Krantenkoppen

KIJK. Zelfs valpartij in laatste ronde houdt ‘m niet tegen: Van Aert doorbreekt hegemonie Van der Poel in Benidorm na incidentrijke finale

Dé race van het seizoen. Wout van Aert heeft de razendspannende Wereldbekermanche in Benidorm gewonnen. In een wedstrijd die verschillende keren van scenario veranderde rekende hij af met Michael Vanthourenhout. Zelfs een val én een kapot zadel hielden hem niet tegen. Mathieu van der Poel viel in de voorlaatste ronde en zag zijn perfecte rapport in rook opgaan.

Meer krantenkoppen in België

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Uitwijkstroken Torhoutstraat moeten zwaar verkeer uit Jos Janssenstraat houden

De Torhoutstraat in Klerken krijgt uitwijkstroken. Het gemeentebestuur wil zo de weg toegankelijker maken voor zwaar verkeer richting Zarren en op die manier het sluipverkeer in de Jos Janssenstraat beperken. Ook in Merkem en Sint-Kristoffel zijn er nieuwe wegen- en rioleringswerken gepland.
The post Uitwijkstroken Torhoutstraat moeten zwaar verkeer uit Jos Janssenstraat houden appeared first on KW.be.

Lees meer »

2 miljoen euro voor nieuwe vuilnisbakken in Leuven: “Huidige niet meer geschikt voor verpakkingen van afhaalmaaltijden en koffiebekers”

De huidige openbare vuilnisbakken in Leuven worden vervangen door nieuwe, grotere exemplaren. "De huidige zijn niet meer geschikt voor het afval van tegenwoordig, dat de laatste jaren grondig veranderd is", zegt schepen van Stadsreiniging Thomas Van Oppens (Groen). Op termijn trekt het stadsbestuur hier zo’n 2 miljoen euro voor uit.

Lees meer »

Stad Bilzen een van weinige Limburgse gemeenten waar (voorlopig) nog op 14 plaatsen cash geld afgehaald kan worden

De stad Bilzen telt nog 14 bankkantoren waar inwoners cash geld kunnen afhalen aan een automaat. 7 ervan liggen in het centrum van de stad. Dat wordt zeldzaam, want in de meeste gemeenten zijn klassieke bankautomaten verdwenen en vervangen door een centraal cash-punt van Batopin. Maar ook in Bilzen plannen de 4 deelbanken van Batopin om tegen eind volgend jaar

Lees meer »

Ruben Van Gucht presenteert dit jaar de awarduitreiking op de EOTS-party in Knokke

Amateurvoetbalminnend West-Vlaanderen mag alvast vrijdag 17 mei aankruisen in de agenda. Dan worden op de EOTS-party opnieuw de awards uitgereikt, aan de kampioenen en beste spelers van tweede amateur tot tweede provinciale. Het belooft opnieuw een spetterend feestje met massa’s mooi volk te worden. Met Ruben Van Gucht, die eerder al te gast was op de EOTS-party, heeft men ook

Lees meer »

Het lichaam van Dries uit ‘Kamp Waes’ doorgelicht: “Met deze waarde kan hij de Omloop rijden, én winnen”

Dat Dries Borstlap (25) uit ‘Kamp Waes’ een straffe gast is, weet u intussen al. Maar hoe straf is hij precies? Is hij een goeie hobbysporter of heeft hij een beetje Wout Van Aert en Bashir Abdi in zich? Wij duiken in de resultaten van zijn inspanningstest en lichaamsscan. Wim Van Hoolst, directeur testing en coaching bij Energy Lab, trekt

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (22) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

Jan is de populairste coach in ‘The Voice van Vlaanderen’ en Natalia brengt ode aan Tina Turner

Hoewel hij een trage start maakte, is Jan Paternoster (34) de populairste coach van ‘The Voice van Vlaanderen’ van dit seizoen. Met zestien kandidaten in zijn team verslaat hij zelfs Mathieu Terryn, die er maar dertien wist binnen te halen. “Ik ga nog een mooie opdracht moeten verzinnen om tot twaalf kandidaten voor de battles te komen”, reageerde een trotse

Lees meer »

Kampioene veldrijden Ilken Seynave (17) in het stadhuis gehuldigd

In Meulebeke won Ilken Seynave uit Geluwe in januari het BK veldrijden voor junioren meisjes. Vrijdagavond werd ze gehuldigd in het stadhuis van Wervik. Ze mocht in aanwezigheid van familie, buren en vrienden het Gulden Boek van de stad ondertekenen en kreeg een herinneringsdiploma en Wervikse Kadobonnen. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) leidde de plechtigheid. Hij is de oom van de

Lees meer »

Lees de volledige onderzoeksresultaten achter De Stemming

In opdracht van De Standaard en VRT NWS ondervroegen de Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel in totaal 2.029 meerderjarige inwoners van het Vlaams Gewest, waarbij onderzoeksbureau Kantar instond voor het rekruteren van de respondenten. De online bevraging vond plaats tussen 8 en 22 januari. De resultaten werden herwogen voor wat leeftijd, geslacht, opleiding, provincie en stemgedrag in 2019

Lees meer »

Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen

Jarig op 29 februari? Dan kan je donderdag gratis een grote friet met een snack naar keuze eten bij De Frietpost in Tielt. Daarmee geeft uitbater Sies Baert gevolg aan een oproep die eerder door het VRT-programma De Droomfabriek gelanceerd werd.
The post Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen appeared first on

Lees meer »

Drinkfonteintjes in binnenstad zijn schot in de roos

De drinkwaterfonteintjes in de Brugse binnenstad blijken bijzonder populair. In 2022 werd liefst 133 kubieke liter ruw omgerekend zo’n half miljoen waterflesjes van 25 cl uit de 15 fonteintjes afgenomen. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Pol Van Den Driessche (N-VA). “Het stemt me ook heel gelukkig dat ik verneem dat er
The post Drinkfonteintjes in binnenstad

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar

Het Jabbeekse buurtinformatienetwerk werd in 2004 opgericht door toenmalig korpschef Paul Mortier, burgemeester Roland Verleye en Luc De Sutter. Men wou toen vooral via een intern communicatiesysteem de veiligheidsgevoelens in Jabbeke verhogen.
The post Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »