Krantenkoppen

Door het oog van de naald: invaller Rodriguez behoedt Union met spectaculaire winning goal voor puntenverlies

Dan toch geen puntenverlies in eigen huis. Kevin Rodriguez ontpopte zich tot redder van Union met een doelpunt in de toegevoegde tijd. 2-1. De leider blijft nu al 15 competitiewedstrijden ongeslagen.

Meer krantenkoppen in België

Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys

Serrefabrikant ACD uit Roeselare zet niet alleen in op hobbyserres, maar ook op sociale projecten waarin de serres dienen als therapeutisch en educatief microklimaat voor jongeren met een beperking, ouderen of revaliderende patiënten. BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys behoren net als UZ Gent tot hun impactvolle sociale projecten.
The post Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge

Lees meer »

▶ Jan Bakelants bij wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’: “Als Kopecky wil, is ze samen met Vollering topfavoriete voor de Tour”

In de tweede aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, wieleranalist Michel Wuyts en Jan Bakelants terug op de voorbije succesvolle week voor de Belgen. Er wordt uitgebreid nagepraat over de sterke prestaties van Remco Evenepoel en Wout van Aert. Maar ook het ijzersterke seizoensbegin van Lotte Kopecky is hen niet ontgaan.

Lees meer »

LIVE Crisis Midden-Oosten. Israël: “Enabel-gebouw in Gaza was geen direct doelwit” – 4 burgerdoden bij Israëlische aanval op Libanon

Het kantoor van Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel in Gaza werd niet bewust vernietigd door Israël. Dat laten Israëlische autoriteiten vandaag aan ons land weten. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) neemt akte van de uitleg, maar zegt dat deze moeilijk te verifiëren is. Ondertussen zijn familieleden van Israëlische gijzelaars naar het Internationaal Strafhof in Den Haag getrokken om een aanklacht

Lees meer »

Vlaamse overheid opnieuw teruggefloten over zorgbudgetten voor personen met handicap: Simon uit “Down the road” moet volledig budget krijgen

Opnieuw heeft een arbeidsrechter geoordeeld dat het persoonsvolgend budget van iemand met een handicap niet mag worden gehalveerd. De Vlaamse overheid halveerde bij wijze van "experiment" het budget van 1.100 mensen. Eén van hen was Simon, ook bekend van het VRT-programma “Down the road”. Door de uitspraak van de rechter krijgt Simon nu toch het volledige budget dat hem was

Lees meer »

Vier Belgische soldaten opgepakt in Noorwegen na massale vechtpartij, beelden tonen hoe zo’n 20 mannen met elkaar op de vuist gaan

De Noorse politie heeft afgelopen nacht vier Belgische militairen gearresteerd na een vechtpartij in Åndalsnes, een stad in het zuidwesten van Noorwegen. Dat meldt de Noorse krant ‘Dagbladet’. De soldaten waren in het land om mee te trainen in winterse omstandigheden. De vechtpartij, waarbij 20 tot 30 mensen betrokken waren, vond plaats nabij een lokale bar. “We gebruikten de kroeg

Lees meer »

Commerciële maanlander Nova-C na vertraging gelanceerd

De raket met de commerciële maanlander Nova-C van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines is na vertraging alsnog gelanceerd vanop Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. De bedoeling is dat Nova-C op 22 februari succesvol op het maanoppervlak landt.

Lees meer »

Ilse en haar collega’s hebben werkweek van 32 uur, zónder loonverlies: “Ja, het werk raakt nog steeds gedaan”

Het voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette werd in Vlaanderen vooral op kritiek onthaald, maar bij vrouwenvereniging Femma hebben ze vandaag al een werkweek van 32 uur zonder loonverlies. “Er is minder druk, zowel op het werk als thuis”, zegt Ilse De Vooght van Femma. Onderzoekster Franne Mullens (VUB) waarschuwt wel nog voor een mogelijke valkuil. En nee, het is niét

Lees meer »

Experten waarschuwen voor Noord-Korea: “Het heeft het vermogen wereldwijde crises in zijn voordeel uit te buiten”

Terwijl de oorlog in verschillende delen van de wereld blijft woeden, houden veiligheidsorganisaties Noord-Korea ook nog steeds nauwlettend in de gaten. Kim Jong-Un zou namelijk al wapens hebben geleverd aan onder meer Rusland en Hamas. “Noord-Korea buit de wereldwijde crises uit in zijn voordeel.” Bovendien heeft de Noord-Koreaanse leider buurland Zuid-Korea opnieuw geprovoceerd.

Lees meer »