Krantenkoppen

“Ik heb al tien keer de dood gezien”: ‘Kamp Waes’ schakelt versnelling hoger en probeert kandidaten te kraken

‘Kamp Waes’ ging zondagavond een nieuwe fase in. De dertien overblijvende kandidaten werden tot het uiterste gedreven, met amper slaap en de ene afmattende opdracht na de andere. Voor twee deelnemers liep dat bijna af met een sisser. Bij de zwemopdracht moest een duiker kinesitherapeut Lode (24) uit de nood helpen en ook thaibokser Youssef (28) kreeg het moeilijk. “Ik ben ervan overtuigd dat dit de dag is dat ik doodga.”

Meer krantenkoppen in België

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter Vlaamse Jeugdraad: “Meer aandacht voor jongeren kan grote impact hebben op verkiezingsuitslag”

Anna Roos (19) uit Turnhout is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze wil in eerste instantie de politieke partijen warm maken om bij de komende verkiezingen meer in te zetten op de jeugd. "Veel jongeren zijn nog onbeslist", zegt ze. "Meer aandacht voor jongerenthema’s kan dus een grote impact hebben op de verkiezingsuitslag."

Lees meer »

Uitkijktoren Knokkebrug krimpt in zes jaar van vijftien naar acht meter, maar is toch duurder

In anticipatie van enkele adviezen keurde de gemeenteraad van Houthulst alvast het bestek voor de uitkijktoren aan de Knokkebrug goed. N-VA fronste de wenkbrauwen nu blijkt dat de toren duurder uitvalt dan in de oorspronkelijke plannen, terwijl hij de helft kleiner is.
The post Uitkijktoren Knokkebrug krimpt in zes jaar van vijftien naar acht meter, maar is toch duurder appeared

Lees meer »

Tijdlijn | Assanges juridische strijd door de jaren heen

De hoogste Britse rechtbank hoort deze week bezwaren van Julian Assange tegen zijn uitlevering aan de VS. Daar willen ze de oprichter van Wikileaks berechten voor de publicatie van 500.000 geheime overheidsdocumenten in 2010. Bekijk hier de tijdlijn van Assanges gevecht tegen zijn uitlevering.

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »

Luie Vlaming

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Luie Vlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Andermans kleren vuilmaken in een graanhal is voortaan legaal: na 150 jaar verandert ons strafwetboek

Als u koning Filip beledigt vliegt u daar niet meer voor in de gevangenis. Na meer dan 150 jaar zal de Kamer van Volksvertegenwoordigers een nieuw Strafwetboek goedkeuren. Er vallen tal van absurditeiten weg, maar er komen ook heel wat nieuwe misdrijven en zwaardere straffen bij. Strafpleiter Walter Van Steenbrugge vindt het alvast veelbelovend. Al zal dit niet alle perikelen

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Jens Boey gooit allerminst de handdoek bij Eendracht De Haan (2A): “Dit is de zege van de hoop”

Dit kampioenschap had Eendracht De Haan met veel pech af te rekenen. Alles wat kon verkeerd lopen, sloeg tegen. Na nieuwjaar nam Livio Proot, de adept van Chris Brackx, die gedurende zeven seizoenen de Haantjes onder zijn vleugels had, de sportieve leiding over. Hij wist waaraan hij begon, stuurde de groep nooit verwijten toe maar leidde met zachte hand.
The

Lees meer »

Burgemeester Close over drugsprobleem in Brussel: “Besloten dat politie overal aanwezig zal zijn om probleem te overwinnen”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraad een stand van zaken geschetst over de maatregelen die zijn politiezone reeds ondernam in de bestrijding van het drugsgeweld op het grondgebied van de stad Brussel. Volgens Close hebben verschillende betrokken Brusselse burgemeesters “samen besloten” dat de politie “overal aanwezig zal zijn om het probleem te overwinnen.”

Lees meer »