Krantenkoppen

KIJK. Ziekenwagen moet uitwijken en crasht terwijl het patiënt vervoert

Een ziekenwagen is zwaar gecrasht in de Roemeense provincie Bistrița-Năsăud. Er zat op dat moment een patiënt in de ambulance. Op bewakingsbeelden is te zien dat het voertuig moet uitwijken voor een andere wagen, maar ze rijden tegen elkaar en crashen. De ziekenwagen reed zonder sirene.

Meer krantenkoppen in België

Diksmuide krijgt OverKop-huis

Een OverKop-huis is een veilige plaats waar jongeren aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp wanneer ze zich niet zo goed voelen, ook voor een goed gesprek weg van alle taboes, stigmatisering of labels. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakte bekend dat Diksmuide één van de 23 Vlaamse en Brusselse

Lees meer »

Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!”

Op zaterdag 22 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur terecht in het Centrum Ysara in Nieuwpoort, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert. Die avond worden de ruim 650 aanwezigen ondergedompeld in een heuse Italiaanse sfeer, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove C’è Musica’. Deze tribute band

Lees meer »

Vakbonden starten petitie tegen besparingen op externe schoonmaak in Gentse scholen 

In Gent zijn de vakbonden en middenveldorganisaties een petitie gestart tegen de besparingen bij externe poetsfirma’s in stadsscholen. Het stadsbestuur voerde die dit schooljaar in. Volgens de bonden komen er klachten over vuile leslokalen en toiletten. Schoonmakers kaartten het probleem al aan in oktober, de stad beloofde bijsturingen. De actievoerders vinden dat die nog te weinig voelbaar zijn.

Lees meer »

Broer en zus pleiten voor euthanasie bij ernstige dementie: “Onze lieve, mooie, fiere, warme mama ziet af en wou dit niet”

“Onze moeder ligt als een gewond dier te roepen in bed. Dat is niet gewoon zielig meer, dat is een ronduit onmenselijke manier van leven. Met wartaal, met riemen, met onmacht. Kunnen de beleidsmakers rond euthanasie dat eindelijk beseffen?” Vanuit de praktijk vertellen Nicolas en Benedicte Geniets over een discussie, zopas heropend door CD&V, die al járen aansleept.

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

“Cadeau om je te leren kennen”: Viktor Verhulst en Joris Hessels houden unieke vriendschap over aan ‘De expeditie: Groenland’

Viktor Verhulst (29) en Joris Hessels (43) hebben een hechte vriendschap opgebouwd tijdens ‘De expeditie: Groenland’ en daar zijn ze beide heel dankbaar voor. “Mijn mooiste herinnering aan deze expeditie, dat ben jij toch wel”, vertelt Viktor aan Joris. En dat blijkt insgelijks. “De expeditie zonder u zou een pak zwaarder geweest zijn”, voegt Joris eraan toe.

Lees meer »

Vrees voor cholera-uitbraak op cruiseschip met meer dan 3.000 opvarenden in Indische Oceaan

Meer dan 3.000 opvarenden zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius, nadat aan boord verschillende passagiers te maken kregen met maag-darmklachten. Vanwege de zieke passagiers weigeren de autoriteiten van Mauritius de Norwegian Dawn te laten aanmeren in de haven van Port Louis. Er wordt gevreesd voor een cholera-uitbraak aan boord, nu zuidelijk Afrika kampt

Lees meer »

“Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank De Dierenfamilie in Wielsbeke zet zich in voor huisdieren van kansarme mensen

In de Rijksweg in Wielsbeke is dierenvoedselbank vzw De Dierenfamilie van start gegaan. “We zetten ons in voor de huisdieren van kansarme mensen. Via inzamelpunten zamelen we dierenvoeding in dat we om de twee maanden uitreiken aan mensen die het nodig hebben”, zeggen Claudia Bamps en Dagmar Delbaere.
The post “Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank

Lees meer »

Kunstcollectie Luc Martens onder de hamer om schuldenberg af te lossen

In de hoop een deel van zijn schulden te kunnen afbetalen, wordt zaterdag een groot aantal kunstwerken uit de rijke collectie van oud-minister Luc Martens (71) openbaar verkocht. Het gaat om schilderijen en beelden van gerenommeerde kunstenaars.
The post Kunstcollectie Luc Martens onder de hamer om schuldenberg af te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mensen moeten ook kunnen rouwen om hun huisdier”: Sandrine De Crom pleit voor een dierenbegraafplaats in Brugge

“Kan er een dierenbegraafplaats in Brugge komen?” Die vraag stelt gemeenteraadslid Sandrine De Crom (Open VLD) aan het stadsbestuur. Ze zal haar vraag ook verdedigen op de volgende gemeenteraad.
The post “Mensen moeten ook kunnen rouwen om hun huisdier”: Sandrine De Crom pleit voor een dierenbegraafplaats in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woody De Wandel (KVC Ichtegem): “Hoop op afscheid met behoud”

Dankzij 1-2-winst bij VKSO Zerkegem houdt rode lantaarn KVC Ichtegem (3B) de hoop op het behoud in derde B levendig. Ook centrale verdediger Woody De Wandel (29) gelooft erin. Eind april met een degradatie afscheid nemen van competitievoetbal hoopt hij te vermijden.
The post Woody De Wandel (KVC Ichtegem): “Hoop op afscheid met behoud” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Horeca gaat stappen ondernemen tegen strengere regels flexi-jobben: “Dit is met een kanon op een mug schieten”

De aangescherpte regels rond flexiwerk zijn absoluut niet naar de zin van de horeca. De horecafederaties van het land willen drie strengere regels geschrapt, en trekken daarvoor nu zelfs naar het Grondwettelijk Hof. “De vaste zaalmedewerker in mijn restaurant mag na zijn uren niet meer flexi-jobben in mijn brasserie, maar wel bij de concurrentie of de bakker om de hoek.”

Lees meer »