Krantenkoppen

Controversieel ontwerp Boerentoren in prullenmand: eigenaar Fernand Huts stuurt architect terug naar tekentafel

Het ontwerp van de bekende architect Daniel Libeskind voor een vernieuwde Boerentoren zal worden hertekend. Dat heeft eigenaar Fernand Huts bekendgemaakt tijdens een werkreis in Zwitserland. Tegen het ontwerp van Libeskind was nogal wat protest gerezen, onder meer omdat er een glazen structuur op de toren zou worden geplaatst. Maar dat zal niet gebeuren, aldus Huts.

Meer krantenkoppen in België

Al ruim 115.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Skeelerclub iSkate Roeselare nog tot en met 10 maart in ondergrondse parking aan station: “Het is een win-winsituatie”

Voor het derde jaar op rij sloot skeelerclub iSkate Roeselare een overeenkomst met de NMBS om de ondergrondse parking aan het station van Roeselare af te huren als indoor rolschaatspiste. “Een uitstekend alternatief voor wanneer het vriest, regent of hard waait”, klinkt het. De skeelerclub is er nog tot en met zondag 10 maart te vinden.
The post Skeelerclub iSkate

Lees meer »

Dwaallichtjestocht levert 1.766 euro op voor het goede doel

Op 3 november 2023 organiseerde vrouwenbeweging Ferm Passendale met medewerking van de plaatselijke Landelijke Gilde haar derde dwaallichtjestocht, waarbij 450 deelnemers te noteren vielen. De opbrengst van dit evenement gaat telkens naar een organisatie die een goed doel nastreeft. Ditmaal werd gekozen voor de vzw Spierziekte Vlaanderen, die 1.766 euro mocht ontvangen. We zien het
The post Dwaallichtjestocht levert 1.766

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor moord op Firdaous (11): “DNA van crimi-weduwe gevonden op kogelhuls”

De twee verdachten Daniëlle R. (53) en Yassine A. (21) zijn aangehouden op verdenking van moord op de 11-jarige Firdaous en moordpoging op haar vader en twee zussen. Het meisje kwam een jaar geleden om het leven tijdens een aanslag tegen haar ouderlijke woning in Merksem. Volgens het parket zijn er DNA-sporen van de 53-jarige Daniëlle R. gevonden op een

Lees meer »

Man riskeert vier jaar cel nadat hij ex bedreigt met mes en vastbindt: “Hallucinante feiten, erger dan in een film”

Een 39-jarige man drong het huis van zijn ex binnen met een mes en bond haar vast met snelbinders en een touw. De man beweert dat hij enkel wou praten, maar riskeert vier jaar cel voor verkrachting. Het slachtoffer kon haar ex overtuigen om haar los te maken en zou volgens de beklaagde vervolgens zelf aangedrongen hebben op seks. “Het

Lees meer »

Barsten in de muren en deuren die niet meer sluiten: werken Elia veroorzaken schade aan woningen in Ruien

In Ruien, bij Kluisbergen, hebben de werken van hoogspanningsbeheerder Elia schade veroorzaakt aan 2 woningen. Bij de aanleg van een ondergrondse kabel tussen Ruien en Chièvres, een stad in provincie Henegouwen, is een soort klei vrijgekomen die de woningen heeft aangetast. Elia heeft de werken meteen stilgelegd en belooft dat de eigenaars vergoed zullen worden voor de schade.

Lees meer »