Krantenkoppen

De Wever officieel aangeduid als lijsttrekker in Antwerpen: “Mijn hart klopt voor deze stad”

In Antwerpen is huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA) officieel door zijn partij aangeduid als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat gebeurde tijdens een congres in conferentiecentrum Blue Point, waar meteen ook het verkiezingsprogramma werd afgewerkt en goedgekeurd.

Meer krantenkoppen in België

Na vuistslag aan politie-inspecteur in Oostende: “Een derde van alle gevallen van geweld tegen de politie leidt tot arbeidsongeschiktheid”

Afgelopen weekend kreeg een politie-inspecteur een rake vuistslag tijdens een tussenkomst bij een vechtpartij. Gemiddeld om de drie dagen krijgt de politie van Oostende naar eigen zeggen te maken met geweld tijdens interventies. “Vaak zijn agressiegevallen te linken aan het uitgaansmilieu en middelengebruik”, zegt korpschef Philip Caestecker.
The post Na vuistslag aan politie-inspecteur in Oostende: “Een derde van alle gevallen

Lees meer »

Knack, Trends en Kanaal Z ontvangen partijvoorzitters voor exclusief verkiezingsdebat

Op dinsdag 27 februari organiseren Knack, Trends en Kanaal Z het eerste grote voorzittersdebat van dit verkiezingsjaar. Op 27 maart is het dan de beurt aan Le Vif, Trends/Tendances en Canal Z. Deze samenwerking bereikt anderhalf miljoen Belgen.
The post Knack, Trends en Kanaal Z ontvangen partijvoorzitters voor exclusief verkiezingsdebat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Sinds de tweede liveshow hoop ik voortdurend dat we een winnaar aan de lijn krijgen”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »

Hevige regenval eiste sinds november al ruim dertig mensenlevens in Bolivia

In Bolivia blijft de overvloedige regen voor problemen gezorgd en in honderden gemeenten en dorpen wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de autoriteiten lieten sinds november al zeker 33 mensen het leven als gevolg van de hevige regenval, die voor modderstromen en overstromingen zorgde. De dodentol is daarmee fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, bericht

Lees meer »

Opgericht door Britse hippie die er schatrijk mee werd, nu zakt het in elkaar: waarom The Body Shop Belgische winkels sluit

De 50 werknemers van alle The Body Shop-winkels in ons land zijn wellicht hun job kwijt. Zo melden Britse bronnen, nadat de cosmeticaketen eerder al de faillissementsprocedure in Groot-Brittannië en Duitsland opstartte. Van de 16 winkels in België bleven er afgelopen weekend al enkele dicht. Niet lang geleden behoorde The Body Shop nog tot de populairste ketens ter wereld. Retailexpert

Lees meer »

Fruit en noten die in Brussel gekweekt worden, zijn van goede kwaliteit

Het fruit en de noten die gekweekt worden aan bomen in Brussel, zowel privé als in het openbaar, zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Dat blijkt uit het project Arbres, dat is uitgevoerd door Innoviris, het onderzoeks- en innovatiebureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In slechts een klein aantal van die bomen zijn overmatige metaalsporen teruggevonden.

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor moord op Firdaous (11): “DNA van verdachte gevonden op kogelhuls”

De twee verdachten Daniëlle R. (53) en Yassine A. (21) zijn aangehouden op verdenking van moord op de 11-jarige Firdaous en moordpoging op haar vader en twee zussen. Het meisje kwam een jaar geleden om het leven tijdens een aanslag tegen haar ouderlijke woning in Merksem. Volgens het parket zijn er DNA-sporen van de 53-jarige Daniëlle R. gevonden op een

Lees meer »

Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden

Elien Devijver (35) houdt nu zaterdag de officiële opening van haar hondentrimsalon Lili’s Trimcorner in de Mentenhoekstraat 123. Baasjes kunnen er terecht met hun honden groot of klein om ze er weer helemaal tiptop te laten uitzien.
The post Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA verzamelt bezwaren tegen woontoren

Het openbaar onderzoek is momenteel lopende voor het prestigieuze bouwproject Petit Rouge op de Zeedijk. Oppositiepartij N-VA zet mee de schouders onder het protest: onder meer gemeenteraadsleden Kurt Decleer en Daphné Dumery boden vorig weekend een handje hulp bij het opmaken van de bezwaarschriften.
The post N-VA verzamelt bezwaren tegen woontoren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom prinses Charlotte haar titel verliest als William tot koning wordt gekroond

Er staat de Britse prinses Charlotte (8) een “dramatische verandering” te wachten zodra haar vader koning wordt. Of toch althans wat haar koninklijke titels betreft. Volgens royalty-experten zal de prinses haar huidige titel verliezen onder de geldende opvolgingsregels. Wanneer haar vader gekroond wordt, zou Charlotte wel een nieuwe titel krijgen, hoewel onzeker is welke titel ze nog kunnen toekennen.

Lees meer »