Krantenkoppen

De Croo over vervroegd vertrek Charles Michel: “Niet aan mij om te depanneren”

Premier Alexander De Croo vindt het geen goed idee dat hij tijdelijk voorzitter van de Europese Raad zou worden wanneer Charles Michel vervroegd vertrekt om deel te kunnen nemen aan de Europese Parlementsverkiezingen. Dat heeft hij zondag gezegd in VTM Nieuws. “Het is niet aan mij om hem te depanneren.”

Meer krantenkoppen in België

Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog

Op de Burg in Brugge vond zaterdagnamiddag een manifestatie plaats om de trieste tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne te herdenken. Met muziek en gedichten werden de slachtoffers herdacht en er werd geld ingezameld om over te maken aan de noodlijdende Oekraïense bevolking.
The post Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat is er aan de hand met Toby Alderweireld (en eigenlijk heel Antwerp)?

Hoe sterk staat Antwerp? Het buikgevoel, de statistieken, én Mark van Bommel zijn eensgezind: het is wat het is. “Ik kan er niets anders van maken.” Of hoe ploeg en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen. En dan is zélfs een tweedeklasser geen eenvoudige klip om te nemen. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Maasmechelaar Luciano Aquino krijgt enkelband in afwachting van proces rond internationale cocaïnesmokkel en wordt voorlopig niet overgeleverd

Luciano Aquino uit Maasmechelen mag zijn proces in Tongeren thuis afwachten met een enkelband. Hij komt volgende maand voor de rechter in de zaak Costa, een zaak rond grootschalige internationale cocaïnesmokkel. Na dat proces kan hij worden overgeleverd aan Italië, in verband met het onderzoek naar drugssmokkel door de maffiabende Ndrangheta.

Lees meer »

Succesvolle ‘Shop, win en beleef’-actie in Harelbeke

Tussen 1 en 15 februari konden consumenten in Harelbeke biljetten scoren bij 15 verschillende lokale handel- en horecazaken. Bij elke aankoop kreeg de consument een biljet.
The post Succesvolle ‘Shop, win en beleef’-actie in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Spoedzitting VN-Veiligheidsraad om bloedbad bij hulpkonvooi – Israëlische demonstranten trekken met geweld Gaza even binnen

De VN-Veiligheidsraad is donderdagavond Belgische tijd met spoed samengekomen over de dood van ruim honderd Palestijnen bij de verdeling van noodhulp in Gaza. Het bloedbad heeft de hoop op een spoedig wapenbestand getemperd, zo zegt het Witte Huis. In ons land willen Groen en Vooruit de situatie in Gaza nu dringend opnieuw bespreken in de federale regering. Lees hier de

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar”

Mijlpaal in de nog jonge clubgeschiedenis! Dovy Keukens-FCC waagt zich in seizoen twaalf aan de Road Series. In tien wedstrijden in België en Nederland nemen de beloften van de ploeg het op tegen de driekwart profs van developmentteams.
The post Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Databank om bestuurders zonder rijbewijs uit verkeer te halen werkt nog altijd niet naar behoren

De politie beschikt nog altijd niet over de meest recente data over automobilisten van wie het rijbewijs is ingetrokken. Dat klaagt de christelijke politievakbond aan naar aanleiding van het ongeval van afgelopen weekend in Gent, waarbij een dronken bestuurder twee wielertoeristen doodreed. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat er door de betrokken overheidsdiensten aan gewerkt wordt.

Lees meer »