Krantenkoppen

Ex-profvoetballer (ex-Genk) stopt als cafébaas: “Meer tijd voor het gezinsleven”

Tom Soetaers stopt met café De PlaTS in hartje Wommersom. In 2011 opende de ex-profvoetballer zijn eigen café, maar hij stopte daar in 2016 weer mee omdat hij het te druk had. In 2020 heropende hij de zaak, maar nu zegt hij definitief vaarwel. “Ik wil de jaren die ik nog met mijn kinderen heb voor ze volwassen zijn, ook echt met hen doorbrengen.”

Meer krantenkoppen in België

Russische vorderingen met kernwapen in de ruimte baren VS grote zorgen

De Verenigde Staten hebben het Congres en hun Europese bondgenoten op de hoogte gebracht van de ontwikkeling van een nieuw Russisch kernwapen dat satellieten zou kunnen aanvallen, schrijft ‘The New York Times’. Amerikaanse politici roepen president Biden op om informatie over “een ernstige dreiging voor de nationale veiligheid” openbaar te maken.

Lees meer »

Verblijf tussen de boeken met Bed & Books van Boekenhuis Theoria: “Bestaat nergens in de Benelux”

Toerisme in Kortrijk zit in de lift. Iets wat Pascal Vandenhende (61), eigenaar van Boekenhuis Theoria, ook is opgevallen. “We blijven inzetten op meer beleving met het boek als uitgangspunt. Met deze mooie beschikbare ruimte hoort daar een bed and breakfast ook bij. Je slaapt letterlijk en figuurlijk tussen de boeken.”
The post Verblijf tussen de boeken met Bed &

Lees meer »

Fleur waagt opnieuw haar kans bij The Voice

Vrijdag zal een Lauwse dame met pit haar opwachting maken tijdens de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen. Fleur Cottignies zal er het beste van zichzelf geven, al is dat niet voor het eerst. “Tijdens mijn vorige deelname heb ik heel wat geleerd, dit keer wil ik tonen dat ik het echt kan.”
The post Fleur waagt opnieuw haar

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen krijgen sociale lening van Vlaams Woningfonds

Steeds meer Vlamingen met een bescheiden inkomen doen een beroep op de Vlaamse Woonlening. Vorig jaar heeft het Vlaams Woningfonds een recordaantal van 6.469 leningen afgesloten voor de aankoop of renovatie van een eigen woning, zo blijkt vandaag uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).

Lees meer »

Hallucinante crash in sporthal met zes gin-tonics in de kraag, maar profvoetballer Sofian Kiyine (26) hoopt op straf met uitstel

Profvoetballer Sofian Kiyine riskeert vier maanden rijverbod en een geldboete van 2.400 euro voor zijn horrorcarsh in maart vorig jaar. Met een snelheid van 138 kilometer per uur en 1,72 promille alcohol in het bloed werd hij over een rotonde gekatapulteerd recht in de sporthal van Flémalle waar een fractie eerder nog kinderen aan het sporten waren. De verdediging van

Lees meer »

Gehaaste klant ziet niet dat glazen deur gesloten is en valt erdoor

Een man uit het Chinese Jiangxi was donderdag net iets te gehaast toen hij lunch wilde halen. De klant kwam aangelopen en zag daardoor niet dat er een glazen deur was. Hij liep ertegenaan en viel op honderden scherven. Medewerkers kwamen de man snel helpen, maar hij had zich gelukkig niet bezeerd. De winkeleigenaar zei later dat er al borden

Lees meer »

Lichaam Navalny ligt nog in ziekenhuis

13:13 Het lichaam van Aleksej Navalny ligt in het mortuarium van het ziekenhuis van Salechard, schrijft de Russische krant Novaya Gazeta. Volgens bronnen die de krant sprak is er nog geen autopsie uitgevoer…

Lees meer »

Hartverwarmend: dokters brengen met succes babygorilla ter wereld via zeldzame keizersnede

Dokters zijn erin geslaagd om een babygorilla ter wereld te brengen met een zeldzame keizersnede. Toen de verzorgers van Fort Worth Zoo in de Amerikaanse staat Texas merkten dat moeder Sekani vijf weken te vroeg zou bevallen en het dier tekenen vertoonde van zwangerschapsvergiftiging, schakelden ze een team van gynaecologen in. Die konden uiteindelijk met succes het leven redden van

Lees meer »