Krantenkoppen

KIJK. Trekt Team Belgium met recorddelegatie naar Spelen in Parijs? “160 atleten is realistisch”

BOIC-topsportdirecteur Olav Spahl zag in Valencia twee Belgische hockeyteams zich plaatsen voor Parijs 2024. Als in februari ook de Belgian Cats in het basketbal hun ticket grijpen, zal de Eurostar deze zomer een recordaantal Belgische atleten naar de Spelen in Parijs voeren.

Meer krantenkoppen in België

William wacht zijn beurt niet af en grijpt ‘koningschap’ met beide handen: “Elizabeth zou van haar stoel vallen”

De Britse prins William (41) doet in principe precies wat het volk van hem gevraagd heeft toen Charles III het werk neerlegde. Maar niemand had verwacht dat hij zijn taak zó serieus zou nemen. De kroonprins grijpt het ‘tijdelijke koningschap’ met beide handen, en laat daarbij meteen horen wat voor vorst hij binnenkort zal zijn. Onder andere door een ‘gevaarlijk’

Lees meer »

Rusland dreigt met tegenactie bij beslaglegging bevroren tegoeden

Rusland zal terugslaan als de bevroren buitenlandse bezittingen van het land door de Verenigde Staten en zijn bondgenoten in beslag worden genomen. Dat zei de Russische minister van Financiën Anton Siloeanov in een interview met de staatsnieuwsdienst RIA Novosti. “Wij hebben ook bevroren tegoeden, die niet minder zijn dan het Westen heeft”, verklaarde Siloeanov, die daarbij niet aangaf welke westerse

Lees meer »

Wetenschappers ontrafelen hoe de mens zijn staart kwijtraakte

Een genetische variatie in het zogenoemde TBXT-gen verklaart waarom de mens in de loop van de evolutie zijn staart is kwijtgeraakt. Dat hebben onderzoekers in de VS ontcijferd met een studie op muizen. Evolutionair bioloog Dominique Adriaens licht het onderzoek toe, en buigt zich naast het hoe ook over het waarom.

Lees meer »

INTERVIEW. Maxim De Cuyper, op zijn zeventiende klaar met voetballen, nu sterkhouder bij Club: “Pita, frieten, pizza… Ik at waar ik zin in had”

Het scheelde niets of Maxim De Cuyper (23), Club Brugge-fan sinds kindsaf, zat zondag met een sjaal om de nek in de tribunes van Jan Breydel. Zover is het niet gekomen. Een babbel met de rechtsback van Club over zijn blauw-zwart hart, de strijd met de eeuwige rivaal, La Liga en zijn metamorfose. “Als ik wist dat hij er niet

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Hij pleitte donderdag, bij de voorstelling van het jaarverslag van de ombudsdienst, voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten. “Een oud Boeing 747-vrachtvliegtuig dat ’s avonds laat landt of ’s ochtends vroeg opstijgt op Brussels Airport, dat moet

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »