Krantenkoppen

Colombia en Ecuador onderscheppen duikboten met cocaïne

Bij een gezamenlijke antidrugsoperatie hebben Colombia en Ecuador dit weekend twee duikboten met drugs onderschept. Dat maakten beide Zuid-Amerikaanse landen bekend.

Meer krantenkoppen in België

“CIA bespioneert Russen al tien jaar vanuit geheime ondergrondse bunkers”

De CIA, de Amerikaanse geheime dienst, opereert al tien jaar vanuit “geheime ondergrondse bunkers” aan de Oekraïens-Russische grens. Dat onthult ‘The New York Times’. Volgens de Amerikaanse krant leidde de CIA al die jaren een “nieuwe generatie Oekraïense spionnen” op. En die spionnen worden ook vandaag, te midden van de oorlog, ingezet om gevoelige informatie te onderscheppen. “De netwerken zijn

Lees meer »

Bootje met 24 transmigranten dobbert twee dagen stuurloos rond voor Zeebrugse kust: duo riskeert zes jaar cel voor mensensmokkel

Bijna drie jaar nadat Muthanna A. (30) in levensgevaarlijke omstandigheden de Britse kust bereikte, riskeert de Irakees zélf zes jaar effectieve celstraf voor mensensmokkel met bootjes. Een 43-jarige Koeweiti staat mee terecht en kijkt aan tegen dezelfde straf. Het parket kreeg het duo in het vizier nadat een bootje met 24 transmigranten twee dagen ronddobberde voor de Zeebrugse kust.
The

Lees meer »

FERM Moorslede is het nieuwe jaar goed begonnen

FERM Moorslede organiseerde op de hoeve van Rik Bostyn in de Steenhovenstraat een nieuwjaarsreceptie voor de leden. Tijdens het gezellige feestje werd het jaarprogramma voor 2024 voorgesteld. Ondertussen konden de leden genieten van tal van hapjes en drankjes. Inmiddels organiseerde FERM alweer een activiteit. Op donderdagavond 22 februari was er in De Bunder in Moorslede
The post FERM Moorslede is

Lees meer »

4 keer meer kinderen met obesitas dan 30 jaar geleden, probleem wordt in de hele wereld groter

1 op de 8 mensen wereldwijd is zwaarlijvig. Dat blijkt uit een grote studie waar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan heeft meegewerkt. Het percentage volwassenen met obesitas is in 30 jaar tijd meer dan verdubbeld. Bij kinderen en tieners zijn de cijfers zelfs verviervoudigd. In België kampt ongeveer 20 procent van de volwassenen en 8 procent van de kinderen met obesitas.

Lees meer »

Vrouw (25) uit Poperinge belandt met wagen in de gracht

Bij Ieper raakte een auto van de weg en kwam tot stilstand in het water van een gracht. De bestuurster (25) uit Poperinge werd overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Vrouw (25) uit Poperinge belandt met wagen in de gracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderdiëtiste over de obesitas-epidemie: “Gemakzucht typeert deze generatie ouders, dit is het gevolg”

In dertig jaar tijd zijn er wereldwijd vier keer meer kinderen met obesitas, blijkt uit een alarmerende nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In haar praktijk ziet Liesbet Vergauwen, adviserend diëtist bij het Vlaams Agentschap Opgroeien, dagelijks de gevolgen. Wat is er aan de hand? Moeten kinderen dan op dieet? En groeien ze er niet gewoon uit? “Een klassiek gerecht

Lees meer »

Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd

Het Davidsfonds Moorslede organiseerde onlangs in het jeugdcentrum de 4-Link haar Toast Literair. Geert Van Tomme en Beatrice Wyffels kwamen langs om te vertellen over hun avontuurlijke fietsreis van Moorslede naar Zuid-Afrika.
The post Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »