Krantenkoppen

Conner Rousseau krijgt nog drie weken om te beslissen of hij terugkeert naar politiek

Tegen de krokusvakantie moet Conner Rousseau laten weten of hij terugkeert naar de politiek of niet. Dat heeft Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere gezegd in de marge van de nieuwjaarsreceptie in Brugge. Rousseau zou lijsttrekker zijn voor het Vlaams Parlement in de provincie Oost-Vlaanderen en kopman voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Niklaas. Maar hij trok zich eind november terug na zijn racistische uitspraken. Binnen drie weken verwacht Depraetere een antwoord van hem.

Meer krantenkoppen in België

“Kleurrijk en voor alle maten”: Miss Allure start Belgisch modemerk Allures

Onderneemster Ruth Goethals, die met haar dochters Sare en Sill al vijf Miss Allure-boetieks runt in Wingene, Maldegem, Knesselare, Ingelmunster en Zomergem, lanceert op maandag 4 maart het nieuwe Belgische modemerk Allures in landgoed Di Coylde in Beernem. “Het wordt een betaalbare, frisse, jonge, stijlvolle en exclusieve lijn voor iedereen, van kleindochter tot grootmoeder.”
The post “Kleurrijk en voor alle

Lees meer »

Mooie cijfers voor Fietsbieb en Babytheek, maar kinderarmoede stijgt: “Aan toekomstige generatie verplicht nog een tandje bij te steken”

Twee jaar na de opmaak van een actieplan om de armoede in Izegem terug te dringen, maakt de stad een eerste voorzichtige positieve evaluatie. Zo kunnen de Fietsbieb en Babytheek mooie cijfers voorleggen. In schril contrast staan dan weer de stijgende cijfers rond kinderarmoede, met een stijging van vier procent ten opzichte van drie jaar geleden. Wat hoopt de stad

Lees meer »

Roofvogels bij Jong Natuurverkenners Torhout

Al zowat vier jaar zijn binnen Natuurpunt de Jong Natuurverkenners actief, een groep jongens en meisjes tussen de 8 en de 16 jaar die dol zijn op de wonderen van de natuur. Onder de leiding van Torhoutenaar Xavier Dirix (54) komen ze eenmaal per maand samen voor een thema-activiteit. Die kan gaan over reeën in
The post Roofvogels bij Jong

Lees meer »

Aantal Zwevegemnaren blijft stijgen

“De bevolking van de gemeente Zwevegem groeide in 2023 met bijna een procent tot 25.782 inwoners. Er is een negatieve natuurlijke groei van 38 personen (meer overlijdens dan geboorten) maar we verwelkomen ook een 260-tal mensen van elders die hier komen wonen”, aldus schepen van Burgerzaken Eliane Spincemaille (CD&V).
The post Aantal Zwevegemnaren blijft stijgen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wet uit 2019 blijkt dode letter: burgerlijke staat laten wijzigen van “gescheiden” naar neutralere “ongehuwd” kan toch niet

Mensen die gescheiden zijn of van wie de partner is overleden en die daar liever niet meer mee geconfronteerd worden, kunnen hun burgerlijke staat niet laten aanpassen van "gescheiden" of "weduwe/weduwnaar" naar "ongehuwd". In 2019 werd nochtans een wet goedgekeurd die dat mogelijk moest maken, maar in de praktijk blijkt die wet dode letter te zijn.

Lees meer »

Gehaaste klant ziet niet dat glazen deur gesloten is en valt erdoor

Een man uit het Chinese Jiangxi was donderdag net iets te gehaast toen hij lunch wilde halen. De klant kwam aangelopen en zag daardoor niet dat er een glazen deur was. Hij liep ertegenaan en viel op honderden scherven. Medewerkers kwamen de man snel helpen, maar hij had zich gelukkig niet bezeerd. De winkeleigenaar zei later dat er al borden

Lees meer »

Niemand wordt er beter van: degradatieduel tussen RWDM en OHL eindigt zonder winnaar

Geen winnaar in het degradatieduel tussen RWDM en OHL (1-1), waarmee vooral de thuisploeg weinig opschiet. Die kwam nochtans verdiend op voorsprong, maar moest alweer op een stilstaande fase een doelpunt incasseren, waardoor het finaal weer niet kon zegevieren: 2 op 27 is de magere buit. OHL parkeert voorlopig op een veilige twaalfde plek met 26 punten, RWDM is veertiende

Lees meer »

“Ze zaten volledig opgesloten”: Vader en zoon redden twee buurmeisjes uit brand in Ingelmunster

Zaterdagmiddag vond een brand plaats in de Doelstraat in Ingelmunster. Buren zagen rook en konden twee meisjes bevrijden die in het huis zaten opgesloten. De brandweer kreeg het vuur onder controle en wist nipt een overslag te vermijden.
The post “Ze zaten volledig opgesloten”: Vader en zoon redden twee buurmeisjes uit brand in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie goed oplet, kan onrechtstreeks profiteren van de nieuwe staatsbon

Vanaf donderdag kan je intekenen op de nieuwe staatsbonnen met rentes van 3 procent voor één jaar en 2,5 procent voor drie jaar. Is het een goed idee om je spaargeld daarin te stoppen of zijn er betere opties? Onze geldexpert Pascal Paepen oordeelt en geeft raad: wie goed oplet, kan vanaf woensdag of donderdag onrechtstreeks profiteren van de staatsbon.

Lees meer »

West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes

In Diksmuide werden de West-Vlaamse rallykampioenen gehuldigd. Op de foto de aanwezige kampioenen geflankeerd door het bestuur van PAK West-Vlaanderen.
The post West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »