Krantenkoppen

De week die komt: cijfers van steraandelen, grootse NAVO-oefening en ECB-vergadering

19:18 Hoe presteerden de Europese sterbedrijven LVMH en ASML in 2023, en wat met de Amerikaanse reuzen Tesla en Netflix? Hoe evolueert de situatie in de Rode Zee en hoe zal de grootste NAVO-oefening sinds d…

Meer krantenkoppen in België

Schrikkelkind Niek (40) viert tiende verjaardag: “Opvallend hoeveel mensen weten wanneer ik echt verjaar”

Vandaag, donderdag 29 februari, wordt er een feestje gebouwd ten huize Benoot in Zillebeke bij Ieper. De reden: uitbater Niek Benoot wordt 40 jaar oud, maar kan omwille van zijn geboorte op een schrikkeldag slechts om de vier jaar zijn verjaardag echt beleven. “Je zou nog verbaasd zijn over de hoeveelheid mensen mij die dag een attentie sturen.”
The post

Lees meer »

Moordende boer uit Waardamme kent straf in proces voor partnergeweld

Een 45-jarige man uit Oostkamp is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel voor partnergeweld. Minder dan drie maanden na het partnergeweld bracht Chris V. zijn beide dochters om het leven. Het openbaar ministerie had een jaar cel met uitstel gevorderd.
The post Moordende boer uit Waardamme kent straf in proces voor partnergeweld appeared first

Lees meer »

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »

“Waar m’n kansen nog liggen dit voorjaar? Geen idee…”: gevoel van machteloosheid overheerst bij Soudal Quick-Step

Tja, wat vált er te zeggen over Soudal Quick-Step en het Vlaamse openingsweekend? In de gouden klassieke jaren zou de kritiek vlijmscherp en spijkerhard zijn geweest. Helaas, cet heureux temps n’est plus. Machteloosheid overheerst. “We roeien met de riemen die we hebben.” En dat zijn er voorlopig niet veel, al was er toch ook een lichtpunt(je).

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen schrijnende toestanden in ziekenhuis in Gaza: “Baby’s krijgen bloedvergiftiging omdat ze zo dicht bij elkaar liggen”

De druk op het Emirates-ziekenhuis in Rafah is zo hoog dat de dokters verplicht zijn om pasgeboren baby’s met drie of vier in één couveuse te leggen. Op dit moment verzorgen ze er zeventig baby’s, terwijl er maar plek is voor twintig. Heel wat baby’s halen het niet: “Normaal hebben we een of twee sterfgevallen per maand op deze afdelingen,

Lees meer »

Proximus weegt op Bel20

13:45 De Europese beurzen kleuren lichtgroen. CFE komt met een sombere prognose voor 2024, terwijl Unifiedpost zelfs helemaal geen prognose geeft na een verdubbeling van het nettoverlies in 2023.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische troepen zijn dorp in zuiden van Oekraïne binnengevallen”

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Ex-radiopresentator Sven Pichal vraagt extra onderzoek in zaak rond beelden van seksueel kindermisbruik

Het Antwerpse parket is klaar om op 18 maart aan de raadkamer te vragen om voormalig radiopresentator Sven Pichal door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoeken gebeuren. Dat schrijft het Laatste Nieuws en bevestigt zijn advocaat Walter Damen aan VRT NWS. Als de extra onderzoeken er effectief komen, kan de zaak

Lees meer »

Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd

Het Davidsfonds Moorslede organiseerde onlangs in het jeugdcentrum de 4-Link haar Toast Literair. Geert Van Tomme en Beatrice Wyffels kwamen langs om te vertellen over hun avontuurlijke fietsreis van Moorslede naar Zuid-Afrika.
The post Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (54) uit De Haan al dagen vermist op de Azoren

Een man van 54 uit De Haan is al bijna een week vermist op de Azoren, een eilandengroep voor de kust van Portugal. De man verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer. De Portugese politie zoekt de man met speurhonden en drones, maar voorlopig nog zonder resultaat.

Lees meer »

Songfestival wijst ook tweede lied van Israël af, melden Israëlische media

De organisatoren van het Eurovisiesongfestival hebben ook een tweede Israëlische inzending voorlopig geweigerd. Nieuwswebsite ynet schrijft op basis van functionarissen bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat ook het lied "Dance forever", dat de tweede keus was, in de huidige vorm niet is goedgekeurd door de European Broadcasting Union (EBU).

Lees meer »