Krantenkoppen

Huts schrapt oorspronkelijke voorstel voor Boerentoren

Het oorspronkelijke ontwerp voor de Boerentoren van de Amerikaanse architect Daniel Libeskind is van tafel. De architect gaat opnieuw aan de slag met nieuwe instructies en in samenspraak met stad, Vlaanderen en de diensten voor Erfgoed zal hij tot een nieuw ontwerp moeten komen dat wel algemeen gedragen wordt.

Meer krantenkoppen in België

Jasper en Tuur eindigen op 39ste plaats in totaal klassement op 216 in de Dusi Canoe Marathon

Jasper Bonte (30) en Tuur Bettens (35) van de Zwevegemse kajakclub KSKZ blikken terug op legendarische Dusi Canoe Marathon, de zwaarste en meest legendarische kajakwedstrijd op het Afrikaanse continent. Ze behaalden de 17de plaats van de 61 bij de ‘K2 heren senioren’ en de 39ste plaats op 216 in het totaal klassement. “Ons mega avontuur zit erop. Na een heel

Lees meer »

Ongerustheid over vervuiling waterloop bij volkstuintjes: Stad Oostende beveelt staalnames en bodemonderzoek

Bij de gebruikers van het volkstuinpark op Stene is er ongerustheid over mogelijke vervuiling afkomstig van het vroegere stort. “Het water waarmee we de tuintjes besproeien verkleurt en de stad reageert te traag”, luidt het. Milieuschepen Silke Beirens gaf opdracht om stalen te nemen en er komt ook een groter onderzoek.
The post Ongerustheid over vervuiling waterloop bij volkstuintjes: Stad

Lees meer »

KIJK. Opnieuw vogel voor de kat: Russen staan voor tweede dag op rij op open plek, voor tweede dag op rij weet drone hen te vinden

Oekraïne heeft opnieuw twee artillerieaanvallen op Russische troepen uitgevoerd. De russische soldaten verzamelden zich op een open plek in het Oleshky Sands National Nature Park om een dorp in Cherson aan te vallen. Op dronebeelden is te zien hoe ze vervolgens worden opgeblazen door een nauwkeurige aanval. Dat gebeurt slechts een dag nadat 65 Russische militairen in één klap gedood

Lees meer »

HERLEES. Drie maanden cel met uitstel, 800 euro boete en schadevergoeding van 20.000 euro: dit is de straf van youtuber Acid voor video over Reuzegommers

Youtuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven moeten

Lees meer »

Mila, dochter van Freek Braeckman, combineert thuisonderwijs met topsport: “Het blijft zoeken naar de juiste balans”

“Ik heb mijn weg in het competitieleven moeten zoeken. Ik legde mezelf te veel druk op.” Mila Braeckman (18), dochter van VTM-nieuwsanker Freek (44), kiest als topatlete voluit voor de paardensport. Ze is ambassadrice van de bekende paardenshow ‘Cavalluna’, maar haar passie vraagt ook heel wat opoffering en is niet risicovrij, vertelt ze in dit exclusief interview. “Met paardensport alleen

Lees meer »

Politie onderschept twintiger uit Avelgem met meer dan 300 xtc-pillen en ruim 4.000 euro cash in huis

Een interventieploeg van Mira merkte op zaterdag 10 februari een verdacht voertuig op in Zwevegem. Toen ze de bestuurder van de auto wilden controleren, probeerde de man te vluchten. Na een korte achtervolging kon de auto alsnog worden onderschept.
The post Politie onderschept twintiger uit Avelgem met meer dan 300 xtc-pillen en ruim 4.000 euro cash in huis appeared first

Lees meer »

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan is zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. ‘Poor Things’ van Yorgos Lanthimos en ‘The Zone of Interest’ van Jonathan Glazer kaapten respectievelijk vijf en drie BAFTA’s weg.

Lees meer »

Leerlingen van het VTI Brugge bouwen kunstwerk voor Beaufort24 in Koksijde

In Koksijde construeren leerlingen van het vijfde en het zesde jaar Bouw van het VTI Brugge, Campus Zandstraat, de hele week een kunstwerk dat straks te zien zal zijn tijdens de Triënnale Beaufort. De Argentijnse kunstenaar Jorge Macchi is door Beaufort24-curator Els Wuyts uitgenodigd om in Koksijde een tijdelijk kunstwerk te presenteren.
The post Leerlingen van het VTI Brugge bouwen

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »