Krantenkoppen

Julie Van De Velde verkozen tot Torhoutse sportlaureaat 2023

Na haar knappe prestaties van het voorbije wielerseizoen mag het geen verrassing heten. Julie Van De Velde werd zondagavond in Torhout uitgeroepen tot stedelijke sportlaureaat 2023. Bij de jeugd won Tore Dekoninck, de werpatleet van Houtland AC.

Bij de volwassenenteams werd de Dames 1 van volleybalclub VKt laureaat en bij de jeugdteams de plaatselijke zwemclub Thor. De carrièreprijs De Koarle ging naar wandelaar Ronny Debeuckelaere. Hij is al 36 jaar lid van wandelclub Nacht van Vlaanderen, bestuurslid van Euraudax en een van de schragende krachten van de stedelijke wandelingen voor 50-plussers.

Algemene sportlaureaat Julie Van de Velde kon niet op de uitreiking aanwezig zijn. De Wijnendaalse wielrenster heeft nog maar net de Santos Tour Down Under in Australië gereden. Ze werd er achtste in het eindklassement.

The post Julie Van De Velde verkozen tot Torhoutse sportlaureaat 2023 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Alpenroos In Concert, voor de liefhebbers van volkse blaasmuziek: “De toehoorders verrassen”

Het voorjaarsconcert van Alpenroos is langzamerhand een traditie geworden in de geschiedenis van deze plaatselijke blaaskapel. Menig liefhebber van de Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek heeft jaarlijks rendez-vous met dit blaasorkest, dat gewoontegetrouw tijdens een weekend in maart zijn ‘dubbelconcert’ presenteert. Ook dit jaar nodigen dirigent, bestuur en muzikanten de blaaskapellenfans op ‘Alpenroos in concert – editie 42’ uit.
The

Lees meer »

Tessa Wullaert knalt Red Flames naar de zege en zo behoudt nationale ploeg plekje in A-divisie Nations League

De Red Flames hebben dinsdagavond met succes de barrageronde tegen Hongarije om het behoud in de A-divisie van de Nations League afgerond. De Flames herhaalden hun kunstje uit de heenwedstrijd in Hongarije en wonnen aan Den Dreef in Leuven opnieuw met 5-1, goed voor een totale eindstand van 10 tegen 2.
The post Tessa Wullaert knalt Red Flames naar de

Lees meer »

Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf stopt onverwacht met politiek: “Vanaf nu meer genieten van het leven”

In januari werd ze nog voorgesteld als CD&V-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, maar intussen is ze van mening veranderd. De voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf (62) stopt eind juni onverwacht met de politiek. “De twijfel om door te gaan, was al eventjes in mijn hoofd geslopen”, zegt ze. “De redenen zijn divers, maar hebben in geen geval met

Lees meer »

Inaaya (17) is één van de vele schoolverlaters en doet haar verhaal: “Er zijn veel stereotypen die totaal niet kloppen”

Inaaya (17) is één van de vele leerlingen die de middelbare school hebben verlaten zonder diploma. De voorbije 10 jaar was het aantal schoolverlaters nooit zo hoog als nu. "De druk om perfect te proberen zijn, werd mij te veel", vertelt Inaaya. "Ik wil vooral tonen dat niet elke schoolverlater uit het beroepsonderwijs komt of laaggeschoolde ouders heeft."

Lees meer »

Elvis laat met overname Café West-Vlaanderen Grote Markt terug leven: “7 op 7 en open tot middernacht”

Elvis Hoxhaj (32) werkt al 15 jaar in de horeca, waarvan negen jaar in Muze. “Het was al jaren mijn droom om een eigen brasserie te hebben en die komt er nu in het oudste cafeetje van de Grote Markt.” Café West-Vlaanderen wordt voortaan een bruisende brasserie.
The post Elvis laat met overname Café West-Vlaanderen Grote Markt terug leven: “7

Lees meer »

Vlaming Chris (43) zet als laatst overgebleven deelnemer aan zwaarste ultramarathon ter wereld koers naar poolcirkel: “Tot 40 graden onder nul”

Vier dagen na de start van de 6633 Arctic Ultra, de zwaarste ultramarathon ter wereld in Canada, is onze landgenoot Chris Seynaeve (43) de laatste overgebleven deelnemer. Hij besloot dinsdagavond onze tijd om als enige nog veder richting poolcirkel te trekken. Zijn prestatie is extra straf omdat de regio het zwaarste weer in weken te verduren krijgt, met temperaturen die

Lees meer »