Krantenkoppen

Ingelmunster heeft een spaarpot en heel wat projecten in 2024

Tijdens de gemeenteraad zijn het budget en de beleidsplanning aan bod gekomen. Na de moeilijke jaren door de energiecrisis en de vele loonindexaties is de situatie gestabiliseerd. Het budget van 2023 klopt af met een spaarpot en er is ruimte voor investeringen.

Volgens het budget voor 2024 sluit Ingelmunster af met een spaarpot van 11.250.000 euro. “Een mooie reserve, waarmee de volgende ploeg aan de slag kan. Bepaalde projecten lopen budgettair door in de volgende legislatuur. Maar ook dat is ingecalculeerd in het meerjarenplan voor 2025 en 2026. En er is ruimte voor investeringen of leningen”, aldus burgemeester Kurt Windels.

De nieuwe sport- en trampolinehal, het kunstgrasveld, de ontharding en aanleg van nieuwe paden, de heraanleg van het speelplein op het sportpark kosten 8,5 miljoen euro. Vlaanderen zorgt voor net geen miljoen euro subsidies. De bouw van de sport- en trampolinehal begint in februari. De heraanleg van de stationsomgeving start wellicht in 2025 en is gebudgetteerd op 4,6 miljoen euro.

De Vlaamse Waterweg voorziet 4,5 miljoen euro voor de nieuwe Lysbrug, het gemeentebestuur investeert 325.000 euro. Die werken beginnen midden 2024. Voor de aanpassingswerken aan de gemeentescholen De Zon en De Wingerd is er een subsidie van 940.000 euro van het agentschap voor infrastructuurwerken in het onderwijs (Agion). De werken kosten zo’n 1.300.000 euro en gaan weldra van start.

(Patrick D.)

The post Ingelmunster heeft een spaarpot en heel wat projecten in 2024 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jonge Noorse dienstplichtigen zijn eerste linie tegen Rusland: “We moeten voorbereid zijn op een oorlog”

In Noorwegen wordt de kustlijn van de Barentszzee bewaakt door jonge dienstplichtigen. Zij vormen de eerste verdedigingslinie tegen Rusland. Ook in verschillende andere Europese landen ligt de dienstplicht weer op tafel. Rudi Vranckx sprak met enkele jonge Noorse soldaten van het Sør-Varanger Garnizoen voor de documentairereeks "Het nieuwe IJzeren Gordijn".

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Kies maar

01:00 Als Pa Back gelijk heeft, en er is een tijd geweest dat men deze premisse niet eens durfde te denken, ziet het er goed uit voor zijn partij op 9 juni. Zo Vooruit dat nog is, natuurlijk. Maar aangezien…

Lees meer »

Twintiger uit Lichtervelde in kritieke toestand na arbeidsongeval in Roeselare

Dinsdagochtend gebeurde er een zwaar arbeidsongeval in het Krommebeekpark in Beveren bij Roeselare. Een 20-jarige jongeman uit Lichtervelde geraakte er beklemd tussen een hoogtewerker en een muur. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Twintiger uit Lichtervelde in kritieke toestand na arbeidsongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Hoe de ivoren toren van de politiek voor steeds grotere ergernis zorgt bij burgers

Boeren rijden al weken uit met tractoren, leerkrachten morren, politieagenten zitten te vaak met de handen in het haar. België houdt de inkomens volgens alle indicatoren goed overeind, en toch gist het maatschappelijk ongenoegen steeds feller. Wie zijn oor te luisteren legt bij de beroepen op de barricades, ontwaart een rode draad die zorgen baart: een te grote kloof tussen

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

Snelcursus knelpuntberoep carrosserie

Met 2.000 medewerkers vormen de autobehandelaars in de haven van Zeebrugge een heuse autofabriek. Voor de grote nood aan het knelpuntberoep carrosseriemedewerker organiseert hr-dienstverlener Randstad een vierdaagse spoedcursus. Deze korte opleiding is bovendien betaald en leidt meteen naar een job.
The post Snelcursus knelpuntberoep carrosserie appeared first on KW.be.

Lees meer »

PS gaat campagne in met werkweek van 32 uur zónder loonverlies: “Zal niet in één keer lukken”

Als het van de PS afhangt, komt er een werkweek van 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat bleek zondag tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Brussel. PS-voorzitter Paul Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten.

Lees meer »

Man blijft in de cel voor poging doodslag met metalen staaf in Oostende

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 36-jarige man met een maand verlengd op verdenking van poging tot doodslag. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Met een metalen staaf werd in Oostende op het hoofd van het slachtoffer geslagen.
The post Man blijft in de cel voor poging doodslag met metalen staaf in Oostende appeared first on

Lees meer »

Halen betogingen tegen extreemrechts iets uit?

Van het kleinste dorpje tot in Berlijn: de Duitsers komen massaal op straat tegen AfD, de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland. Dat doen ze na een ophefmakend artikel waarin hun plannen rond migratie uit de doeken worden gedaan. Waarom betogen de Duitsers nu al een maand lang? En halen zo’n betogingen tegen extreemrechts iets uit?

Lees meer »

“Gemiddelde” avond breekt Antwerps momentum

“Normaal valt alles op z’n plaats”, baalde Mark van Bommel, maar na de gevleide 9 op 9 maakte Antwerp – naar het voorbeeld van aanvoerder Toby Alderweireld – een uitschuiver tegen KV Mechelen. Een eerste competitienederlaag op de Bosuil.

Lees meer »

PS wil werkweek van 32 uur zónder loonverlies, Vlaamse partijen kraken voorstel af: “Onbetaalbare waanzin”

Als het van de PS afhangt, komt er een werkweek van 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat bleek zondag tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Brussel. PS-voorzitter Paul Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten.

Lees meer »

Carnaval én GP Monseré op zelfde dag in Roeselare, maar hinderen elkaar niet

Zondag 3 maart wordt een dag boordevol ambiance in het Roeselaarse stadscentrum. Zowel voor de koers GP Monseré als voor de carnavalsstoet komen veel kijklustigen naar de stad. Beide evenementen worden georganiseerd door externe partners.
The post Carnaval én GP Monseré op zelfde dag in Roeselare, maar hinderen elkaar niet appeared first on KW.be.

Lees meer »