Krantenkoppen

“Dankbaar voor deze momenten”: Gouden Schoen Alderweireld in de bloemetjes gezet door kleindochter Paul Gheysens

Bij een Gouden Schoen hoort een gouden huldiging. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Charleroi ontving Toby Alderweireld een boeket uit handen van Gloria Gheysens, kleindochter van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. De kapitein glunderde en genoot duidelijk van het moment.

Meer krantenkoppen in België

Familie van vrouw die stierf onder kerstboom dient klacht in tegen stad Oudenaarde en onbekenden: “Er zijn fouten gemaakt”

De familie van Marleen Vanderkimpen, de vrouw die overleed nadat ze onder de Oudenaardse kerstboom was terechtgekomen, heeft klacht ingediend tegen de stad Oudenaarde en tegen onbekenden wegens onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. “Er zijn fouten gebeurd en we willen weten wie aansprakelijk is”, zegt meester Serge Carton namens de familie.

Lees meer »

Bart en Siska halen Vlaamse Romeo en Julia eenmalig nog eens van onder het stof

Tien jaar geleden doorkruiste Bart Claeys de hele provincie West-Vlaanderen voor zijn jaarlijkse theatertournee in ‘t café. Hij trok toen op pad met Siska Houthoofd en het theaterstuk M & J, een Vlaamse versie van Romeo en Julia.
The post Bart en Siska halen Vlaamse Romeo en Julia eenmalig nog eens van onder het stof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem”

Een 58-jarige Nederlander, oorspronkelijk uit Maastricht, riskeert zes maanden cel voor tien nieuwe feiten van afzetterij. Leonard T. pleegde eerder al vijftig gelijkaardige feiten, maar sloeg ook in 2023 nog tien keer toe, onder andere in Koksijde en Nieuwpoort. Hij zit nu in de gevangenis.
The post Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem” appeared first

Lees meer »

Europa tikt België op de vingers voor ontoereikend klimaatplan: “Hernieuwbare energie duidelijk te kort”

De Europese Commissie heeft het Belgisch klimaatplan voor 2030 officieel gewikt en gewogen en voornamelijk te licht bevonden. Europa ziet enkele goede zaken, maar vooral toch veel werkpunten. Op het vlak van het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix bijvoorbeeld: "België blijft er duidelijk onder de doelstelling". Tegen juni moet er een nieuw en beter plan op tafel liggen, maar

Lees meer »

Bezoek Congolese president aan ons land: Tshisekedi vraagt premier De Croo om sancties voor Rwanda

De Congolese president Félix Tshisekedi heeft tijdens zijn bezoek aan ons land een ontmoeting gehad met premier Alexander De Croo. Tshisekedi wil dat België de Europese sancties tegen buurland Rwanda invoert omwille van het aanhoudend conflict in Oost-Congo. De Croo is bereid om die optie in EU-verband te bekijken, maar verwacht ook van Congo dat het geen rebellen steunt in

Lees meer »

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »

Niemand wordt er beter van: degradatieduel tussen RWDM en OHL eindigt zonder winnaar

Geen winnaar in het degradatieduel tussen RWDM en OHL (1-1), waarmee vooral de thuisploeg weinig opschiet. Die kwam nochtans verdiend op voorsprong, maar moest alweer op een stilstaande fase een doelpunt incasseren, waardoor het finaal weer niet kon zegevieren: 2 op 27 is de magere buit. OHL parkeert voorlopig op een veilige twaalfde plek met 26 punten, RWDM is veertiende

Lees meer »

Leoni getuigt over het ‘fysieke monster’ dat Evenepoel op Neerpede was: “De trainers moesten dat ding afzetten”

Het eerste elftal van Anderlecht heeft hij dan wel niet gehaald, in Neerpede hebben ze wel altijd met grote ogen naar de fysieke parameters van Remco Evenepoel gekeken. Zo pakt Théo Leoni uit met een anekdote rond zijn fenomenale Coopertests. Ook zijn boezemvriend Yari Verschaeren vertelde daar in dit uitgebreide dubbelinterview al eens over.

Lees meer »

Van gesmolten ijssculptuur van Leopold II tot Genkse “Vieze mannen”-taart: expo Aanwinst in Genk toont werken die doorgaans niet te zien zijn

In C-mine in Genk is er vanaf morgen "Aanwinst", een expo met werken uit de hedendaagse kunstcollectie van de Vlaamse Gemeenschap. Dat is bijzonder, want de werken worden normaal gezien niet tentoongesteld. Een van de werken is bovendien dit jaar de Belgische inzending voor de Biënnale in Venetië: 10 taarten die belangrijke momenten uit de geschiedenis van Genk verbeelden.

Lees meer »

Negen skiërs weggevaagd door een lawine in Frankrijk

Negen skiërs zijn weggevaagd door een lawine tijdens een offpiste-uitje in het resort Mont-Dore, in Puy-de-Dôme in centraal Frankrijk. Dat melden Franse media. Vier mensen kwamen om, onder wie de gids, een ander raakte gewond. Twee skiërs wisten ongedeerd te ontsnappen. Twee andere skiërs worden vermist. Reddingswerkers met honden zijn op zoek naar hen.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »

Amerikaanse president Joe Biden ondergaat jaarlijkse medische controle: resultaten nog niet bekend

De Amerikaanse president Joe Biden – met zijn 81 jaar de oudste zittende president in de geschiedenis van de VS – heeft woensdag zijn jaarlijkse medische routinecontrole ondergaan. Hij bracht in de voormiddag twee en een half uur door in het militaire ziekenhuis Walter Reed, in de stad Washington. De resultaten van het medisch onderzoek worden later op de dag

Lees meer »

Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen

Renee Lodewijckx maakte ‘De goede rechters’ naar het werk van Ensor en wil er deze zomer mee op pad voor een performance. Het is de komende weken alvast te zien in ’t Kroegske en twee handelszaken met oog voor kunst.
The post Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertien procent leerlingen verlaat secundair onderwijs zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »