitgestorven vogel – de dodo – werd

Lees meer »

Dit is waarom Acid-fans vandaag massaal in de rechtbank zullen zitten: “Ik wil er voor hem zijn als het slecht afloopt”

“Een protest? Dat kan zeker.” Want wanneer straks YouTuber Acid (24) een zware straf krijgt voor zijn Reuzegom-video, zullen zijn jonge fans steigeren. “Misschien wordt hij wel zwaarder gestraft dan een pedofiel. Dat maakt mij boos.” Wij laten hén aan het woord. “Volgens de app van de NMBS ben ik 2,5 uur onderweg. Maar ik moét erbij zijn.” Of hoe

Lees meer »