Krantenkoppen

Gedetineerde bedreigt cipiers met bestek in Antwerpen, gevangenisbewaker in Merksplas krijgt vuistslagen in gezicht

Een gedetineerde in de gevangenis van Antwerpen heeft zaterdagavond tijdens het bedelen van het eten het aanwezige gevangenispersoneel bedreigd met zijn bestek. Uiteindelijk werd de politie opgeroepen en gaf de gevangene zich zonder verzet over. In de gevangenis van Merksplas kreeg een gevangenisbewaker dan weer klappen van een gedetineerde. Hij incasseerde twee vuistslagen in zijn gezicht.

Meer krantenkoppen in België

Rechter verplicht regering met dwangsom om honderdtal magistraten te zoeken

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) is dringend op zoek naar een honderdtal rechters en parketmagistraten. Hij moet al die vacatures uitschrijven op bevel van het Brusselse hof van beroep, anders dreigt een zware dwangsom, zo staat dinsdag in De Standaard en Het Nieuwsblad.
The post Rechter verplicht regering met dwangsom om honderdtal magistraten te zoeken appeared first

Lees meer »

Nederlands-Limburgse gemeente Vaals wil drukke wielertochten verbieden: toekomst Amstel Gold Race bedreigd?

De toekomst van grote wielertoertochten in Nederlands Limburg, zoals de Amstel Gold Race, staat op het spel. De gemeenteraad van Vaals stemt vanavond over een voorstel om de doortocht van massa-toertochten voor wielertoeristen te verbieden. In een brandbrief reageren de organisatoren van de toertochten boos en vol onbegrip. Zij wijzen onder meer op het economische belang van de tochten.

Lees meer »

Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden

De Werkgroep Staden (B) – Staden (D) organiseert op zondag 10 maart een maaltijd ten voordele van de Werkgroep. Dit jaar wordt er eind juli verbroederd in het Duitse Staden.
The post Beenhesp ten voordele van verbroedering met Staden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na openlijk verdriet van Thorgan Hazard en vice-eersteminister om hun parkiet en hond: “Rouwen om een huisdier is nog te vaak miskende rouw”

Thorgan Hazard die na zijn doelpunt een laatste eresaluut brengt aan zijn overleden parkiet en Petra De Sutter die openlijk diep verdriet heeft om het verlies van haar hond. Steeds meer mensen durven te tonen dat ze rouwen om hun huisdier, maar ze botsen ook nog vaak op onbegrip. “Maar het gaat over de band, over de verbinding, over de

Lees meer »

Antwerpse Adrian Sack schittert als agent Eddy in Chantal: “Fantastische set om op te staan”

Hoewel de bedeesde en sympathieke agent Eddy uit Chantal eerder vooral op de achtergrond vertoefde, speelde hij een belangrijke rol in de aflevering van zondagavond. We spraken met de Antwerpse acteur over zijn eerste scène op de set, de moeilijkheid om het West-Vlaams onder de knie te krijgen en de verrassende rol waar hij oorspronkelijk auditie voor deed. Opgelet, dit

Lees meer »

Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen, aankoop site is een feit

Op Schiervelde bouwt Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komt het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest. Op die manier worden de duizenden historische voorwerpen, kunstwerken, boeken, vondsten, in de best mogelijke omstandigheden bewaard.
The post Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen,

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen mogelijk transport lichaam Aleksej Navalny

De Russische nieuwswebsite Mediazona heeft op sociale media beelden gedeeld van wat mogelijk het transport van het lichaam van Aleksej Navalny was. Op de beelden is een klein konvooi te zien dat vanuit het strafkamp, waar de dissident vrijdag onder onduidelijke omstandigheden overleed, naar de dichtstbijzijnde stad rijdt. Volgens Mediazona werden de beelden de nacht na Navalny’s dood gefilmd.

Lees meer »

Café ‘t Keldertje in Torhout staat te koop: “We overwegen naar het buitenland te verhuizen”

Na een kleine twee jaar succesvolle uitbating zetten Klaas Eecloo en zijn partner Koen Van den Bossche in Torhout het populaire bruine café ‘t Keldertje, dat sinds 2018 hun eigendom is, te koop. Ze blijven de zaak runnen tot er een koper opdaagt. Daarna overwegen ze om naar het buitenland te verhuizen.
The post Café ‘t Keldertje in Torhout staat

Lees meer »

Ouders van overleden kindje verkopen ‘Des Fleurs pour Féline’ voor Boven de Wolken

Dit jaar organiseert Kiwanis Young Professionals Ieper een actie die hen nauw aan het hart ligt. De bloemenactie Des Fleurs pour Féline is een eerbetoon aan het dochtertje van clubleden Jean-Louis Duhameeuw en Jantien Vandenbroucke. De dappere Féline overleed vrijdag dag op dag één jaar geleden. De opbrengsten gaan naar Boven de Wolken, een vzw die voor de nabestaanden van

Lees meer »

Brussel voor tweede keer dit weekend opgeschrikt door schietpartij

In de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn tijdens de nacht van zaterdag op zondag schoten gelost. Dat bevestigt de politie van de zone Brussel Noord aan persagentschap Belga. Het gaat om het tweede schietincident dit weekend: in de nacht van vrijdag op zaterdag werden er schoten gelost tijdens een ruzie.

Lees meer »

“Onze liefde was verboden, maar daar genoten we van”: Marijn Devalck en grote liefde Ilse geven zeldzaam interview

Het kan niet haakser staan op zijn übermacho-personage Balthasar Boma in ‘F.C. De Kampioenen’, maar destijds nam Ilse (64) en niet Marijn Devalck (72) het initiatief. Zij ging hem halen om te dansen, waarop de vonk oversloeg. Al kende hun relatie een turbulente start, want Marijn was nog getrouwd, vertellen ze tijdens een zeldzaam dubbelgesprek in PRIMO. Dit is hun

Lees meer »

“Met Vanaken speelt Anderlecht los kampioen”: onze analisten kiezen hun ‘Mixed XI’ van Club en RSCA, maak ook zelf de oefening!

Simon Mignolet of toch Kasper Schmeichel tussen de palen? Een vooral Brugs of Brussels middenveld? En Dolberg of Jutglà als spits? In aanloop naar de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag stelden onze voetbalanalisten hun ‘Mixed XI’ van beschikbare spelers samen. De geschorste Igor Thiago was dus bijvoorbeeld geen optie. Ontdek hieronder hun keuzes en laat via onderstaande

Lees meer »

KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket

KZ Dentergem pakte vorig weekend uit met een vooroorlogse score (8-2) tegen Jong Anzegem, dat straks ook de eindronde speelt. De bijna 36-jarige Kenneth Taelman hoopt zijn carrière in schoonheid af te sluiten. Met een titel kan het niet meer, via de eindronde wel.
The post KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad krijgt OverKop-huis: “Je goed in je vel voelen, is de basis van alles”

In West-Vlaanderen worden binnenkort vijf nieuwe OverKop-huizen ingericht. Een daarvan komt in Wijkcentrum Eikenhove, in de Torenhof-wijk. “De jeugd kan er spontaan terecht voor activiteiten, maar vindt er vooral een luisterend oor of gepaste hulp”, vertelt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
The post Stad krijgt OverKop-huis: “Je goed in je vel voelen, is de basis van alles” appeared

Lees meer »