Krantenkoppen

Geen Conner Rousseau op nieuwjaarsreceptie van Vooruit in Brugge, wel een strijdvaardige Melissa Depraetere

In een goed volgelopen Beurs Meeting & Congres Center (BMCC) in Brugge vond vandaag (zondag) de nationale nieuwjaarsreceptie van Vooruit plaats. Voorzitter Melissa Depraetere toonde zich zeker van de zege in aanloop naar de parlementsverkiezingen. Ze gooide ook met bloemetjes naar haar afwezige voorganger Conner Rousseau. Maar of en wanneer die laatste het politieke toneel opnieuw zal betreden blijft onduidelijk.

Komt Conner Rousseau terug naar de nationale politiek? Zou hij het podium betreden tijdens de nationale nieuwjaarsreceptie? Dat was voor veel waarnemers en sympathisanten dé grote vraag in aanloop naar de nieuwjaarsreceptie in het nieuwe beursgebouw in Brugge.

Tijdens de speech van zijn opvolgster werd duidelijk dat de voormalige voorzitter niet zou verschijnen op het evenement. Melissa Depraetere loofde en dankte Conner Rousseau uitvoerig als de man die ‘de vriendschap en de eenheid terug in de partij bracht’ en die zorgde voor een ‘elektroshock’ maar liet ook verstaan dat hij niet aanwezig was. Toch kreeg hij een erg luid en langdurig applaus. Of en wanneer Rousseau terug zou komen op het politieke voorplan kwamen we niet te weten.

Verkiezingen winnen

In een enthousiaste speech liet Depraetere duidelijk verstaan dat de sfeer erg goed zit. “Wij zullen de verkiezingen winnen!”, klonk het meer dan eens. Ze wees er duidelijk op waarover de verkiezingen gaan voor Vooruit: “Zaken die ooit evident waren – zoals betaalbaar wonen, betaalbare zorg, betaalbare kinderopvang en een bushalte in de buurt – moeten terug voor iedereen beschikbaar en toegankelijk zijn!”, klonk het.

Ze wees verder ook op de realisaties van de federale regering, waarbij ze niet naliet de Vooruit-ministers Frank Vandenbroucke en Caroline Genez te feleciteren. “”Hogere minimumpensioenen, hogere minimumlonen, meer bijdragen door de grote bedrijven, lagere btw op energie, lagere ziekenhuisfacturen… dat hebben we allemaal gerealiseerd”, aldus Depraetere.

Tijdens haar speech zaten zowat alle partijtoppers – ministers, parlementsleden en lijsttrekkers – achter haar op het podium in steun. Voor Brugge zat daar ook schepen en Vlaams lijsttrekker Pablo Annys bij. Huidig Vlaams parlementslid en Brugs gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht was niet te zien .

Opgemerkte aanwezige was overigens PS-voorzitter en burgemeester van Charerloi Paul Magnette, die een erg warm onthaal kreeg.

(PDV)

The post Geen Conner Rousseau op nieuwjaarsreceptie van Vooruit in Brugge, wel een strijdvaardige Melissa Depraetere is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

VTM haalt ‘Astrid en Natalia back to reality’ offline

Televisiezender VTM heeft beslist om het televisieprogramma ‘Astrid en Natalia back to reality’ niet langer uit te zenden. De zender doet dit nadat er de voorbije dagen veel commotie was ontstaan over het programma waarin Astrid Coppens en Natalia Druyts een maand lang in armoede zouden leven.
The post VTM haalt ‘Astrid en Natalia back to reality’ offline appeared first

Lees meer »

Nieuwe jeugdinspecteurs bij de Brugse politie moeten kloof met jongeren dichten

De Brugse politie heeft drie jeugdinspecteurs aangesteld om in contact te treden met jongeren en scholen. Een vierde inspecteur wordt nog gezocht. “De bedoeling is om de kloof met de jongeren te dichten, een positiever imago te creëren en zo overlast en criminaliteit tijdig te voorkomen”, zegt commissaris en jeugdcoördinator An-Sofie Hatse.
The post Nieuwe jeugdinspecteurs bij de Brugse politie

Lees meer »

Lidl Westlaan verhuist in dezelfde straat

Warenhuisketen Lidl heeft ook in Roeselare enkele vestigingen. Het filiaal in de Westlaan zal binnen afzienbare tijd de deuren sluiten en verhuizen naar een nieuwe vestiging in… diezelfde Westlaan. De omgevingsvergunning is al goedgekeurd. Klinkt misschien vreemd, maar het is eigenlijk een logische stap voor de warenhuisgroep. “Het huidige pand in de Westlaan wordt gehuurd
The post Lidl Westlaan verhuist

Lees meer »

Feestjaar van start voor 50e verjaardag van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo: “Op 50 jaar grootste van het land geworden”

In het woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo zijn de festiviteiten begonnen voor de 50ste verjaardag van het centrum. Damiaan biedt plaats aan 485 bewoners en is daarmee het grootste woonzorgcentrum van het land. De 50ste verjaardag wordt doorheen het jaar gevierd met onder andere een tentoonstelling, een kermis en een optreden van Gunther Neefs.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Premier De Croo pleit om rente op 260 miljard aan bevroren Russische tegoeden in ons land vrij te geven: “Kan 15 miljard opleveren”

Premier Alexander De Croo, de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev, naar aanleiding van de tweede verjaardag van de Russische invasie. De Croo pleitte er voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch

Lees meer »

Ladies Night in ‘t Kruispunt: “Ook heren zijn welkom!”

Op zaterdag 6 april organiseren vrouwelijke ondernemers een Ladies Night in zaal ‘t Kruispunt in Eernegem. De bedoeling is de naambekendheid van hun producten te vergroten.
The post Ladies Night in ‘t Kruispunt: “Ook heren zijn welkom!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beyoncé knipte haar af om ‘emotionele transformatie’

Beyoncé voelde zich in 2013 genoodzaakt haar lange haar af te knippen, omdat ze op dat moment grote veranderingen in haar leven doormaakte. Ze ging naar eigen zeggen door een ,,emotionele transformatie”, vertelt de zangeres tegen het tijdschrift Essence Magazine.

Lees meer »