Krantenkoppen

Iraanse soldaat op de vlucht nadat hij vijf collega’s doodschiet

In Iran heeft een soldaat het vuur geopend op zijn collega’s in een militaire zorginstelling. Hij doodde daarbij vijf mensen, zo meldt het Iraanse nieuwsagentschap IRNA.  Zijn motief is onduidelijk. De man slaagde erin te ontkomen.

Meer krantenkoppen in België

Speelt Zinho Vanheusden dit seizoen nog voor Standard? Een MRI brengt woensdag uitsluitsel

Een MRI moet uitsluitsel brengen. Morgen wordt Zinho Vanheusden verder onderzocht na zijn val van afgelopen zondag in de nederlaag tegen Union. Dan zal duidelijk worden hoe ernstig zijn rugblessure is. De verdediger hoopt op een gunstige uitkomst. Standard evenzeer. Op de eerste scans waren geen breuken te zien. Er werd gevreesd voor een hernia. Afwachten of de MRI dat

Lees meer »

Muzikaal talent toont kunnen in Residentie Hardoy

Het was voor de bewoners van de residentie en woon-zorgcentrum Hardoy in de Eekhoutstraat een onvergetelijke valentijnviering. Dit gebeurde onder leiding en begeleiding van muzikaal talent uit eigen huis. “Ons zorgpersoneel doet zijn uiterste best om elk op zijn domein prima prestaties te leveren. Maar sommigen onder hen hebben nog andere pijlen op de boog en kunnen aardig overweg met

Lees meer »

Koksijde reageert met verbazing over actie tegen uitbreiding Golf Ter Hille: “Geen bedreiging voor landbouwsector en milieu”

De verbazing van de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche en Jan Deramoudt, directeur van Golf Ter Hille, was groot toen het hen ter ore kwam dat de provinciefractie en Groen West-Vlaanderen vandaag (vrijdagnamiddag) een actie zouden plannen om hun ongenoegen te demonstreren over de geplande uitbreiding van het golfterrein. Koksijde reageert en benadrukt dat de uitbreiding helemaal geen bedreiging vormt

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. “Ze zullen van een kale reis thuiskomen.”

Lees meer »

Arsenaalsite in Gentbrugge opent: productielijn voor 80.000 afvalbakstenen, theater en beachvolleybal 

De Arsenaalsite in Gent opent vanaf begin maart de poorten voor het publiek met een breed aanbod. Ruim 6 hectare aan oude werkhallen is omgevormd om tijdelijk te dienen voor theateropvoeringen, bedrijven, beurzen en sportactiviteiten. Er waren al kortere en kleinschalige projecten, nu gaat de site helemaal open tot er een nieuwe wijk komt. Dat zal nog enkele jaren duren.

Lees meer »

TriZer organiseert triatlon en duatlon op 2 maart in Diksmuide

Op zaterdag 2 maart is er in en rond De Pluimen een sprinttriatlon en een duatlon. De duatlon is nieuw dit jaar. “Zo kunnen ook niet-zwemmers deelnemen”, zegt Bart Deferme (43), voorzitter van de Diksmuidse triatlonclub TriZer. Er schreven intussen al meer dan 100 sportievelingen in.
The post TriZer organiseert triatlon en duatlon op 2 maart in Diksmuide appeared first

Lees meer »

Internering gevorderd voor verijdelde aanslag tijdens Miss België

In de zaak rond de verijdelde aanslag tijdens Miss België heeft het openbaar ministerie de internering van de verdachte gevorderd. De verdediging pleitte echter dat Peter C. (47) die bewuste dag helemaal geen misdrijf pleegde. De Brugse raadkamer hakt op 27 maart de knoop door.
The post Internering gevorderd voor verijdelde aanslag tijdens Miss België appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten we schrik hebben voor gevechtdrones boven onze hoofden? “IS is meester geworden in het ombouwen en gebruiken van kleine commerciële drones”

De Europese Commissie wilt haar hoofdkantoor in Brussel wapenen tegen drones zodat er niet kan gespioneerd worden met zulke toestellen. Het is niet dat ze een aanslag vrezen, maar terreurorganisaties worden wel steeds beter in het bouwen van kleine drones die zoiets kunnen. Wat is nu precies de impact van die drones? En hoe moet je ze tegenhouden? Drone-experten Alain

Lees meer »