Krantenkoppen

Eli Iserbyt heeft na vierde plaats in Benidorm eindzege wereldbeker veldrijden bijna binnen

In het klassement van de wereldbeker blijft Eli Iserbyt na dertien van de veertien manches leider. Hij heeft nu 317 punten achter zijn naam staan. Joris Nieuwenhuis telt 283 punten, Lars van der Haar 274 punten. De eindzege lijkt binnen voor de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal.

In tegenstelling tot de andere renners trok Iserbyt veelvuldig de materiaalpost van Benidorm in. Hij werd er uiteindelijk vierde. “Een eerste keer reed ik lek na de passage aan de materiaalpost. Ik moest daarop een hele weg afleggen op een lege tube. Ik hield Nieuwenhuis wel in het oog. Die reed niet echt ver van mij weg. Maar het rijden op die lekke band kostte me een pak krachten”, legde hij uit.

Zou moeten lukken

“Ik probeerde met een nieuwe fiets weer in de wedstrijd te komen, maar dan was plots mijn shifter defect. Ik had ook nog een scheef stuur en daarop had ik nogmaals pech, maar besloot ik niet meer de materiaalpost binnen te draaien. Er waren toen nog drie ronden te rijden. Uiteindelijk slaagde ik erin bij Thibau Nys te komen en mochten wij sprinten voor de laatste podiumplaats. Daarbij schoot ik uit mijn klikpedaal en werd ik vierde.”

In het klassement van de wereldbeker lijkt de klus geklaard. “Het ziet er goed uit. Ik trek met een mooie marge naar de slotcross die er volgende week zit aan te komen in Hoogerheide. Het zou al moeten lukken dat ik alsnog dat klassement aan mijn neus voorbij laat schieten”, lachte Iserbyt.

The post Eli Iserbyt heeft na vierde plaats in Benidorm eindzege wereldbeker veldrijden bijna binnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Schattig! Zoontje Frances Lefebure en Boris Van Severen oefent ‘karatemoves’ op papa

Het zoontje van Frances Lefebure (35) en Boris Van Severen (35) is duidelijk goedgezind wakker geworden en amuseert zich samen met zijn papa. Wanneer Saul het hoofd van zijn papa vastgrijpt, weet Boris het meteen: “De volgende generatie karate kid”, schrijft hij bij het filmpje. Mama Frances lacht zich ondertussen een kriek. Het zoontje van het koppel werd begin oktober

Lees meer »

Tot 1.000 boetes per uur: Verlinden breidt capaciteit politie uit

Extra man- en vrouwkracht bij de federale politie moet het straks mogelijk maken om jaarlijks tot 9 miljoen verkeersovertredingen te verwerken. De flitspalen langs gewestwegen en de mobiele flitsapparatuur zullen door die uitbreiding ook continu kunnen flitsen, zo staat vandaag in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Europa wil sanctieregeling naar Aleksej Navalny vernoemen

Op de vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zal Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en defensiebeleid van de Unie, zijn collega’s maandag voorstellen om het sanctieregime dat de EU voor mensenrechtenschendingen hanteert naar Aleksej Navalny te vernoemen. De Russische opposant stierf vrijdag in het Siberische gevangenenkamp waar hij opgesloten zat.

Lees meer »

LIVEBLOG ALGARVE. Evenepoel: “Het wordt waarschijnlijk een sprint met een grote groep” – Van Aert: “Heb er zin in”

De eerste aankomst bergop in de Ronde van de Algarve. Remco Evenepoel is de uitgesproken topfavoriet, maar ook Wout van Aert kan misschien overleven. In de tweede rit tussen Lagoa en Alto da Foia moeten de renners 171.9 kilometer afleggen. Krijgen we een Belgisch onderonsje voor de zege ? Volg het op de voet op HLN, vanaf 15u50 kan u

Lees meer »

Michel (33) organiseert Congo aan Zee: “Een eerbetoon aan mijn land”

Voor wie Congo en vooral de rijke cultuur van het land beter wil leren kennen, organiseert de vereniging Human Sense Project op zondag 18 februari het eendaagse festival ‘Congo aan Zee’. Een van de initiatiefnemers is Michel Kiyombo (33), die in ons land inspiratie én de liefde vond.
The post Michel (33) organiseert Congo aan Zee: “Een eerbetoon aan mijn

Lees meer »

Homebanking en mobiele app van AXA Bank liggen al uren lam

Er zijn sinds deze ochtend technische problemen bij AXA Bank. De mobiele bankapp en de website om te internetbankieren zijn momenteel niet beschikbaar, meldde AXA Bank vanmorgen op sociale media. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is en hoelang de problemen nog zullen duren.

Lees meer »

Dodelijk ongeval met fietser in Wervik

Vrijdag omstreeks 16.30 uur gebeurde in de Oude Beselarestraat in Wervik een dodelijk verkeersongeval. Een fietser kwam er terecht onder een vrachtwagen van een bedrijf uit Wervik.
The post Dodelijk ongeval met fietser in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet als een blinde piloot sturen”: wat zijn de stress, finesse en valkuilen van de balk waarop Nina Derwael Parijs 2024 wil halen?

Expeditie Parijs 2024 loopt voor Nina Derwael op de world cups – vandaag (16u20) start ze in de kwalificaties in Cairo – via de balk. Alias het ‘stresstoestel’: even wankelen en een val is zo gebeurd. Wat zijn de geheimen en finesses om de balkoefening goed door te komen? Ex-toppers Gaëlle Mys en Aagje Vanwalleghem, en de Duitse coach Ulla

Lees meer »

“Ze kan maar beter niet toegeven aan vlinders in buik”: romantiek troef in ‘Thuis’, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws

Het knettert weer in ‘Thuis’. Na een donkere periode rond de jaarwisseling waarin heel wat koppels er de brui aan gaven, viert de romantiek opnieuw hoogtij in de VRT 1-soap. Er lijken maar liefst negen tv-koppels in de maak, en dat is een absoluut record in ‘Thuis’. Dat schrijft ‘TV Familie’. Al heeft niet iedereen voordeel bij een nieuwe liefde

Lees meer »