Krantenkoppen

LIVE OHL-ANDERLECHT. Paars-wit nog steeds op achterstand in Leuven, Dreyer raakt de lat

Anderlecht moet het op OHL dan toch niet zonder Jan Vertonghen stellen. De recordinternational trainde vrijdag voor het eerst weer mee bij paars-wit en staat meteen ook aan de aftrap. Volg het duel op de voet in onze liveblog!

Meer krantenkoppen in België

DE INSIDER. “Ja, Acid is zwaarder gestraft dan Reuzegommers. Maar hij had het zelf kunnen vermijden”

“Reuzegommers hebben niets op hun strafblad. Op het mijne staat er gevangenisstraf.” Dat zei Nathan Vandergunst – bekend als Youtuber Acid – nadat hij zijn straf kreeg voor belaging van leden van studentenclub Reuzegom, in nasleep van de zaak-Sanda Dia. Zijn die 3 maanden voorwaardelijke cel en bijhorende boete dan echt zo zwaar? Marc Klifman, crimireporter bij Het Nieuwsblad was

Lees meer »

Fruit en noten die in Brussel gekweekt worden, zijn van goede kwaliteit

Het fruit en de noten die gekweekt worden aan bomen in Brussel, zowel privé als in het openbaar, zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Dat blijkt uit het project Arbres, dat is uitgevoerd door Innoviris, het onderzoeks- en innovatiebureau van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In slechts een klein aantal van die bomen zijn overmatige metaalsporen teruggevonden.

Lees meer »

Extra bomen in Kortrijkse weides zorgen voor ‘Airkoe’: schaduw voor koeien

Onder de slogan ‘staat de airkoe in jouw weide aan?’ konden landbouwers afgelopen zomer gratis schaduwbomen aanvragen voor in hun weides, om er zo hun vee koel te houden in tijden van hitte. De Airkoecampagne leverde 77 schaduwbomen op in drie deelnemende steden en gemeenten (Kortrijk, Deerlijk en Waregem). Bijna de helft, 36 bomen, wordt nu door vzw Constructief geplant

Lees meer »

Familieleden mogen lichaam Navalny niet zien

De familie van het Russische oppositielid Aleksej Navalny heeft nog geen toegang gekregen tot zijn lichaam. De moeder van Navalny krijgt geen toestemming om het mortuarium te betreden waar het lichaam van haar zoon zou worden bewaard.

Lees meer »

Russisch oliebedrijf Yukos moet oud-aandeelhouders 50 miljard dollar betalen

Het Amsterdamse gerechtshof heeft de laatste Russische bezwaren verworpen in de zich al jaren voortslepende rechtszaak rond het Russische oliebedrijf Yukos. Rusland moet de voormalige aandeelhouders van het concern een schadevergoeding van ruim 50 miljard dollar betalen, zoals in 2014 tijdens een arbitragezaak in Den Haag was besloten.

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor moord op Firdaous (11): “DNA van crimi-weduwe gevonden op kogelhuls”

De twee verdachten Daniëlle R. (53) en Yassine A. (21) zijn aangehouden op verdenking van moord op de 11-jarige Firdaous en moordpoging op haar vader en twee zussen. Het meisje kwam een jaar geleden om het leven tijdens een aanslag tegen haar ouderlijke woning in Merksem. Volgens het parket zijn er DNA-sporen van de 53-jarige Daniëlle R. gevonden op een

Lees meer »

Zeker 15 doden na instorten illegale goudmijn in Venezuela

Door het instorten van een illegale goudmijn in Venezuela zijn dinsdag minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale tijd) bekend. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. Nog eens elf mensen raakten gewond.

Lees meer »