Krantenkoppen

De Croo over vervroegd vertrek Charles Michel: “Niet aan mij om te depanneren”

Premier Alexander De Croo vindt het geen goed idee dat hij tijdelijk voorzitter van de Europese Raad zou worden wanneer Charles Michel vervroegd vertrekt om deel te kunnen nemen aan de Europese Parlementsverkiezingen. Dat heeft hij zondag gezegd in VTM Nieuws. “Het is niet aan mij om hem te depanneren.”

Meer krantenkoppen in België

Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job- en scholenbeurs

Op 29 februari organiseert scholengroep Stroom, na het succes van vorig jaar, opnieuw een jobbeurs voor iedereen die werk zoekt in het onderwijs. Daags nadien, op 1 en 2 maart, gaat de jaarlijkse scholenbeurs door, waar de leerlingen van het lager onderwijs kunnen kennismaken met de secundaire scholen en studierichtingen van scholengroep Stroom.
The post Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job-

Lees meer »

VACBL-veldloop vindt voor vijftigste keer plaats: “We hopen op 450 lopers”

Op zondag 25 februari organiseert de Vrije Atletiekclub Beveren-Leie (VACBL) zijn traditionele veldloop, tevens de tweede manche in het negendelige Vayamundo-veldloopcriterium voor vrije sporters en niet-aangeslotenen. “We hebben enkele nieuwigheden voorzien”, aldus voorzitter Sammy Declerck.
The post VACBL-veldloop vindt voor vijftigste keer plaats: “We hopen op 450 lopers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al bijna 150.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Kallemoeie introduceert Ensormarionet tijdens nieuwe voorstelling: “Ook volwassenen kunnen leren van het poppentheater”

Kallemoeie, het enige marionettentheater van de kust, brengt ter ere van het Ensorjaar 2024 een nieuwe Ensorvoorstelling voor volwassenen. In de aanloop naar de voorstelling hield Kallemoeie zaterdag open huis en introduceerde de nieuwe Ensormarionet. “We hebben een negental voorstellingen gepland, misschien zelfs meer.”
The post Kallemoeie introduceert Ensormarionet tijdens nieuwe voorstelling: “Ook volwassenen kunnen leren van het poppentheater” appeared

Lees meer »

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franssprekende skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeert weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandt, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »

Geen Vlaams voorjaar voor Stan Dewulf, die revalideert na operatie: “Vooral blij dat oorzaak eindelijk gevonden is”

In Gent wordt zaterdag het Vlaamse voorjaar op gang geschoten met de Omloop. Wie er tot zijn grote spijt niet bij zal zijn, is Stan Dewulf (26). De naar Gent uitgeweken Stavelenaar onderging eind vorig jaar een operatie aan de linker liesslagader en moet daardoor noodgedwongen een kruis maken over zijn voorjaar. “Gelukkig heb ik zaterdag mijn verhuis gepland.”
The

Lees meer »

Kater Rosse uit Izegem wordt na 1,5 jaar teruggevonden in Beernem: “Hij kwam niet meer thuis op de dag van mijn verjaardag”

Jessy Schatteman (42) uit Izegem kan het nog steeds niet geloven. Haar huisdier dat sinds 8 oktober 2022 vermist was, dook afgelopen weekend op… 40 kilometer verder dan zijn thuisbasis. “Het beestje was binnengelopen in het vogelasielcentrum van Beernem en zij hebben ons gecontacteerd”, zegt Anthony Volcke (43) van vzw Kat Zoekt Thuis.
The post Kater Rosse uit Izegem wordt

Lees meer »

Einde brutale slachting van zo’n 6 miljoen ezels per jaar voor Chinees medicijn: Afrikaanse Unie voert verbod op handel in

In 55 Afrikaanse landen mogen ezels niet langer geslacht worden voor hun huid. Dat heeft de Afrikaanse Unie beslist tijdens een top in Ethiopië. De ezelshuiden zijn erg gegeerd omdat er traditionele Chinese medicijnen van worden gemaakt. Dierenwelzijnsorganisaties noemen het een "historisch akkoord. Vooral in Afrika en Zuid-Amerika is het aantal ezels de afgelopen jaren sterk afgenomen.

Lees meer »

Lotte Stevens wordt iconische Jeanne d’Arc in groots musicalspektakel, met ook inbreng van Floris Devooght uit Hulste

Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’ ‘1830’ en ‘Damiaan’, presenteert Historalia vanaf 14 augustus 2024 het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) moest de knoop nog doorhakken over wie in de huid mag kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en na

Lees meer »