Krantenkoppen

Diamant voor Daniel en Nelly uit Oostrozebeke

Daniël Roobrouck en Nelly Naert uit de Ingelmunstersteenweg mochten zondag feest vieren naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Het familiefeest vond plaats in Mandelroos.

Daniël Roobrouck is een geboren en getogen Oostrozebekenaar afkomstig uit de Ter Priemstraat waar hij geboren werd op 4 augustus 1935. Na de lagere school mocht hij nog een jaartje college lopen om vervolgens te helpen bij zijn ouders op de hoeve en aan het vlas.

Eenmaal getrouwd bleef Daniël op zelfstandige basis het vlas bewerken. “We gingen zelfs vlas uitzaaien in de Hollandse Noordoostpolder nabij het huidige Lelystad. Ik ben vlasser gebleven tot mijn 65 jaar. Ik ben ermee gestopt, omdat ik geen opvolgers had bij mijn kinderen. De zaak werd gewoon van de hand gedaan.” Hij was ook 25 jaar lang voorzitter van de plaatselijke vlassersbond.

Van Daniël is geweten dat hij één van de allerlaatste liefhebbers was van hanengevechten. “Om de 14 dagen nam ik deel aan wedstrijden in Noord-Frankrijk, maar intussen is dat ook verleden tijd wegens mijn leeftijd.”

Herstellingen

Echtgenote Nelly afkomstig uit Meulebeke werd geboren op 22 februari 1942. Haar ouderlijke thuis was de herberg Ma Campagne. “Ik kom uit een gezin van vier kinderen. Na de lagere school kon ik nog twee jaar les volgen in de huishoudschool om daarna thuis te helpen op de hoeve en in de herberg.

Na ons huwelijk zijn we onmiddellijk in Oostrozebeke komen wonen waar we ons huis gebouwd hebben en waar we nu nog steeds wonen. Na mijn huwelijk ben ik nooit gaan werken. Ik zorgde voor de opvoeding van de kinderen en het gezinswerk. Later kwam daar de zorg voor de kleinkinderen bij en ik zorgde ook voor de herstellingen aan hun kledij”, zegt Nelly.

“Ik ben altijd lid geweest van de KVLV en volgde er de meeste activiteiten. We gingen ook jaarlijks op reis en af en toe een terrasje mocht er wel zijn.” Het echtpaar heeft drie kinderen: Stefaan gehuwd met Sabine Velghe, Geert gehuwd met Mariane Dinneweth en Bert gehuwd met Wendy Vanoverbeke. Er zijn ook zeven kleinkinderen.

(CLY)

The post Diamant voor Daniel en Nelly uit Oostrozebeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Schrikkelfeestnamiddag in oc de Stekke

Het is al een traditie dat de ouderenverenigingen en het lokaal dienstencentrum de handen in elkaar slaan voor een feestmiddag eind augustus. Op schrikkeldag donderdag 29 augustus nodigen dezelfde partners het publiek uit voor een tweede namiddag in het voorjaar. V.l.n.r. op de foto Lutgarde Quequin is voorzitter van Okra, Henk Vandenbroucke is de centrumleider
The post Schrikkelfeestnamiddag in oc

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) hebben enkele buren van het slachtoffer hun getuigenis afgelegd. Meerdere getuigen wisten dat Jill Himpe (36) lastiggevallen werd door de beschuldigde. Het slachtoffer en haar moeder hadden gevraagd om altijd de politie te verwittigen als ze iets verdachts opmerkten.
The post Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel appeared first

Lees meer »

Sandy Perreira exposeert in Archery Dynamics

Sandy Perreira (40) stelt in Archery Dynamics in Oostende op vraag van Rudy Benthein voor de eerste keer haar werk tentoon. De geëxposeerde schilderijen in acryl op doek zwemen tussen het figuratieve en het abstracte, en hebben volgens Sandy een therapeutisch effect op vroegere ervaringen in haar leven. De expo in de zaak in de
The post Sandy Perreira exposeert

Lees meer »

Moeten we schrik hebben voor gevechtdrones boven onze hoofden? “IS is meester geworden in het ombouwen en gebruiken van kleine commerciële drones”

De Europese Commissie wilt haar hoofdkantoor in Brussel wapenen tegen drones zodat er niet kan gespioneerd worden met zulke toestellen. Het is niet dat ze een aanslag vrezen, maar terreurorganisaties worden wel steeds beter in het bouwen van kleine drones die zoiets kunnen. Wat is nu precies de impact van die drones? En hoe moet je ze tegenhouden? Drone-experten Alain

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok
The post Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias

Lees meer »

Dochters Sylvester Stallone doen boekje open over extreme opvoeding: “Hij liet ons op elkaar oefenen met pepperspray”

Actiefilmster Sylvester Stallone (77) blijkt heel ver te gaan om zijn drie dochters te beschermen. Dat begon al toen ze nog klein waren, zegt Sistine (25) deze week in een nieuwe aflevering van hun realityshow. “Hij stopte in het vierde leerjaar een klein mes in mijn rugtas”, vertelt ze. En dat was niet zijn meest opmerkelijke actie.

Lees meer »

Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel

Een duo dat vorige week door de politie in Koksijde betrapt werd aan boord van een auto waarin heel wat drugs en een grote geldsom werd gevonden, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer van Veurne dinsdag.
The post Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel appeared first on

Lees meer »

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof met maand vertraging

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering woensdag bekendgemaakt. “Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt”, zo werd de minister van Financiën en Prijzen,  Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »