Krantenkoppen

“Het woord ‘doorbraak’? Dat vind ik bijna eng”: ook deze vier jonge talenten zijn niet te missen in 2024

Wie wordt de nieuwe Matthias Schoenaerts of Bart Cannaerts? Wie treedt in de voetsporen van multitalenten Fien Germijns en Camille? En wie laat zich opmerken op de catwalk? Met andere woorden: wie zijn de rijzende sterren van 2024? Wij legden met de hele showbizzredactie de koppen bij elkaar, en selecteerden voor u tien talenten van de toekomst. In dit derde en laatste deel richten we de schijnwerpers nog op ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans (21), TikTokker Bert De Kock (28), ‘Skunk’-acteur Thibaud Dooms (22) en ‘wtFOCK’-actrice Laura Bekaert (18).

Meer krantenkoppen in België

“Dit is stoerdoenerij”: mag de Belgische voetbalbond zomaar computers en telefoons van werknemers controleren?

Wie is de verrader? Die vraag houdt Piet Vandendriessche – de CEO van de Belgische voetbalbond – bezig nadat vertrouwelijke rapporten van de arbitrage gelekt zijn. De KBVB bestelde een externe audit en zou laptops en telefoons van werknemers controleren. Mag de Belgische voetbalbond dat zomaar doen? Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert legt uit.

Lees meer »

Tom Ongena (Open Vld) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open Vld-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat zei hij in ‘Villa Politica’ (VRT 1). Achter de schermen blijkt dat zo’n scenario effectief mogelijk is.

Lees meer »

Hoe Antwerp en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen

Hoe sterk staat Antwerp? Het buikgevoel, de statistieken, én Mark van Bommel zijn eensgezind: het is wat het is. “Ik kan er niets anders van maken.” Of hoe ploeg en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen. En dan is zélfs een tweedeklasser geen eenvoudige klip om te nemen. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Rik komt met The Lightstore thuis in oude pianofabriek

Verlichtingszaak The Lightstore huist voortaan in een historisch pand langs de Koning Albert I-laan in Roeselare. Zaakvoerders Rik Leenknecht en Melanie Beernaert verbouwden de voorbije maanden een oude pianofabriek, waar Rik later opgroeide, tot een moderne winkel waar de huiselijke gezelligheid centraal staat. “Een pand met karakter en decoratieve verlichtingen passen heel goed bij elkaar.”
The post Rik komt met

Lees meer »

Dodentol verwoestende brand flatgebouw in Valencia opgelopen naar tien: “Tragedie van enorm kaliber”

Bij een zware brand in een flatgebouw in de Spaanse stad Valencia zijn zeker tien doden en vijftien gewonden gevallen. Dat melden lokale autoriteiten aan dagblad ‘El País’. Volgens de hulpdiensten brak de brand donderdagnamiddag uit in een appartement op de vierde verdieping en verspreidde het vuur zich razendsnel. De oorzaak is nog onduidelijk. “Het is verschrikkelijk, een tragedie van

Lees meer »

Miss België 2024 is bekend: Kenza Ameloot kroont zich tot de mooiste van het land: herbeleef de verkiezing hier

Ze was één van de topfavorieten en nu ook Miss België 2024: Kenza Ameloot (22). De schone uit Sint-Amandsberg volgt zo Emilie Vansteenkiste (22) op tot ons lands mooiste, waarmee de titel voor het elfde jaar op rij naar een Vlaamse dame gaat. Kenza is perfect drietalig en heeft Rwandese roots langs mama’s kant. Ze studeert internationale business, maar zal

Lees meer »

Beticht van verkrachting en aanranding van ex, maar jongeman ontkent alles: “Ze is ongeloofwaardig”

Twee jaar cel, waarvan de voorhechtenis effectief. Voor Omid S. (25) uit Kortrijk staat er veel op het spel. Maandagmorgen moest hij zich verantwoorden van feiten van verkrachting en aanranding van zijn ex. Hij vroeg echter de vrijspraak, want alles zou berust zijn op leugens.
The post Beticht van verkrachting en aanranding van ex, maar jongeman ontkent alles: “Ze is

Lees meer »

Luie Vlaming

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Luie Vlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open VLD-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren/dinsdag nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat heeft hij woensdag gezegd in Villa Politica (VRT 1). Uit indiscreties blijkt dat daarvoor inderdaad pogingen ondernomen

Lees meer »

Dwaallichtjestocht levert 1.766 euro op voor het goede doel

Op 3 november 2023 organiseerde vrouwenbeweging Ferm Passendale met medewerking van de plaatselijke Landelijke Gilde haar derde dwaallichtjestocht, waarbij 450 deelnemers te noteren vielen. De opbrengst van dit evenement gaat telkens naar een organisatie die een goed doel nastreeft. Ditmaal werd gekozen voor de vzw Spierziekte Vlaanderen, die 1.766 euro mocht ontvangen. We zien het
The post Dwaallichtjestocht levert 1.766

Lees meer »

“Al die pop-up dj’s, ze doen afbreuk aan onze sector”: Nico Morano voert pleidooi voor pure elektronische muziek

In de jaren ‘90 was hij als dj Nico resident in de ter ziele gegane iconische club Illusion in Lier, tegenwoordig doet hij het ook internationaal. Zoals zaterdag in Nederland. Wij zagen zijn set op Winter Garden, zowaar een winterfestival. Al probeert de Zemstse dj/producer Nico Morano (42) zich vooral te verzetten tegen wat hij een spijtige evolutie in de

Lees meer »

Ziggy uit ‘K2 zoekt K3′ krijgt staande ovatie van Katy Perry en Lionel Richie in ‘American Idol’: “Eén van de beste optredens”

“Één van de beste optredens van de dag.” Het zijn de woorden van zanger Luke Bryan (47) vlak na de ‘American Idol’-auditie van Ziggy Krassenberg (22), bekend uit ‘K2 zoekt K3′. De influencer, die zondag zijn opwachting maakte in de talentenjacht, zong het nummer ‘Million Reasons’ van Lady Gaga en wist alle drie de juryleden te overtuigen. “I did it”,

Lees meer »