Krantenkoppen

LIVE RWDM-EUPEN (19u15). Houden de Brusselaars de drie punten thuis?

RWDM en Eupen kijken elkaar in de ogen in een belangrijk duel in de strijd om het behoud. Bij winst zetten de Brusselaars Eupen al op negen punten. Volg de kelderkraker in onze liveblog!

Meer krantenkoppen in België

Griekenland woest na modeshow voor Parthenonfriezen in Londen

Griekenland reageert woedend op het feit dat het British Museum zaterdag als onderdeel van de London Fashion Week een modeshow heeft georganiseerd voor de friezen van het Parthenon. De teruggave van de marmeren sculpturen, ook bekend als de ‘Elgin Marbles’, is al vele jaren een discussiepunt tussen Griekenland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »

KIJK. Van Peteghem verdedigt roerende voorheffing van 15 procent op nieuwe staatsbon: “Bertrand wil niet dat dit een succes wordt”

Als het verlaagde tarief van 15 procent roerende voorheffing op de nieuwe eenjarige staatsbon er niet komt, zou dat volgens minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) “onverantwoord” zijn. Dat heeft hij vanmiddag gezegd in de studio van VTM NIEUWS. Van Peteghem gelooft dat staatssecretaris van Begroting Alexia Bertrand (Open Vld) een negatief advies heeft gegeven omdat ze “niet wil

Lees meer »

“Hopelijk maken we het nooit meer mee”: Brasserie de Smouthoek opent opnieuw de deuren na wateroverlast

In de zomer van 2022 opende brasserie de Smouthoek de deuren in het hartje van Watou, langs de Moenaardestraat 1. Na een succesvol jaar kregen zaakvoerder Christiaan Parrein en Manuela Bril in november 2023 af te rekenen met heel wat wateroverlast waardoor ze gedwongen de deuren moeten sluiten. Het koppel moest wachten op hun nieuwe tegels om de brasserie te

Lees meer »

Misbruik noemde hij ‘kietelbeurten”: veertiger verkracht stiefdochtertje jarenlang, maar schuift schuld in haar schoenen

Een 41-jarige Oostendenaar heeft acht jaar effectieve celstraf gekregen voor jarenlang seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje. Het meisje was bij aanvang amper elf jaar oud. P.A. filmde de verkrachtingen, die hij verbloemend “kietelbeurten” noemde. Shockerend genoeg legde hij de schuld bij zijn jonge slachtoffer. “Ze vroeg er zelf om”, klonk het.

Lees meer »

Egypte bouwt groot ommuurd vluchtelingenkamp in woestijn

Egypte is een groot vluchtelingenkamp aan het bouwen in de woestijn, omgeven door hoge betonnen muren. Dat meldt de Wall Street Journal donderdag. Het kamp komt er uit vrees voor een massale uittocht van mensen uit de Gazastrook, wanneer Israël een grondoffensief zou starten in Rafah.

Lees meer »

Na exclusieve deal met Nederlandse tv-zender, gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »

Tegenslag blijft Trisha achtervolgen: “Ik heb te veel aan mijn hoofd, waardoor ik mezelf niet kan geven in een nieuwe relatie”

Het water staat zangeres Trisha (40) aan de lippen. Het faillissement van de fitnesszaak en kinderspeeltuin die ze met haar ex uitbaatte, blijkt nog steeds niet helemaal afgehandeld. En dus moeten er nog een hoop achterstallige belastingen opgehoest worden. “Ik begrijp dit echt niet”, klinkt het in Dag Allemaal. Alle stress heeft bovendien serieuze gevolgen voor haar liefdesleven.

Lees meer »

LIVE GAZA. Tweede grootste ziekenhuis van Gaza volledig buiten werking: “Doodvonnis voor honderdduizenden Palestijnen”

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

Recordaantal levertransplantaties in UZ Leuven dankzij nieuwe techniek

Vorig jaar vond in het UZ Leuven een recordaantal levertransplantaties plaats, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Gemiddeld gebeurden er jaarlijks 75 transplantaties van levers, in 2023 steeg dat aantal tot 93. Dankzij een nieuwe techniek kunnen er meer donorlevers gebruikt worden van mensen die gestorven zijn aan een hartstilstand.

Lees meer »

Hartverwarmend! Spaghettiavond voor zieke Alexander (2) is groot succes: “Lichtpuntje voor Ilse en haar gezin”

De benefietactie die de collega’s van zorgkundige Ilse Degrieck donderdagavond organiseerden in wzc Deken Darras in Tielt werd een absoluut schot in de roos. Liefst 170 man genoot er samen van spaghetti. De opbrengst van de avond gaat naar de zorg voor Alexander, het tweejarige zoontje van Ilse. Zij en haar gezin waren er donderdag zelf ook bij.
The post

Lees meer »

Raam van overvolle bus in Roeselare springt kapot: “Jongen krijgt glas op zich, maar chauffeur rijdt gewoon door”

In Roeselare is op een overvolle bus het glas van de achterste deur kapot gesprongen. De chauffeur is gewoon doorgereden tot aan het station van Roeselare. Seppe Hamerlinck en zijn vriend uit Moorslede stonden vlak bij de deur. "De bus zat zo vol, dat de deur niet goed openging, daardoor is het venster kapot gesprongen. Mijn vriend kreeg glasscherven op

Lees meer »