Krantenkoppen

Kinderen wanen zich cyberagent met ‘Hackshield’ in Brugge

In een tijdperk waarin digitale technologie een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven is, staat ook Brugge voor de uitdaging om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Om de Brugse jongeren online veilig te houden, lanceert de Stad samen met de lokale politie het project Hackshield. Vorige week werd het computerspel in basisschool Pannebeke voorgesteld. Het platform stelt de kinderen in staat om in de huid van een cyberagent te kruipen.

Ze leren niet enkel hoe ze zichzelf kunnen beschermen, maar ook hoe ze anderen in hun omgeving bewust kunnen maken van de gevaren van het internet en waarom ze de nodige veiligheidsmaatregelen moeten naleven. Naast de mogelijkheid om de game individueel te spelen, is ook een lesprogramma beschikbaar. Zo kunnen leraren dit thema in hun lessen integreren.

(PDC/foto PDC)

The post Kinderen wanen zich cyberagent met ‘Hackshield’ in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm

Weer en wind houden de Last Post niet tegen. De plechtigheid vond donderdagavond voor het eerst plaats voor de Menenpoort, die uit voorzorg volledig werd afgesloten. “Het werd te gevaarlijk.”
The post “Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Demmy Verschaeve: “Hoop op afscheid met promotie”

Haalt KVV Aartrijke (4B) de eindronde? Geel-rood is zesde en moet één of twee plaatsjes klimmen om de nacompetitie te spelen. Zondag trekken Demmy Verschaeve en maats naar Beernem B, een ploeg met acht punten meer.
The post Demmy Verschaeve: “Hoop op afscheid met promotie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampioene veldrijden Ilken Seynave (17) in het stadhuis gehuldigd

In Meulebeke won Ilken Seynave uit Geluwe in januari het BK veldrijden voor junioren meisjes. Vrijdagavond werd ze gehuldigd in het stadhuis van Wervik. Ze mocht in aanwezigheid van familie, buren en vrienden het Gulden Boek van de stad ondertekenen en kreeg een herinneringsdiploma en Wervikse Kadobonnen. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) leidde de plechtigheid. Hij is de oom van de

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One

Met twee zeges uit drie matchen mag SKT Ieper One tevreden zijn over de start van de play-ups in Top Division One. Zondag komt leider Mailleux Comblain BIS One naar de Ieperse sporthal.
The post Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (22) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

KIJK. Zitting Vlaams Parlement geschorst door pro-Palestijns protest, militaire politie moet ingrijpen

De plenaire van het Vlaams Parlement werd woensdagnamiddag verstoord door pro-Palestijns protest. Enkele tientallen actievoerders begonnen op een bepaald moment slogans te scanderen, gooiden pamfletten in het halfrond en zwaaiden met Palestijnse vlaggen. De activisten werden door de militaire politie verwijderd en de plenaire werd een tiental minuten geschorst.

Lees meer »

Pikante ochtendduik van Katja Schuurman verwijderd door Instagram, maar actrice slaat terug met nog blotere beelden

Katja Schuurman (48) pikt het niet dat haar video gecensureerd wordt door Instagram. De Nederlandse actrice deelde een gedurfde video waarin ze poedelnaakt een ochtendduik nam. Volgens het platform overschrijdt ze daarmee een grens en daarom werd haar video niet veel later verwijderd. Maar dat houdt Katja niet tegen. Ze slaat terug met een nog blotere foto waarop duidelijk haar

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar

Het Jabbeekse buurtinformatienetwerk werd in 2004 opgericht door toenmalig korpschef Paul Mortier, burgemeester Roland Verleye en Luc De Sutter. Men wou toen vooral via een intern communicatiesysteem de veiligheidsgevoelens in Jabbeke verhogen.
The post Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tijdlijn juridische strijd

2006: Julian Assange richt klokkenluiderssite WikiLeaks op.2010, april-december: Publicatie tienduizenden geheime documenten.2010, augustus: Assange wordt in Zweden aangeklaagd wegens verkrachting. 2012: Assange krijgt diplomatiek asiel van Ecuador.2016: WikiLeaks publiceert tienduizenden gehackte e-mails rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de Democratische kandidaat Hillary Clinton in verlegenheid brengen.2018: Assange wordt aangeklaagd in de VS wegens hulp bij een poging om overheidssystemen te hacken.2019,

Lees meer »