Krantenkoppen

Conducteur die kat uit trein gooit, zorgt voor ophef in Rusland

De Russische staatsspoorwegmaatschappij heeft haar excuses aangeboden nadat een conducteur een kat uit een passagierstrein gegooid had. Het voorval zorgde voor veel ophef in Rusland. Na een lange zoektocht door honderden vrijwilligers is de kat, Twix genaamd, dood teruggevonden. Dat melden Russische staatsmedia.

Meer krantenkoppen in België

Grootste man ter wereld en kleinste vrouw ter wereld spreken 6 jaar na eerste ontmoeting nog eens af

Ze ontmoetten elkaar zes jaar geleden in Caïro voor een iconische fotoshoot, nu hebben Sultan Kösen (41) en Jyoti Amge (30) nog eens afgesproken. De Turks-Koerdische man en de Indiase vrouw zijn beiden recordhouders: Sultan is met zijn 2,51 meter de grootste man ter wereld, Jyoti meet slechts 62,8 centimeter en is daarmee de kleinste vrouw ter wereld. Het opmerkelijke

Lees meer »

Konijnenziekte velt wilde konijnen in Riemst

In Genoelselderen (Riemst) is er sinds vorige week een grote sterfte bij wilde konijnen. Tientallen konijnen zijn al gestorven aan myxomatose, een konijnenziekte die verwant is aan het pokkenvirus. De ziekte is niet besmettelijk voor mensen.

Lees meer »

Kampioene veldrijden Ilken Seynave (17) in het stadhuis gehuldigd

In Meulebeke won Ilken Seynave uit Geluwe in januari het BK veldrijden voor junioren meisjes. Vrijdagavond werd ze gehuldigd in het stadhuis van Wervik. Ze mocht in aanwezigheid van familie, buren en vrienden het Gulden Boek van de stad ondertekenen en kreeg een herinneringsdiploma en Wervikse Kadobonnen. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) leidde de plechtigheid. Hij is de oom van de

Lees meer »

Actievoerders klagen wachtlijsten voor sociale woning in Antwerpen aan: “Meer dan 4 jaar wachten”

Aan het Operaplein in Antwerpen zijn verschillende actievoerders samengekomen om de lange wachtlijsten voor een sociale woning aan te klagen. De actie ‘Halte Wachtlijstlaan’, symbolisch gehouden aan een tramhalte, werd georganiseerd door Woonzaak. Dat is een initiatief van verschillende sociale organisaties die strijden voor een rechtvaardiger woonbeleid met meer sociale woningen.

Lees meer »

Kan Oekraïne Rusland nog stoppen? Acht vragen aan Roger Housen: “Slechts kwestie van tijd voor er nog een stad in Russische handen valt”

Na de Russische verovering van Avdiivka klinkt de Oekraïense smeekbede om munitie steeds luider. De situatie wordt met de dag moeilijker. Zijn de Russen nog wel tegen te houden? Wat wordt de volgende stad die Rusland verovert? En waarom is artillerie zo belangrijk? Acht vragen aan oud-kolonel Roger Housen. “Als Poetin erin slaagt dit gebied in handen te krijgen, dan

Lees meer »

▶ Jan Bakelants bij wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’: “Als Kopecky wil, is ze samen met Vollering topfavoriete voor de Tour”

In de tweede aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, wieleranalist Michel Wuyts en Jan Bakelants terug op de voorbije succesvolle week voor de Belgen. Er wordt uitgebreid nagepraat over de sterke prestaties van Remco Evenepoel en Wout van Aert. Maar ook het ijzersterke seizoensbegin van Lotte Kopecky is hen niet ontgaan.

Lees meer »