Krantenkoppen

Karel de Grote Hogeschool en Stad Antwerpen starten unieke opleiding voor knelpuntberoep: financieel ambtenaar

Aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen beginnen dinsdag de eerste studenten van de nieuwe postgraduaatsopleiding Public Finance Management. Zij worden opgeleid tot financieel ambtenaar en dat is een knelpuntberoep. Lokale overheden kampen met een groot tekort aan financieel onderlegde medewerkers. De stad Antwerpen ondersteunt de opleiding die uniek is in Vlaanderen.

Meer krantenkoppen in België

“Het waren allemaal goede kinderen”: Deze “politieke” lyrics zouden Israël deelname aan Songfestival kunnen kosten

De lyrics waarmee Israël zangeres Eden Golan naar het Eurovisiesongfestival wil sturen dit jaar, bevatten een politieke boodschap, menen verschillende Israëlische kranten. Het gratis dagblad ‘Israel Hayom’ zegt enkele regels van de tekst te onthullen en stelt dat die duidelijk verwijzen naar de aanval van Hamas op 7 oktober. De organisatie van het songfestival gaat momenteel na of die songtekst

Lees meer »

Hooggerechtshof behandelt Trumps claim over presidentiële immuniteit

Het Amerikaanse Hooggerechtshof stemt ermee in om te onderzoeken of Donald Trump op het moment van de bestorming van het Capitool nog van presidentiële immuniteit genoot. De beslissing is een succes voor Trump, die probeert het begin van een mogelijk proces over het beïnvloeden van de verkiezingen van 2020 zo lang mogelijk uit te stellen.

Lees meer »

Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk rond”

Afgelopen weekend werd het nieuwe wielerseizoen echt afgetrapt met de traditionele openingsklassiekers. Robin Orins was echter vorige week al aan de slag op Franse bodem, met verdienstelijke resultaten. Na een seizoen dat er vorig jaar al in juni op zat, is dit alvast een opsteker.
The post Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk

Lees meer »

“Betonstop dreigt betonflop te worden”: elke dag 10 voetbalvelden verharding meer in Vlaanderen

De ‘bouwshift’ die de Vlaamse regering in 2016 in het leven riep, lijkt niet echt een effect op zuiniger ruimtegebruik te hebben. Gemiddeld kwam er tussen 2013 en 2021 gemiddeld meer dan vijf hectare verharding per dag bij. Dat blijkt uit het Betonrapport 2024 van Natuurpunt en Breekijzer, een vereniging en kenniscentrum voor ontharding in Vlaanderen. Als we de doelstellingen

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – “Jill was doodsbang van hem”

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) hebben vrienden en kennissen een heel positief beeld geschetst van het slachtoffer. Jill Himpe (36) werd vooral omschreven als plichtsbewust en vriendelijk. Volgens de getuigen wogen de relatieproblemen met de beschuldigde wel zichtbaar op haar.
The post Assisen Scalpelmoord – “Jill was doodsbang van hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rare Disease Day: Lucas (7) lijdt aan het zeldzame KDM5C-syndroom

Op Rare Disease Day wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onzekerheid en administratieve hindernissen. Ook Sara Dekeuleneer, mama van Lucas, weet exact hoe dat voelt.
The post Rare Disease Day: Lucas (7) lijdt aan het zeldzame KDM5C-syndroom

Lees meer »

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

Antwerpse politierechtbanken spreken drie keer minder levenslange rijverboden uit dan in Dendermonde: “Veel hangt af van de strengheid van de rechter”

Opmerkelijk weinig chauffeurs worden in de provincie Antwerpen ongeschikt verklaard om nog te rijden. Ter vergelijking: in de politierechtbank van Dendermonde, waar rechter Peter D’Hondt zetelt, gebeurt dat bijna drie keer zo veel, terwijl er veel minder zittingen zijn. Meestal is een verslaving aan drugs of alcohol de reden om iemand een rijbewijs voor onbepaalde tijd af te nemen. “Was

Lees meer »

Na de ontslagen bij Barry Callebaut: hoe groot is de business achter het Belgische exportproduct bij uitstek

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil 500 jobs in ons land schrappen. Maar hoe groot is de chocolademarkt in ons land? Maken we onze reputatie op gebied van kwaliteit ook waar in de cijfers? Hoeveel chocolade produceren we en wie koopt die allemaal? En betekenen die ontslagen een kantelpunt? Wij doken samen met chocolade-econoom Filip Abraham (KU Leuven) in de cijfers. “Kwaliteit

Lees meer »

INTERVIEW. “De lagere school was een hel, de living thuis mijn catwalk en uitvlucht”: Miss België leefde als kind tussen twee uitersten

“Als ik dit jaar al één kind kan helpen, is mijn missie geslaagd.” Opvallende doelstelling van onze kersverse Miss België Kenza Ameloot (21), maar eentje met diepe wortels uit haar verleden. “Ik was zelf het kind dat anders was, met een donkere mama aan de schoolpoort en waarmee leerkrachten geen blijf wisten”, klinkt het stil. “Enkel thuis voelde ik me

Lees meer »

Jubilerend Taptoni uit Ingelmunster brengt musical ‘OINK’ met De Speelveugels

Theater Taptoni, de theatergroep van de gemeentescholen De Wingerd en De Zon in Ingelmunster, bestaat 30 jaar. Om dat te vieren kozen ze voor deze jubileumeditie voor een heuse musical, samen met het Jeugdorkest De Speelveugels van de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt. Welkom op ‘OINK’ op vrijdag 1, zaterdag 2, zaterdag 9 en zondag 10 maart in ’t Ontmoetingscentrum.
The

Lees meer »