Krantenkoppen

Huidkanker vastgesteld bij Fergie

Opnieuw slecht nieuws uit het kamp van de Britse royals. Er is een kwaadaardige moedervlek gevonden bij Sarah Ferguson (64), de ex-vrouw van prins Andrew. Ferguson kreeg het de afgelopen jaren al hard te verduren op gezondheidsvlak. In juni vorig jaar kreeg de ex-vrouw van prins Andrew te horen dat ze borstkanker had, maar die ziekte heeft ze inmiddels al overwonnen.

Meer krantenkoppen in België

New York Times: VS informeren bondgenoten over Russisch ruimtekernwapen

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben Europese bondgenoten bijgepraat over mogelijke Russische plannen om een nucleair wapen in een baan om de aarde te brengen. Dat bericht dagblad ‘The New York Times’. Er zou rekening mee worden gehouden dat zo’n antisatellietsysteem dit jaar nog naar de ruimte wordt gestuurd, maar ook met de mogelijkheid dat Rusland met alleen een nepwapen voor onrust

Lees meer »

Is het tijd voor een ‘verkeersgevangenis’? “Sommige bestuurders móét je uit de maatschappij halen”

De 45-jarige Gentenaar die zondag twee wielertoeristen doodreed, had 3 promille in het bloed en al tien jaar geen geldig rijbewijs. Al tweemaal was hij veroordeeld voor rijden onder invloed. Hoe houd je zulke hardleerse overtreders van de weg? “Het kan toch niet dat iemand die al 150 keer veroordeeld is voor een verkeersovertreding, pas de 151ste keer naar de

Lees meer »

Lefevere nuanceert scherpe uitspraken die clan-Alaphilippe tegen de borst stootten: “Klinkt zonder context zwaarder dan uitgesproken”

Het zit er bovenarms op tussen Patrick Lefevere (69) en de clan-Julian Alaphilippe. Na enkele scherpe uitspraken van de CEO van Soudal Quick-Step over de mindere jaren van zijn Franse poulain in HUMO, heeft nu Marion Rousse, de 32-jarige partner van Alaphilippe (31), Lefevere van antwoord gediend. “Stop met lukraak te praten en toon meer respect en klasse.” Lefevere zelf

Lees meer »

Amerikaans koppel vermoedelijk dood nadat drie ontsnapte gevangenen hun jacht kapen nabij Caraïbisch eiland

Een Amerikaans koppel dat op hun jacht aan het genieten was van een deugddoende vakantie bij de paradijselijke Caraïbische eilandengroep Grenada, is vermoedelijk vermoord door drie criminelen die ontsnapt waren uit een lokale gevangenis. De drie gevangenen kaapten het jacht van het koppel om tijdens hun vlucht voor de politie te ‘eilandhoppen’. Woensdag kon het ontsnapte trio weer opgepakt worden,

Lees meer »

Agentschap Wegen en Verkeer zet pompwagens in tegen wateroverlast Koninklijke Baan

Er worden op dit moment vijf pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die is in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee, omwille van de aanhoudende wateroverlast. Het verkeer moet voorlopig dus nog altijd omrijden via de Driftweg.
The

Lees meer »

“Ik kon het vel zo van mijn borsten halen”: Jacky Lafon werd ooit gedefibrilleerd op de set van ‘Familie’

Nog voor de uitzending van ‘De tafel van Gert’ donderdagavond van start ging, verraste Jacky Lafon (77) de hele studio met een opvallende anekdote: “Ik ben ooit gedefibrilleerd bij ‘Familie’.” Jacky was wel even een belangrijk detail vergeten. Het was niet de actrice zelf die onwel was geworden, wel haar iconische personage Zatte Rita.

Lees meer »

Twintiger krijgt achttien maanden cel met uitstel voor verkrachting van 15-jarig meisje en voyeurisme bij twee andere slachtoffers

Een 25-jarige jongeman uit Waregem is schuldig bevonden aan de verkrachting van een vijftienjarig meisje. Van twee andere meisjes maakte hij zonder hun toestemming intieme filmpjes en deelde die in een chatgroep. De rechter gaf hem achttien maanden cel, volledig met uitstel.
The post Twintiger krijgt achttien maanden cel met uitstel voor verkrachting van 15-jarig meisje en voyeurisme bij twee

Lees meer »

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »

Nederland moet meer maatregelen nemen tegen stikstofuitstoot landbouw

De Nederlandse maatregelen om de stikstofuitstoot van de landbouw in te perken, zijn onvoldoende. Dat concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteit in Wageningen (WUR) en ingenieursbureau Deltares in een gezamenlijk onderzoek.

Lees meer »

Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de strijd voor ondergronds alternatief voor Ventilus niet op: “Er is wél een oplossing mogelijk”

Filip Vanaeken, de bouwkundige die al sinds 2019 op eigen houtje het Ventilus-dossier onderzoekt, blijft pleiten voor een ondergronds alternatief op gelijkstroom. Volgens Vanaeken is de huidige geplande hoogspanningsverbinding onvergunbaar. Hij stelde vrijdagavond in het Skyline park in Izegem zijn oplossing voor aan een vijftigtal aanwezigen, aan de hand van een uitgebreide presentatie.
The post Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de

Lees meer »

Ook buren reageren na heisa rond ‘Back to reality’: “Astrid en Natalia hebben hier zeker geen maand gewoond”

Er is de voorbije dagen al veel kritiek geuit op Astrid & Natalia back to reality, waarin de twee Vlaamse beroemdheden een maand lang het leven van een alleenstaande moeder leiden. Nu zeggen ook de buren hun twijfels te hebben bij hoe eerlijk het programma verlopen is. “Ik hoorde haar zeggen dat ze haar eigen geld zou gebruiken.”

Lees meer »