Krantenkoppen

Leuvense zwemclubs ijveren voor meer zwemwater: “Wachten al 20 jaar op nieuw zwembad”

De vijf grote zwemclubs van Leuven, samen goed voor maar liefst 4.000 leden, hebben zich verenigd om te ijveren voor meer zwemwater. Alle clubs zitten met wachtlijsten voor jong en oud. Met de actie willen ze het stadsbestuur oproepen om de aangekondigde bouw van een nieuw 50-meter zwembad eindelijk te verwezenlijken.

Meer krantenkoppen in België

LIVE ACID PROCES. YouTuber Acid veroordeeld tot 3 maanden cel met uitstel, 800 euro boete en 20.000 euro schadevergoeding voor Reuzegom-video

YouTuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven

Lees meer »

Man blijft maand langer in de cel voor moord op ex-vriendin in Knokke-Heist

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met een maand verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.
The post Man blijft maand langer in de cel voor moord op ex-vriendin in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zulte Waregem wuift jeugdcoördinator Tony De Bel uit: “We openen een chambres d’hôtes in de Franse Ardennen”

Zulte Waregem neemt eind deze maand afscheid van een klepper van formaat in het jeugdvoetbal. Tony De Bel was bijna twintig jaar lang jeugdcoördinator maar stopt er nu mee omdat hij samen met zijn vrouw naar Frankrijk verhuist, waar hij een chambres d’hôtes zal openen. “We spelen al vele jaren met dit idee en nu is het eindelijk zover.”
The

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Planbureaucratie

06:00 Er zijn in dit land slechts twee betrouwbare instellingen: De Tijd en de Nationale Bank van België. Al de rest zijn niet-betrouwbare instellingen. Een eliteplaats daarbij wordt ingenomen door het Plan…

Lees meer »

Achtjarige is jongste schaker ooit die van grootmeester wint

Het record van de achtjarige Serviër Leonid Ivanovic, die als eerste schaker jonger dan negen een grootmeester in een klassieke wedstrijd versloeg, heeft nauwelijks een week stand gehouden. De nieuwe recordhouder om als jongste ooit een grootmeester te kloppen is Ashwath Kaushik, een Indiase jongen uit Singapore. Kaushik is ook acht, maar… enkele maanden jonger dan Ivanovic.

Lees meer »

Non-binaire tiener om het leven gekomen na vechtpartij op school in Oklahoma, na jaar vol pesterijen: “In elkaar geslagen in wc’s”

In de Amerikaanse staat Oklahoma is ophef ontstaan na het overleden van de 16-jarige Nex Benedict, die zich als non-binair identificeerde en op school in elkaar geslagen werd door oudere meisjes op de toiletten. De tiener werd al meer dan een jaar gepest, zo bleek. De angst in de LGBTQ+-gemeenschap wordt er opnieuw door aangewakkerd.

Lees meer »

INTERVIEW. Econoom Geert Noels maakt brandhout van plan Magnette. “Zoals Trump: in verkiezingsmodus dingen zeggen die erna in de ijskast gaan”

Een kortere werkweek, hogere lonen, extra rustdagen voor wie ze nodig heeft, kortom: PS-voorzitter Paul Magnette stelt voor dat we minder werken voor meer geld. Volslagen onzin, zegt econoom Geert Noels. “Magnette maakt een karikatuur van de moderne arbeidsmarkt. Het is alsof hij nog leeft in de tijd van de staalindustrie en de mijnen.”

Lees meer »

Pairi Daiza moet afscheid nemen van z’n drie jongste panda’s: “Of er tranen gaan vloeien? Tuurlijk, ik heb ze mee opgevoed”

Treurig nieuws uit Pairi Daiza, want daar moeten ze afscheid nemen van drie van de vijf reuzenpanda’s. De meest pluizige tweeling van ons land en hun grote broer zijn in het park geboren, maar verhuizen tegen de herfst naar China. En dat is even slikken voor vaste verzorger Robin (30), die zich ontpopte tot tweede papa. Wij gingen kijken hoe

Lees meer »

Zeker vier doden bij uitslaande brand in torenflat Valencia, vrees dat dodentol tot boven de 20 stijgt

Bij een zware brand in een torenflat in Valencia zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen. Dat hebben de hulpdiensten van de Spaanse kuststad gemeld. De brandweer is ook nog op zoek naar 20 vermisten, melden plaatselijke media onder verwijzing naar het stadsbestuur, maar dat cijfer kon in de nacht van donderdag op vrijdag niet bevestigd worden door het

Lees meer »