Krantenkoppen

Katoen Natie doet overname in Spanje

16:06 J-Tec, een dochterbedrijf van de logistieke speler Katoen Natie, neemt een Spaanse sectorgenoot over.

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Nog maar net weduwe en Joelia Navalnaya treedt al uit de schaduw: “Poetin heeft mijn man vermoord, maar ik blijf vechten voor Rusland”

Joelia Navalnaya (47) is nog maar net weduwe en heeft nog geen afscheid kunnen nemen van haar man Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider stierf vorige week in – op z’n zachtst gezegd – vreemde omstandigheden in een strafkamp in Siberië. Maar toch spreekt ze al de wereld toe. Vanuit Brussel, zowaar. “Ik zal zijn werk verder zetten.” Een portret van

Lees meer »

In tegenstelling tot de BAFTA’s: ‘Barbie’ grote winnaar op de People’s Choice Awards

De ‘Barbenheimerstrijd’ blijft maar woeden. ‘Oppenheimer’ mocht zich op de BAFTA’s dan wel de winnaar van de avond noemen, maar op de People’s Choice Awards was het ‘Barbie’ die met alle prijzen naar huis mocht. Verder won ‘Grey’s Anatomy ‘nog de award van beste tv-serie. Ook Taylor Swift, Travis Kelce, Ice Spice, Beyoncé, Jennifer Aniston gingen niet met lege handen

Lees meer »

Ondanks gebroken glazen deur rijdt lijnbus vol scholieren gewoon door, ouders zijn het beu: “Chauffeur staat waarschijnlijk onder immense druk”

Hoewel er na de krokusvakantie extra bussen werden ingezet, zijn de problemen rond het nieuwe vervoersplan van De Lijn nog niet opgelost. Op de buslijn tussen Ieper en Roeselare sneuvelde maandagochtend het glas van één van de deuren. Toch reed de bus nog kilometers lang door naar Roeselare. “We zullen een klacht indienen. Niet tegen de buschauffeur, maar tegen de

Lees meer »

Natuurverenigingen kritisch na lekken van onderhandelingsnota tussen Vlaamse regering en boeren: “Men wil 30 jaar natuurbeleid terugdraaien”

De toegevingen die de Vlaamse regering overweegt voor de landbouw, dreigen voor juridische problemen te zorgen. Daarvoor waarschuwen Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu op basis van een gelekte onderhandelingsnota. Onder andere het voorstel om landbouwgebied niet langer om te zetten in natuurgebied, zou ongrondwettelijk kunnen zijn. "Deze nota lost geen problemen op voor de landbouwers, maar zadelt hen op met

Lees meer »

Aap dringt hotelkamer binnen, steelt snacks en doorzoekt de spullen van verbaasde toeristen: “Hij rookt van mijn vape!”

De Amerikaanse Brooke spendeerde Valentijn in Mexico met haar vriendin Sarah toen ze ’s ochtends opvallende bezoekers over de vloer kreeg. Enkele aapjes waren via het balkon en het openstaande schuifraam hun hotelkamer binnengedrongen. De ondeugende dieren hadden het op de snacks van de vriendinnen gemunt, maar doorzochten ook hun spullen. Eentje ging zelfs met de elektronische sigaret van Brooke

Lees meer »

Franse ex-president Sarkozy veroordeeld tot 1 jaar cel voor campagnefraude

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy is woensdag in beroep veroordeeld tot één jaar cel, waarvan zes maanden met uitstel. In het zogeheten Bygmalion-dossier stond Sarkozy samen met twaalf kaderleden terecht voor de vermoedelijke illegale financiering van zijn campagne voor de presidentsverkiezing van 2012, die Sarkozy verloor.

Lees meer »

VN: “Migranten naar Rwanda uitwijzen vormt schending van mensenrechten”

De plannen van de Britse regering om migranten naar Rwanda uit te wijzen, vormen een schending van de fundamentele principes van de mensenrechten. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, in een persbericht gezegd. Het Rwanda-plan is erg controversieel, maar een topprioriteit voor de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

De David is weer lentefris: wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo krijgt delicate schoonheidsbehandeling

Grote werkzaamheden aan de Galleria dell’Accademia in Firenze. De David, het wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo, krijgt een delicate schoonheidsbehandeling. Het gaat om een routine-poetsbeurt die om de twee maanden wordt uitgevoerd. Er komt een stofzuiger en delicate borstel aan te pas om de marmeren perfectie van David van kop tot teen lentefris te maken. Het beeld werd gemaakt door Michelangelo

Lees meer »

DE INSIDER. Kan weduwe van Navalny iets bereiken met haar strijd tegen Poetin? “Alleen lukt het niet. Maar haar team lijkt zeer vastberaden”

Na de dood van Aleksej Navalny treden zijn weduwe en zijn moeder nadrukkelijk op de voorgrond. “Blijf strijden voor een vrij Rusland. Ik doe dat ook”, zegt Joelia Navalnaja. Kan ze het Poetin echt moeilijk maken, of is het een onbegonnen strijd? “Er is een grote zwijgzame meerderheid die de ogen sluit”, zegt Rusland-experte Ria Laenen (KU Leuven) in onze

Lees meer »

Twintiger uit Lichtervelde in kritieke toestand na arbeidsongeval in Roeselare

Dinsdagochtend gebeurde er een zwaar arbeidsongeval in het Krommebeekpark in Beveren bij Roeselare. Een 20-jarige jongeman uit Lichtervelde geraakte er beklemd tussen een hoogtewerker en een muur. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Twintiger uit Lichtervelde in kritieke toestand na arbeidsongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Kies maar

01:00 Als Pa Back gelijk heeft, en er is een tijd geweest dat men deze premisse niet eens durfde te denken, ziet het er goed uit voor zijn partij op 9 juni. Zo Vooruit dat nog is, natuurlijk. Maar aangezien…

Lees meer »

LIVE GAZA. Operatie in Rafah noodzakelijk “om oorlog niet te verliezen”, zegt Netanyahu

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. “Er kan niet onderhandeld worden zolang de honger het Palestijnse volk treft. We zijn van plan de onderhandelingen op te schorten totdat er hulp wordt geleverd aan het noorden van Gaza”, stelde een leider van Hamas

Lees meer »