Krantenkoppen

KIJK. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel ten val komt in Benidorm: “Dan wist ik dat het over was”

Mathieu van der Poel (29) moest de zege in Benidorm aan zijn grote concurrent Wout van Aert (29) laten. De wereldkampioen maakte indruk onderweg, maar een valpartij in de voorlaatste ronde gooide roet in het eten van onze noorderbuur. Na de wedstrijd was Van der Poel niet echt teleurgesteld. “Er is maar één wedstrijd die telt.”

Meer krantenkoppen in België

Van zwarte nazi’s tot vikings met een kleurtje: Google legt AI-tool Gemini aan de leiband omdat die “de bal misslaat”

Google heeft de mogelijkheden van zijn AI-tool Gemini tijdelijk ingeperkt. In een poging de creatie van stereotiepe afbeeldingen op vlak van ras en gender te vermijden, bleek de slinger bij Gemini namelijk naar de andere kant te zijn doorgeslagen. Dat Gemini plots beelden van nazi’s en vikings met Afrikaanse of Aziatische roots de wereld instuurde, bleek de druppel.

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk

Russische troepen hebben volgens het ministerie van Defensie vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Intussen zegt de Oekraïense militaire top dat wordt gekeken hoe de verdediging aan het front kan worden versterkt.

Lees meer »

Werken aan stationsplatform in Komen van start: “Veiligheid van de fieters zal fors stijgen”

Bij het afsluiten van het vorig boekjaar in Komen, werden verschillende projecten door het gemeentebestuur voorgesteld. Vooral de werken aan het stationsplatform springen in het oog, vanwege de omvang. Die werken werden nu gelanceerd, met ingrijpende veranderingen voor de weggebruikers tot gevolg. “De veiligheid van de fietsers zal fors stijgen.”
The post Werken aan stationsplatform in Komen van start: “Veiligheid

Lees meer »

Grootste man ter wereld en kleinste vrouw ter wereld spreken 6 jaar na eerste ontmoeting nog eens af

Ze ontmoetten elkaar zes jaar geleden in Caïro voor een iconische fotoshoot, nu hebben Sultan Kösen (41) en Jyoti Amge (30) nog eens afgesproken. De Turks-Koerdische man en de Indiase vrouw zijn beiden recordhouders: Sultan is met zijn 2,51 meter de grootste man ter wereld, Jyoti meet slechts 62,8 centimeter en is daarmee de kleinste vrouw ter wereld. Het opmerkelijke

Lees meer »

EU-lidstaten ontvingen bijna 225 miljard euro uit coronaherstelfonds

Drie jaar na de lancering van het Europese coronaherstelplan heeft de Europese Commissie bijna 225 miljard euro subsidies en leningen overgemaakt aan de lidstaten. Hoewel de impact op de economische groei tot dusver lager uitviel dan verwacht, maakt de Commissie zich sterk dat het plan zijn vruchten al heeft afgeworpen en, op kruissnelheid, de economie een flinke boost zal geven.

Lees meer »

Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

Eigenaar Mirage Retail Group wil de Nederlandse winkelketen Blokker mogelijk verkopen. “We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open”, bevestigt de groep na berichtgeving in de krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Gehaaste klant ziet niet dat glazen deur gesloten is en valt erdoor

Een man uit het Chinese Jiangxi was donderdag net iets te gehaast toen hij lunch wilde halen. De klant kwam aangelopen en zag daardoor niet dat er een glazen deur was. Hij liep ertegenaan en viel op honderden scherven. Medewerkers kwamen de man snel helpen, maar hij had zich gelukkig niet bezeerd. De winkeleigenaar zei later dat er al borden

Lees meer »

Wie was ‘Dokter XTC’ Danny Leclère (34): “De formule van de perfecte xtc-pil stond op een A4’tje onder zijn autozetel”

Afgestudeerd als brave huisarts en enkele jaren later doodgeschoten als steenrijke drugsbaron. Danny Leclère (34) heeft een tweede leven gekregen in de nieuwe reeks ‘Bad Bad Belgium’ op Streamz. Maar hoe wordt een man uit Hasselt de uitvinder van de perfecte xtc-pil? Hoe komt hij aan het hoofd van het allereerste drugsimperium van de Lage Landen? En, wie bracht hem

Lees meer »

“We hopen op beter leven, maar eindigen in kamp”: “Pano” krijgt unieke inkijk in gesloten centrum voor mensen zonder papieren

Een alsmaar grotere groep mensen zonder papieren komt gesloten centra binnen met een verslavingsproblematiek. Dat blijkt uit een reportage van "Pano" over het terugkeerbeleid in ons land. Het onderzoeksprogramma kreeg de unieke kans om drie dagen te filmen in het gesloten centrum van Merksplas, waar mensen zonder papieren wachten op hun gedwongen uitwijzing.

Lees meer »

“Die zullen geen voedsel opbrengen”: Golf Ter GROEN begraaft symbolisch golfsticks uit protest tegen uitbreiding Hille

De landbouwsector slaakte heel wat noodkreten tijdens de recente tumultueuze weken. Voor Groen is het terugschroeven van een aantal milieumaatregelen en van de noodzakelijke verduurzaming van de landbouwsector op Europees en Vlaams niveau echter een signaal in de verkeerde richting. In hun protestactie tegen de uitbreiding van Koksijde Golf Ter Hille deed Groen een oproep om in eerste instantie agrarische

Lees meer »