Krantenkoppen

Gezinsuitstap met de fiets of hond? Zo bent u goed ingedekt bij schade aan derden

14:10 Mogelijk krijgt u deze maand de jaarlijkse premiebetaling voor de familiale verzekering in de bus. Daarmee dekt u zich in bij schade aan derden berokkend door u of uw gezin. De premies van de verzeker…

Meer krantenkoppen in België

Duizenden Oekraïners zoeken naar vermiste dierbaren: “Ik moet al een jaar en vijf maanden met de onzekerheid leven of mijn man nog leeft of niet”

In Oekraïne worden sinds het begin van de Russische invasie op 22 februari 2022 meer dan 30.000 mensen vermist. Het gaat niet alleen om soldaten, maar ook om burgers en kinderen die de afgelopen 24 maanden zijn verdwenen. Duizenden familieleden leven in kwellende onzekerheid, maar geven de zoektocht naar hun vermiste dierbaren niet op. De Oekraïense journalist en fotograaf Evgeniy

Lees meer »

Minder asielaanvragen, toch groeit opvangtekort: bijna derde van asielzoekers kreeg vorig jaar geen plek

8.816 alleenstaande mannen hebben vorig jaar na de registratie van hun asielaanvraag in ons land te horen gekregen dat er geen opvangplek voor hen was. Dat zijn er zo’n drieduizend meer dan in 2022, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Fedasil. Het aantal asielaanvragen is vorig jaar nochtans gedaald. Volgens de wet hebben asielzoekers recht op bed, bad, brood en

Lees meer »

Trump ook van stembiljet voorverkiezingen geweerd in Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Trump heeft de uitspraak inmiddels “ongrondwettelijk” genoemd en aangekondigd in beroep te gaan.

Lees meer »

“Ik ‘voelde’ die wagen achter mijn rug passeren”: Jean zat aan tafel toen wagen brasserie binnenknalde

“We kregen een tafeltje aan het raam toegewezen, maar dat wou ik niet. En dat is ons grote geluk geweest.” Jean André en zijn vrouw zaten zaterdagavond gezellig te tafelen in brasserie ’t Spinnewiel in Itegem (Heist-op-den-Berg) toen daar plots een wagen door de gevel knalde. In totaal raakten zeven mensen gewond. “De mensen die aan het raam zaten, zag

Lees meer »

Oekraïne nog maandenlang in het nadeel op slagveld door munitietekort: “Mogelijk pas volgend jaar nieuw tegenoffensief”

Oekraïne zal naar verwachting nog enkele maanden te kampen hebben met een tekort aan munitie totdat het westen verdere stappen heeft ondernomen om Kiev te steunen, zo heeft het hoofd van de Britse strijdkrachten toegegeven. Admiraal Tony Radakin opperde op een conferentie in Londen dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev voor het einde van de zomer een nieuw tegenoffensief kan

Lees meer »

Toyota roept in VS 381.000 pick-uptrucks terug

Toyota roept in de Verenigde Staten ongeveer 381.000 middelgrote pick-uptrucks van het type Tacoma terug, zo meldt het bedrijf. Dat doet de Japanse autofabrikant omdat een onderdeel van de achteras kan loskomen, waardoor het risico op een ongeval toeneemt.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

“Hij leeft volgens cultuur waar vrouwen gestenigd worden”: drie jaar cel geëist na mishandeling van Afghaanse ‘importbruid’

“Het huwelijk was één grote nachtmerrie. Ze werd vernederd, geslagen tot een miskraam toe en verkracht. Hij vindt dat een vrouw minderwaardig is en leeft volgens een cultuur waar vrouwen gestenigd worden als ze niet luisteren.” Een 29-jarige Afghaanse ‘importbruid’ was niet mals voor haar ex, een 33-jarige man uit De Panne. Hij riskeert voor de feiten 3 jaar cel

Lees meer »

Na de ontslagen bij Barry Callebaut: hoe groot is de business achter het Belgische exportproduct bij uitstek

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil 500 jobs in ons land schrappen. Maar hoe groot is de chocolademarkt in ons land? Maken we onze reputatie op gebied van kwaliteit ook waar in de cijfers? Hoeveel chocolade produceren we en wie koopt die allemaal? En betekenen die ontslagen een kantelpunt? Wij doken samen met chocolade-econoom Filip Abraham (KU Leuven) in de cijfers. “Kwaliteit

Lees meer »