Krantenkoppen

Litouwen en Polen willen militaire samenwerking versterken: “Bezorgd om Suwalki-corridor”

Buurlanden Litouwen en Polen willen hun militaire samenwerking opschroeven. “We zullen gemeenschappelijke oefeningen houden, we zullen zoeken naar extra manieren om onze strijdkrachten samen te laten trainen en we zullen onze militaire mobiliteit versterken”, zei de Litouwse president Gitanas Nauseda zondag na een ontmoeting met zijn Poolse collega Andrzej Duda in Vilnius.

Meer krantenkoppen in België

Chiromeisjes van Rumbeke pakken uit met ‘Nacht van de Rouge’

‘Nacht van de Rouge’ is een fuif van de Chiromeisjes van Rumbeke, waarbij de hele avond Kasteelbier Rouge vloeit en geweldige beats door de boxen geknald worden. “Op zaterdag 16 maart staat Chirumbero weer klaar met een geweldig feestje en vooral met veel ‘rougekes’”, aldus de organisatoren. “Verlies deze datum zeker niet uit het oog,
The post Chiromeisjes van Rumbeke

Lees meer »

LIVEBLOG LOTING. Union mogelijks tegen Aston Villa of Fiorentina, Club tegen Ajax? Volg hier de loting van de Conference League

Club Brugge en Union gaan om 13 uur de trommels in voor de loting van de achtste finales van de Conference League. Grote namen als Aston Villa, Fiorentina, Lille en Ajax zijn daarbij mogelijke tegenstanders. Ook in de Europa League kennen Romelu Lukaku en Charles De Ketelaere straks hun opponenten. Volg de loting op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge

In Brugge treft de ploeg van Hans Vanoosthuyse Avanti, de leider in tweede provinciale. De ambitie van de Tieltse club is promoveren, maar twee opeenvolgende nederlagen gooiden roet in het eten. Winst tegen Brugge kan voor een ommekeer zorgen.
The post Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

▶ HLN 1924: “Bovendien struikelde een der samenzweerders en liet zijn doos met gereedschap vallen”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Mislukte samenzwering’ uit Het Laatste Nieuws van 26 februari 1924. Wil je andere pareltjes uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier.

Lees meer »

Marie-Joseplein in Oostende bezet voor meer sociale woningen

Donderdagmorgen hebben leden en sympathisanten van Saamo (het vroegere Samenlevingsopbouw) actie gevoerd in Oostende. Ze bezetten er symbolisch het Marie Joseplein dat ze omdoopten in ‘Halte Wachtlijstlaan’.
The post Marie-Joseplein in Oostende bezet voor meer sociale woningen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In de kleuterklas leren ze al dat je niet mag vechten”: rechter sneert naar ‘kinderachtige’ kemphanen

Twee Franstalige mannen riskeren een celstraf voor een nogal kinderachtig gevecht op een vroege ochtend in De Panne. Ze gingen als kemphanen over elkaar staan om op straat te vechten. De ene man vond dat hij mocht terugslaan omdat de ander eerst een tik had gegeven. “Zelfs in de kleuterklas leren ze al dat je niet mag vechten”, dacht de

Lees meer »