Krantenkoppen

Iraanse soldaat op de vlucht nadat hij vijf collega’s doodschiet

In Iran heeft een soldaat het vuur geopend op zijn collega’s in een militaire zorginstelling. Hij doodde daarbij vijf mensen, zo meldt het Iraanse nieuwsagentschap IRNA.  Zijn motief is onduidelijk. De man slaagde erin te ontkomen.

Meer krantenkoppen in België

Niels Destadsbader bouwt eigen huis, verder weg van zijn ouders: “Nu ga ik echt voor mezelf moeten zorgen”

Niels Destadsbader (35) heeft groot nieuws. De presentator van ‘Ik vraag het aan’ gaat een eigen nestje bouwen. “Een tijdje geleden heb ik een bouwgrond gekocht in mijn vertrouwde Deerlijk en ik maak nu werk van de bouwaanvraag”, verklapt Niels aan ‘Story’. Voor het eerst in zijn leven zal hij dus niet meer bij of naast zijn ouders wonen. “Dat

Lees meer »

Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

Het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) luidt de alarmbel over vochtproblemen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Die bedreigen de historische praalgraven in het koor.” De politicus zal het probleem aankaarten tijdens de Brugse gemeenteraad op maandag 26 februari.
The post Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlands-Limburgse gemeente Vaals wil drukke wielertochten verbieden: toekomst Amstel Gold Race bedreigd?

De toekomst van grote wielertoertochten in Nederlands Limburg, zoals de Amstel Gold Race, staat op het spel. De gemeenteraad van Vaals stemt vanavond over een voorstel om de doortocht van massa-toertochten voor wielertoeristen te verbieden. In een brandbrief reageren de organisatoren van de toertochten boos en vol onbegrip. Zij wijzen onder meer op het economische belang van de tochten.

Lees meer »

Astrid en Natalia leven in nieuw programma ‘Back to reality’ als alleenstaande mama’s: “We hebben zélf de afwas gedaan”

“Ik voelde echt paniek bij de start, en was voortdurend aan het rekenen.” Voor Astrid Coppens – die haar tv-comeback definitief heeft ingezet – werd ‘Astrid en Natalia back to reality’ een programma dat ze niet snel zal vergeten. Een maand lang leefde het duo als alleenstaande mama’s met een minimumbudget. Ook voor Natalia bleef de ervaring nazinderen. “We zijn

Lees meer »

Kortrijkse jeugdlokalen krijgen betere internetverbinding

Op de gemeenteraad van maandag 19 februari zal een aanpassing in het subsidiereglement voor jeugdinitiatieven worden goedgekeurd. De aanpassing zorgt ervoor dat de subsidies de kost voor een internetabonnement en de activatie daarvan ondersteunen. De aanpassing van het subsidiereglement komt een jaar nadat gemeenteraadslid Matti Vandemaele (Groen) het belang van internet in jeugdlokalen aanhaalde.
The post Kortrijkse jeugdlokalen krijgen betere

Lees meer »

“Ik zie dat niet zitten. Voilà, duidelijk?”: N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele sluit coalitie met Vlaams Belang uit

N-VA-fractieleider in het Vlaams Parlement Wilfried Vandaele sluit een coalitie met Vlaams Belang na de verkiezingen uit. “Ik zie dat niet zitten. Voilà, duidelijk?”, zegt hij in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. “Er zitten in het Vlaams Belang inhoudelijke punten en figuren die onaanvaardbaar zijn voor mij.”

Lees meer »

“Samenwerken in plaats van naar elkaar te wijzen”: zo wil minister Verlinden drugsgeweld in Brussel aanpakken

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) erkent dat het niet eenvoudig wordt om de drugscriminaliteit in Brussel aan te pakken. “In een land dat zo complex is als het onze, met bevoegdheden die verdeeld zijn, moeten heel veel partners zich inzetten.” Ook de problematiek zelf is maatschappelijk gecompliceerd. Toch is het volgens haar niet te laat. “We móeten dit

Lees meer »