Krantenkoppen

Fernand Huts lanceert nieuwe culturele stichting

15:50 De Antwerpse ondernemer Fernand Huts richt een nieuwe stichting van openbaar nut (SON) op, een verlengstuk van zijn bestaande kunststichting The Phoebus Foundation. ‘Hiermee willen we cultuur opentrek…

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS zetten 14 olietankers uit Russische “spookvloot” op zwarte lijst – Tientallen landen roepen Rusland op oorlog te stoppen in aanloop naar VN-Veiligheidsraad

Aan de vooravond van de tweede verjaardag van de inval in Oekraïne hebben de Verenigde Staten vrijdag sancties opgelegd aan veertien tankers uit de “spookvloot” die door Rusland worden gebruikt om het westerse prijsplafond op Russische olie te omzeilen. En de Oekraïense luchtmacht beweert donderdag boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om

Lees meer »

Olivier Deschacht geeft toe dat hij een kort lontje heeft in het verkeer: “Was ik niet bekend, dan had ik al veel meer van mijn tak gemaakt”

Olivier Deschacht (43) vertelt in het programma ‘JOE Le taxi’ openhartig over zijn leven na zijn voetbalcarrière. Over de korte romance met Pauline Slangen (22), maar ook over de dagdagelijkse dingen. Zo geeft hij toe dat hij zich best wel kan ergeren in het verkeer, maar wel altijd rustig probeert te blijven. “Ik moet tegen mezelf zeggen: Oli, doe dat

Lees meer »

KIJK. Parket verspreidt bewakingsbeelden van twee mannen die in de buurt waren tijdens de moord op Firdaous (11)

Een man met een step zoeft naar een steegje in Merksem. Een tweede man volgt te voet. Even later verschijnt uit het steegje een auto, die rustig wegrijdt… Op zich niets vreemds aan, lijkt het. Behalve dan dat enkele minuten voordien, amper twee straten verderop, de aanslag gepleegd werd waarbij de elfjarige Firdaous om het leven kwam. En dat de

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 154.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Wordt private vakantieverhuur straks onmogelijk in Bredene? “Men gaat er met botte bijl door”

Private vakantieverhuurders in Bredene kregen de voorbije maanden een aangetekende brief in de bus met de melding dat ze in bouwovertreding zijn. Ze worden aangespoord om de bestemming van hun pand te wijzigen van ‘wonen’ naar ‘verblijfsrecreatie’. “Ik heb er geen probleem mee dat de gemeente hier beleid rond wil voeren, maar deze aanpak is hallucinant. Zowel in verkoop als

Lees meer »

Huisarts Zeepreventorium brengt tweede dichtbundel uit: “Durf hulp zoeken als het niet meer lukt”

Een goeie drie jaar na de publicatie van haar eerste dichtbundel ‘Gij Schoon Mens’ heeft Silke Stalpaert, als huisarts verbonden aan het Zeepreventorium, onlangs een vervolg uitgebracht. ‘Gij Schoon Kind’ gaat op hetzelfde elan voort. “Durf hulp zoeken als het niet meer lukt.”
The post Huisarts Zeepreventorium brengt tweede dichtbundel uit: “Durf hulp zoeken als het niet meer lukt” appeared

Lees meer »