Krantenkoppen

Duitse betoging in München stilgelegd wegens te veel betogers

In heel Duitsland waren er dit weekend massabetogingen tegen uiterst rechts en tegen racisme. In München moest zelfs een demonstratie tegengehouden worden, omdat er te veel betogers op af kwamen.

Meer krantenkoppen in België

Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke

In het zuiden van West-Vlaanderen heeft storm Louis donderdagavond her en der schade veroorzaakt. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden en belandde er in Oostrozebeke een lijnbus in de gracht.
The post Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Celine Dewulf-Rotsaert (ABAV) wint provinciaal crosscriterium in Ieper

Het veldloopseizoen loopt op zijn einde. Ondanks dat ze nu al een vijftal weken met een blessure aan de kant staat, toonde Celine Dewulf-Rotsaert zich het sterkst bij de junioren in het West-Vlaams crosscriterium. De atlete van ABAV eindigde zelfs met een ruime voorsprong.
The post Celine Dewulf-Rotsaert (ABAV) wint provinciaal crosscriterium in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden feest voor Marie-Claire en Lieven

Lieven Vandenberghe en Marie-Claire Vancraeynest konden op 15 februari hun gouden huwelijksjubileum vieren. Vijftig jaar geleden gaven ze elkaar het jawoord in Kortrijk waar ze ook zijn geboren. Lieven op 2 juni 1951 en Marie-Claire op 30 augustus 1955. Beiden hadden wel iets met Kortrijk, want zowel Lieven als Marie-Claire werkten bij de stadsdiensten. Ze
The post Gouden feest voor

Lees meer »

Onverbeterlijke dief uit Oostende ziet straf gehalveerd van vier naar twee jaar

Een 38-jarige Oostendenaar heeft in beroep twee jaar effectieve celstraf gekregen voor liefst 23 winkeldiefstallen, drugsbezit en schriftvervalsing. Om het gerecht te misleiden gaf Jérémy D. zich bij arrestaties uit voor zijn jongere broer.
The post Onverbeterlijke dief uit Oostende ziet straf gehalveerd van vier naar twee jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Falklandeilanden

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron heeft maandag een bezoek gebracht aan de Falklandeilanden, een Britse eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Hij heeft een eerbetoon gehouden voor de soldaten die ruim veertig jaar geleden zijn gesneuveld in de Falklandoorlog tegen Argentinië.

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

KIJK. Voor tweede dag op rij verzamelen Russische soldaten zich op open plek en worden ze gedood door artillerieaanval

Oekraïne heeft opnieuw twee artillerieaanvallen op Russische troepen uitgevoerd. De russische soldaten verzamelden zich op een open plek in het Oleshky Sands National Nature Park om een dorp in Cherson aan te vallen. Op dronebeelden is te zien hoe ze vervolgens worden opgeblazen door een nauwkeurige aanval. Dat gebeurt slechts een dag nadat 65 Russische militairen in één klap gedood

Lees meer »

Onze reporter op proces Acid: “Die 20.000 euro smaakt duidelijk erg zuur. Maar waarom weigerde hij dan een werkstraf?”

Met nerveuze blos, lurkend van zijn drinkfles heeft Acid in Brugge zijn straf gehoord. Die kwam zuur aan, want ook youtubers moeten op de kleintjes letten en 20.000 euro is veel. “Ik ga dit de rest van mijn leven meedragen. Zeker die voorwaardelijke celstraf.” Maar: waarom weigerde hij dan zelf een werkstraf? Verslag van een populair fenomeen dat in de

Lees meer »

Boomkwekerij Willaert uit Roeselare kleurt Parijs tijdens Olympische Spelen met maar liefst 50.000 struiken en planten

Voor Boomkwekerij Willaert uit Roeselare wordt het een heel bijzonder jaar. Het bedrijf viert zijn zestigste verjaardag én kijkt met veel belangstelling uit naar de Olympische Spelen. Willaert mocht maar liefst 3.090 struiken en 47.260 vaste planten leveren voor het grootste sportevenement ter wereld. “Alle projecten in Parijs zijn ontworpen met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Op die manier geven

Lees meer »