Krantenkoppen

Drakentanden en ondergrondse commandocentra: zo wapent Oekraïne zich tegen nakend Russisch offensief

Langs de meer dan 1.000 km lange frontlijn zijn nieuwe versterkingen verrezen nu Oekraïne grotendeels is overgeschakeld op “actieve verdediging”. Loopgraven, betonnen drakentanden en ondergrondse commandocentra moeten de Russen tegenhouden.

Meer krantenkoppen in België

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »

Politie zoekt al vijf dagen naar vermiste Dirk (54) na wandeling op Azoren: “Willen familie duidelijkheid verschaffen”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »

Onenigheid binnen meerderheid over partijfinanciering: “Hervorming zal niet voor deze legislatuur zijn”

Een grootschalige hervorming van de partijfinanciering zit er deze legislatuur zit er niet meer in. Dat was al duidelijk, maar is woensdag ook formeel vastgesteld in de Kamercommissie Grondwet. CD&V en Open VLD zijn bereid om eventueel mee te stappen in een kleinschaligere hervorming, maar Groen wil dat niet. "Het is een totale hervorming die iedereen pijn doet en de

Lees meer »

Exen van Frederik winnen quiz van de ouderraad in Madonna

De ouderraad van de vrije basisschool Madonna organiseerde op zaterdag 24 februari de zevende editie van de Horen!Zien!Schrijven!-quiz. OC ’t Madointje liep mooi vol met 34 ingeschreven ploegen, goed voor 136 quizzers in totaal.
The post Exen van Frederik winnen quiz van de ouderraad in Madonna appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe DNA-wet geeft hoop aan nabestaanden van onopgeloste moorden: “We gaan daders vatten via DNA van verre familieleden”

Onopgeloste moordzaken, verdwijningen, de Bende van Nijvel,… In tal van onderzoeken die op een dood spoor zitten, is er vanaf nu meer kans op een doorbraak. Het parlement heeft namelijk de nieuwe DNA-wet gestemd, dankzij de oproep van onderzoekster Sofie Claerhout. Welke nieuwe technieken zijn nu goedgekeurd? En hoe succesvol bleken deze al in het buitenland? “Je kan zelfs 40

Lees meer »

Moldavië dreigt verscheurd te worden: pro-Russische regio mogelijk op weg naar annexatie door Poetin

Moldavië dreigt het volgende slachtoffer te worden van Rusland. Daarvoor hebben experts al meermaals gewaarschuwd, maar komende woensdag dreigt die vrees waarheid te worden. Volgens een rapport van een Amerikaanse denktank is het mogelijk dat Transnistrië, een door Rusland gecontroleerde regio in Moldavië, een referendum voor annexatie zal aankondigen.

Lees meer »

Dat hij zó veel drugs in het bloed had, deed alarmbellen afgaan: werd Belgische speurder in zaak Qatar-gate vergiftigd?

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

Lees meer »

▶ HLN 1924: “De straatschenderij te Brussel viert hoogtij. Men laat ongehinderd allerlei gebouwen volkribbelen.”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Straatschenderijen te Brussel’ uit Het Laatste Nieuws van 1 maart 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier.

Lees meer »

Dirk Denis (54) uit Wenduine al drie dagen vermist op de Azoren

Een Belgische toerist is sinds zondag vermist op de Azoren, een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Dat melden lokale media dinsdag op basis van de politie. Het zou gaan om de 54-jarige Dirk Denis uit Wenduine. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man verdween langs een wandelpad op het eiland São Miguel.
The post Dirk Denis (54) uit

Lees meer »

Zeven doden bij politieactie in Rio de Janeiro

Bij een grote politieactie in verschillende arme wijken van de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Er raakten ook twee politieagenten gewond en vijf personen zijn opgepakt, berichten verschillende Braziliaanse media, waaronder de nieuwssite G1 dinsdag. Volgens de politie waren de dodelijke slachtoffers criminelen.

Lees meer »