Krantenkoppen

IN BEELD. Michel Van den Brande poseert met verloofde Sofie tijdens ‘Gaston en Leo – De Hommage Musical’, Peter Van de Velde had iets te vieren

Zondagnamiddag vond in Theater Elckerlyc in Antwerpen de première plaats van ‘Gaston en Leo – De Hommage Musical’, een pakkend en ontroerd verhaal over het meest iconische komische duo dat Vlaanderen ooit gekend heeft. Met in de hoofdrollen Warre Borgmans en Jurgen Delnaet. Heel wat bekende gezichten wilden deze feestelijk voorstelling dan ook niet missen.

Meer krantenkoppen in België

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

ANALYSE. Het is een blamage dat een arrest nodig is om regering te dwingen iets te doen aan zorgenkind ‘Justitie’

“De ruime steun voor Acid geeft aan dat het draagvlak van Justitie verzwakt is”, schrijft politicoloog Carl Devos in zijn analyse. “En dat in een tijd waarin Justitie ook enorm veel middelen tekortschiet. Het is dan ook is al vele regeringen een zorgenkind. Maar zonder performante Justitie erodeert de rechtstaat en dus de democratie.”

Lees meer »

Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen”

Thomas Ghesquiere, een vaste waarde binnen het jeugdhuis, trekt de deur van ‘den Chaplin’ gedeeltelijk achter zich dicht. Thomas was jarenlang voorzitter en werkte het voorbije jaar nog mee als bestuurslid. “Ik ben inmiddels 27 jaar. Het is nu aan de nieuwe generatie om het jeugdhuis draaiende te houden.”
The post Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal

Lees meer »

Fotofinish beslist nerveuze GP Le Samyn: zege is voor Laurenz Rex

Laurenz Rex heeft de GP Le Samyn op zijn naam geschreven. De Belg van Intermarché – Wanty was na de snelste van een fel uitgedund peloton. Een fotofinish wees uit dat hij net voor toptalent Antonio Morgado over de meet snelde. Jenthe Biermans werd derde. Topfavoriet Arnaud De Lie kwam onderweg ten val en gaf gefrustreerd op.

Lees meer »

Zes verdachten in de cel voor seksuele uitbuiting na inval in Oostende

In een onderzoek naar seksuele uitbuiting in Oostende en Hongarije zijn zes verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Tijdens een inval werden in Oostende drie potentiële slachtoffers aangetroffen.
The post Zes verdachten in de cel voor seksuele uitbuiting na inval in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weyts: “Toegenomen schooluitval in secundair onderwijs is deels te wijten aan economische hoogconjunctuur”

Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is de toename van de schooluitval in het secundair onderwijs deels te wijten aan de economische hoogconjunctuur. “In tijden van hoogconjunctuur en krapte op de arbeidsmarkt zijn er heel wat jongeren die bezwijken voor de lokroep van de privésector”, zei de minister in het Vlaams Parlement. Hij antwoordde daarmee op vragen van Kathleen

Lees meer »