Krantenkoppen

“Ik heb altijd een overvloed aan vertrouwen in mezelf gehad”: dit is Jacob Elordi, de nieuwe ‘golden boy’ in Hollywood

Dankzij ‘The Kissing Booth’ en ‘Euphoria’ werd hij de favoriete hartenbreker van Gen Z. Maar nu maakt Jacob Elordi (26) de grote sprong naar het witte doek. Met zijn vertolking van Elvis in het langverwachte ‘Priscilla’, zijn glansrol in het bejubelde ‘Saltburn’ en twee BAFTA-nominaties, is hij dé golden boy in Hollywood. Maar wie is de mysterieuze rijzende ster? “Ik voel me soms een lustobject en dat stoort me mateloos.”

Meer krantenkoppen in België

TTC Oostkamp is met ambities jubileumjaar gestart

TTC Oostkamp zit in een positieve flow. Er is een nieuwe trainer, zo goed als een ledenstop, de vele jongeren zorgen voor een bijkomende ploeg en met de B-ploeg wil men terug naar vierde provinciale. Mooie perspectieven voor de tafeltennisclub die in november 45 jaar bestaat.
The post TTC Oostkamp is met ambities jubileumjaar gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben een zelfstandige overnemer gevonden

Delhaize heeft voor al zijn 128 eigen supermarkten een zelfstandige overnemer gevonden. Dat meldt het supermarktconcern in een persbericht. In maart vorig jaar maakte Delhaize bekend dat het de supermarkten die het nog zelf uitbaatte, wilde overdragen aan zelfstandige ondernemers. De beslissing leidde tot een hevig sociaal conflict, maar de directie zette door.

Lees meer »

VBS Sint-Katrien werkt mee aan pilootproject voor rekenen: Leve de laptop én het werkschrift!

De vrije basisschool Sint-Katrien is een van de zestig Vlaamse scholen waar vijfdejaars meedoen aan een pilootproject van uitgeverij Van In. Met ‘Reken Maar! Basis Digitaal’ kan elke leerling op zijn laptop, in combinatie met een papieren werkschrift, op zijn eigen niveau oefenen. “Innovatie is belangrijk in onze school”, zegt directeur Bert De Booserie.
The post VBS Sint-Katrien werkt mee

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken helderste object ooit in universum: “Dit hongerige zwarte gat verorbert elke dag een zon”

Astronomen hebben met behulp van de Very Large Telescope een quasar ontdekt die alle records lijkt te breken. Quasars zijn de heldere kernen van verre sterrenstelsels. Volgens de wetenschappers van de Australian National University gaat het hier om het helderste object ooit waargenomen in ons universum. “Hij straalt maar liefst 500 biljoen keer feller dan onze zon”, vertelt HLN-wetenschapsexpert Martijn

Lees meer »

“In één seizoen hebben ze het daar helemaal naar de kloten geholpen”: ex-coach Dennis van Wijk overschouwt de strijd om het behoud

Terwijl de strijd om de Champions’ Play-offs stilaan z’n kookpunt bereikt, is het ook onderin bibberen tot het bittere eind. Wie blijft in 1A? Wie wordt veroordeeld tot de play-downs? Ex-coach en analist Dennis van Wijk (61), die in zijn carrière als coach met wisselend succes vocht tegen de degradatie, laat z’n licht schijnen over de strijd om het behoud.

Lees meer »

“Toen wist ik welk verhaal ze wilden brengen. Dat van ‘Jan, het vermoeiende ventje’”: drie afvallers van ‘Kamp Waes’ blikken terug

De bikkelharde uitdagingen in ‘Kamp Waes’ kunnen een mens breken. Fysiek en mentaal. Afvallers Youssef (29), Emma (27) en Jan (52) blikken elk anders terug op hun deelname aan ‘Kamp Waes’. De ene al wat positiever dan de andere, zo vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. “Ik schaamde me, maar de kijkers en Fly hebben me er niet op afgerekend.”

Lees meer »

Ex-Beatle Paul McCartney na 52 jaar herenigd met gestolen lievelingsgitaar

Paul McCartney heeft eindelijk zijn lievelingsgitaar terug in handen, na een zoektocht van meer dan 50 jaar. Het was de eerste basgitaar die de Beatle ooit kocht en hij speelde er enkele iconische nummers mee in. In oktober 1972 werd het instrument gestolen, en was het decennialang spoorloos. Tot het vorige week plots opdook bij een student.

Lees meer »

“Prins Harry was verliefd op Kate”: nieuw boek over Britse royals legt nog meer pijnlijke geheimen bloot

In één van meest turbulente periodes voor de Britse royals heeft royaltywachter Ingrid Seward een nieuw, allesonthullend boek klaar: ‘My mother and I’. Ze brengt enkele koninklijke geheimen – zeg maar vuile was – aan het licht die de interne kloof pijnlijk duidelijk maken. Zo blijkt dat Harry’s relatie met de Queen al lang verzuurd was, en zou hij er

Lees meer »

Lotte Stevens wordt iconische Jeanne d’Arc in groots musicalspektakel, met ook inbreng van Floris Devooght uit Hulste

Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’ ‘1830’ en ‘Damiaan’, presenteert Historalia vanaf 14 augustus 2024 het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) moest de knoop nog doorhakken over wie in de huid mag kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en na

Lees meer »