Krantenkoppen

Controversieel ontwerp Boerentoren wordt hertekend

18:28 Het ontwerp dat de bekende architect Daniel Libeskind maakte voor een vernieuwde Boerentoren, zal worden hertekend. Dat heeft eigenaar Fernand Huts zondag gezegd tijdens een werkreis in Zwitserland.

Meer krantenkoppen in België

Voedsel nog nooit zo goedkoop, maar dat komt met grote kost

Volgens een berekening van econoom Pierre-Alexandre Billiet geven we sinds de negentiende eeuw een steeds kleiner percentage van ons inkomen uit aan voeding: een daling van 60 procent in 1850 naar 16 procent vandaag. Al brengt die trend wel verborgen kosten met zich mee.

Lees meer »

KIJK. Plots staat onbekende man naast acteur Cillian Murphy op podium van BAFTA’s: “We nemen dit zeer serieus”

Eén persoon hoorde niet thuis op het podium van de BAFTA Awards toen de cast en crew van ‘Oppenheimer’ de prijs voor ‘Beste film’ in ontvangst nam. Een onbekende man vervoegde zich haast onopgemerkt bij het team en hoewel bijna niemand dat toen door leek te hebben, reageert de organisatie nu fel. “We nemen dit zeer serieus.”

Lees meer »

KIJK. Parket verspreidt bewakingsbeelden van twee mannen die in de buurt waren tijdens de moord op Firdaous (11)

Een man met een step zoeft naar een steegje in Merksem. Een tweede man volgt te voet. Even later verschijnt uit het steegje een auto, die rustig wegrijdt… Op zich niets vreemds aan, lijkt het. Behalve dan dat enkele minuten voordien, amper twee straten verderop, de aanslag gepleegd werd waarbij de elfjarige Firdaous om het leven kwam. En dat de

Lees meer »

65 nieuwe bomen in Dranouter en Nieuwkerke aangeplant

Samen met het Regionaal Landschap Westhoek startte de gemeente Heuvelland zo’n drie jaar geleden het project Heuvelland Verbindt met als doel straatbomen aan te planten langs de 300 km landelijke wegen in Heuvelland. Dit gebeurde eerder in Kemmel en Wijtschate. De voorbije dagen werden 65 bomen aangeplant langs enkele gemeentewegen in Dranouter en Nieuwkerke.
The post 65 nieuwe bomen in

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter omgekomen. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Maria Verplancke viert 104de verjaardag

Maria Verplancke kreeg bij haar thuis in Sint-Andries het bezoek van de Brugse burgemeester Dirk De fauw. Maria was immers 104 jaar geworden.
The post Maria Verplancke viert 104de verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inspiratie voor duurzame kleding op eerste Fair Fashion Day in Kortrijk

Zaterdag 24 februari tussen 14 en 18 uur wordt de eerste Kortrijkse Fair Fashion Day in Texture georganiseerd. Twee derde van de kleding in onze kleerkast dragen we zelden of nooit. Op de inspiratiedag scoor je massa’s tips en tricks om je kleerkast sober, duurzaam en toch mooi te houden.
The post Inspiratie voor duurzame kleding op eerste Fair Fashion

Lees meer »

Coach Frank Depestele en aanvoerder Lowie Stuer verlaten Menen na dit seizoen

Frank Depestele (46) is vanaf volgend seizoen coach van volleybalclub Aalst. Hij verlaat Menen, waar hij momenteel nog aan het roer staat. Menen maakte verder ook bekend dat libero en aanvoerder Lowie Stuer op het einde van het seizoen de club verlaat.
The post Coach Frank Depestele en aanvoerder Lowie Stuer verlaten Menen na dit seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse voetbalbond plooit na hevige supportersprotesten, toch geen externe investeerders in Bundesliga

“Nein zu investoren in der DFL.” Fans van het Duitse voetbal hebben hun zin gekregen. Na aanhoudende (opvallende) protesten tegen plannen van de Deutsche Fußball Liga om met buitenlandse investeerders in zee te gaan, heeft de DFL daar nu van afgezien. “In het licht van de huidige ontwikkelingen was een succesvolle voortzetting niet langer mogelijk.”

Lees meer »

Horeca op de Grote Markt kijkt uit naar Kuurne-Brussel-Kuurne

Sinds begin augustus en oktober vind je op de twee hoeken van de Grote Markt respectievelijk krokettenbar Chapeluur en restaurant/tearoom La Bohème. “Kuurne-Brussel-Kuurne is het eerste grote event dat we hier meemaken. We kijken ernaar uit”, klinkt het bij de twee.
The post Horeca op de Grote Markt kijkt uit naar Kuurne-Brussel-Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »