Krantenkoppen

Gratis elektrische fiets of speedpedelec testen in Ichtegem

De gemeente Ichtegem zet sterk in op klimaatbeleid. In de nieuwe klimaatbrochure lees je er alles over. Een eerste actie is de komst van de Testkaravaan.

“Een mobiliteitsverschuiving is nodig. Onze inwoners kunnen zich inschrijven voor De Testkaravaan, een initiatief van de provincie waarbij mensen gedurende een periode van 14 dagen in maart gratis een elektrische fiets, bakfiets of speedpedelec kunnen uitproberen. Zo hopen we mensen aan te zetten om zich milieuvriendelijker te verplaatsen”, kadert schepen van Milieu Celesta Muylle. Inschrijven voor de Testkaravaan kan via www.testkaravaan.be; de gemeentelijke klimaatbrochure kan je afhalen in het administratief centrum of downloaden via https://www.ichtegem.be/klimaatplan.

(ED/foto Coghe)

The post Gratis elektrische fiets of speedpedelec testen in Ichtegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

W.A.T. op scène pakt uit met nieuwe komedie

Met de ‘Tand van Ferdinand’ pakt toneelvereniging W.A.T. op scène terug uit met een hilarische komedie. Ditmaal speelt het stuk zich af in een vliegtuig. Het publiek mag rekenen op chaotische situaties – hoewel er in een vliegtuig niet zoveel deuren zijn – en van dolkomische ontwikkelingen.
The post W.A.T. op scène pakt uit met nieuwe komedie appeared first on

Lees meer »

Boer die werd ondervraagd over moord op advocate Claudia Van Der Stichelen reageert: “Mijn vriendin betaalde paar duizend euro van de factuur niet”

Werkelijk elk dossier waarin de vermoorde echtscheidinsgadvocate Claudia Van Der Stichelen (58) de voorbije 30 jaar optrad, houden de speurders tegen het licht. Ze hopen zo op een motief én de dader te botsen. Gisteren werd Koen V.H., een landbouwer met een strafblad, ondervraagd. Vandaag konden wij hem spreken: “De politie gaat me weer niet met rust laten.”

Lees meer »

Meer dan 2 minuten en 17 keer draaien: bestuurder heeft alle moeite van de wereld om uit piepkleine parkeerplaats te raken

Stadsbewoners weten dat parkeren in het centrum van een grote stad geen sinecure is. Als je al een plekje vindt, moet je er eerst nog in kunnen parkeren én er nadien nog weer uit geraken ook. Dat laatste ondervond een bestuurder in New York. Het kostte de automobilist alle moeite van de wereld om uit een piepklein plekje te manoeuvreren.

Lees meer »

Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem”

Een 58-jarige Nederlander, oorspronkelijk uit Maastricht, riskeert zes maanden cel voor tien nieuwe feiten van afzetterij. Leonard T. pleegde eerder al vijftig gelijkaardige feiten, maar sloeg ook in 2023 nog tien keer toe, onder andere in Koksijde en Nieuwpoort. Hij zit nu in de gevangenis.
The post Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem” appeared first

Lees meer »

Mexico, Mexi-iiico

17:32 De Amerikaanse president Joe Biden en zijn rivaal Donald Trump trekken allebei vandaag naar de grens met Mexico. Het toont nogmaals het belang van het thema migratie in de verkiezingscampagne.

Lees meer »

Barbara Ceuleers over euthanasie van haar vader Jan, oud-VRT-baas: “Mensen krijgen zelden de volledige uitleg”

“Het spuitje kwam te vroeg”, zegt Barbara Ceuleers over de euthanasie van haar vader Jan. De oud-VRT-baas was zijn dementie te slim af, maar met een soepeler wet had hij langer geleefd. In haar boek Doodgewoon is zijn dochter snoeihard voor het verzet tegen die versoepeling. “CD&V heeft euthanasie levend begraven. Maar ze heeft wel de oudste kiezers.”

Lees meer »

Céline haalt goud op Michel Servaiswedstrijd

Komen-Waasten is een kampioene rijker. Céline Boucq, de 17-jarige studente aan de Komense hotelschool, slaagde erin om goud binnen te halen tijdens de Michel Servaiswedstrijd. De internationale competitie, waarbij deelnemers uit verschillende Europese landen het tegen elkaar opnemen, moet het horecatalent van de toekomst in de verf zetten. Tijdens zeven verschillende opdrachten, zoals het versnijden
The post Céline haalt goud

Lees meer »

Robbie Williams verdient meer dan 25.000 euro per dag

22.000 pond ofwel 25.747 euro per dag. Robbie Williams (50) heeft op financieel vlak niet te klagen. Al is de Britse zanger volgens zijn echtgenote Ayda Field soms nogal een gierigaard. “Als ik even niet in de kamer ben, blaast hij alle kaarsen uit. Je bent geld aan het verbranden, zegt hij dan.”

Lees meer »